Zobacz pełną wersję : Immanence
https://wpkx.pl/_DSC8328%20Immanence%20320.jpg (https://wpkx.pl/_DSC8328%20Immanence.jpg)
andystar
20-03-2019, 22:13
Your photos are mysterious. Their descriptions even more.
skarcity
21-03-2019, 09:02
Doskonałe...
Zmieniłbym jednak tytuł na bardziej jednoznaczny, np. "Portrait with long johns" :-)
Faktem jest, że zdjęcie wzbudza niepokój, a wzbudzenie jakichkolwiek odczuć to bodaj kwintesencja fotografii. Jest film Spielberga (nawet horror zdaje się), z całkiem podobnym oknem i całkiem podobnym dreszczykiem. Nie pamiętam tytułu, ale nie o long johns chodziło. I tak zupełnie obiektywnie, to zdjęcie jest bardzo dobre.
Dziękuję panom.
PS Te "long johns" to z troczkami, jak mniemam?
cybulski
21-03-2019, 19:16
No zobacz niektórzy potrzebują do wykonania selfika telefonu ;) a tu potrzebna szyba, stara chałupa i jeszcze szkło ze światłem 1.4 i a9tka ;)
To tak a propos też wątku w którym kierunku zmierza fotografia i moich przemyśleń dla kogo robimy zdjęcia.
No zobacz niektórzy potrzebują do wykonania selfika telefonu ;) a tu potrzebna szyba, stara chałupa i jeszcze szkło ze światłem 1.4 i a9tka ;)
To jaki telefon kupić?
To tak a propos też wątku w którym kierunku zmierza fotografia i moich przemyśleń dla kogo robimy zdjęcia.
Nie wiem, i chyba coraz bardziej nie chcę wiedzieć, skoro wątek z Portretu przeniesiono do Architektury.
jurkarol
21-03-2019, 21:15
To nie są kalesony, przecież zasłonka na sznurku.
W portrecie była zasłona. W architekturze są kalesony. Wszystko jest spójne.
Kalesony spójne niczym zwornik... Jednak wolałbym architraw.
Są jakby trzy fasciae, tyle że w poziomie, nie w pionie. Czyli jakby bardziej rys dorycki.
Czy jesteś na 100% pewien, że antyczni Grecy nosili kalesony?
Oczywiście. Jednak tylko ci, którzy na wakacje wyjeżdżali do Norwegii.
I once had a girl, or should I say, she once had me.
She showed me her room, isn't it good, norwegian wood?
She asked me to stay and she told me to sit anywhere,
So I looked around and I noticed there wasn't a chair.
I sat on a rug, biding my time, drinking her wine.
We talked until two and then she said "It's time for bed".
She told me she worked in the morning and started to laugh.
I told her I didn't and crawled off to sleep in the bath.
And when I awoke I was alone, this bird had flown.
So I lit a fire, isn't it good, norwegian wood?