PDA

Zobacz pełną wersję : Nikon D80 - nie działa lampa wspomagająca AF.

bies
27-03-2019, 22:44
Witam.
W Nikonie D80 nie świeci lampa wspomagająca AF. Nie jestem pewien czy nie świeciła już wcześniej czy dopiero po aktualizacji oprogramowania do 1.11. Proszę o pomoc jak to sprawdzić? Ewentualnie naprawić?

bies
27-03-2019, 23:43
Witam.
W Nikonie D80 nie świeci lampa wspomagająca AF. Nie jestem pewien czy nie świeciła już wcześniej czy dopiero po aktualizacji oprogramowania do 1.11. Proszę o pomoc jak to sprawdzić? Ewentualnie naprawić?

Jednak działa... emocje wzięły górę... wpadłem w panikę... wspomaganie było zwyczajnie wyłączone :) uf...

krzysztofz24
28-03-2019, 20:25
Jednak działa... emocje wzięły górę... wpadłem w panikę... wspomaganie było zwyczajnie wyłączone :) uf...

Dobrze, ze to tylko panika a nie awaria;-).

Ja osobiscie w kazdym Nikonie, ktorego mialem w rekach od razu ta lampeczke wylaczalem. Sprobuj, zobaczysz ze AF bedzie elegancko dzialal. No chyba ze koniecznie musisz na cos ostrzyc w totalnej ciemnosci;-).

bies
28-03-2019, 21:13
Dobrze, ze to tylko panika a nie awaria;-).

Ja osobiscie w kazdym Nikonie, ktorego mialem w rekach od razu ta lampeczke wylaczalem. Sprobuj, zobaczysz ze AF bedzie elegancko dzialal. No chyba ze koniecznie musisz na cos ostrzyc w totalnej ciemnosci;-).

Dziękuję za radę, to pewna oszczędność baterii :))

jurkarol
28-03-2019, 22:40
Dokładnie, ta lampka tylko mi przeszkadza. Jak raz jakims trafem miałem włączoną to się dziwiłem ze aparat błyska z opóźnieniem albo wcale nie robi zdjęcia.