PDA

Zobacz pełną wersję : D50+ lampka SB-28 ?

Proxa
20-06-2007, 20:58
Witam szukalem juz ale jakos doszuac sie na forum nie moge albo sie nie znam chce kupic taka lampke... ma dobra cene i mnie stac na to ogolnie cos do 450zl ( na allegro sa w tajiej cenie uzywki) i teraz co polecacie ? czy to bedzie razem chodzic w automacie wszystko czy niebardzo jesli nie to co polecicie moze jakas mniejsza lampa... nie wiem ? Zdjecia ktore chce robic to a) pomieszczenia b) o zmierzchu c) w nocy na otwartym terenie niestety moja ori lampka zaduzo nie moze... zrobi 1 plan reszta noc :) hihihi trzeba cos mocniejszego chyba co wy na to ? wogole co radzicie zebym kupil i sie chciwle tym pobawil a przyznam ze nie jestem jakis kozak w foto ale cos czasem ladnego sie zrobi :)

ma ktos moze przyklady jak wyglada foto z ori lampka d50 + z wieksza lampka jakie to roznice czy sa duze ? :) ?

Dzieki za odp w razie pomoc prosze pisac tutaj albo na gg 681458 przepraszam tez ze nie udzielam sie na forum ale glownie czytam i obczajam tematy :)

igorzak
20-06-2007, 20:59
Sam używam takiego zestawu. Co prawda trochę trzeba pokombinować, ale jakoś to działa:wink:

Proxa
20-06-2007, 21:05
Sam używam takiego zestawu. Co prawda trochę trzeba pokombinować, ale jakoś to działa:wink:

no wlasnie..... ale jak kombinowac.. :/ ja to najlepiej bym sobie wlaczyl jakis automat... i jazda... zamalo wiem zeby manualnie sie bawic jeszcze... :/ tak mi sie wydaje...

igorzak
20-06-2007, 21:13
Jak tak to lepiej kup Sabinę SB400 SB600 lub SB800...
Trzeba kombinować, poprzez ustawianie w lampie ISO, przysłony i długości obiektywu... Co prawda nie jest to manual, ale nie jest to tak jak w nowszych lampach.

Maciek321
21-06-2007, 11:48
Jak tak to lepiej kup Sabinę SB400 SB600 lub SB800...

Jesli chodzi o automat, to polecam SB-600 - jakośc za rozsądną cenę. Nie polecam natomiast tanich "podróbek" jak np: wersja tumaxa za ok 260 PLN, niby automat, ale kazde zdjecie inaczej naswietlone. Chyba ze kupilem uszkodzoną. Nie robie nią juz zdjęc, moge sprzedac za stówkę. Prawie nie uzywana. Jak ją kupilem to po kilku dniach kupilem juz SB-600.

Albert44
21-06-2007, 14:33
Metz44AF-4iN software Ver.3. :)