Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] Filharmonia w dwóch smakach
Czołem.
Filharmonia Bałtycka na dwie nuty ;)
Poproszę o opinie :) (nie przegiąłem z podpisem?)
1.
22185
2.
22186
Rysiek_O
12-03-2019, 19:50
crusiek Gdzie wcięło ten napis "Gdańsk" między 15 a 16 grudnia 2018??
Fotki obie fajne, jak dla mnie 1 milsza oku.
Pozdrawiam
crusiek Gdzie wcięło ten napis "Gdańsk" między 15 a 16 grudnia 2018??
Fotki obie fajne, jak dla mnie 1 milsza oku.
Pozdrawiam
Jest po lewej, po prostu nieco inny kadr :) Perspektywa jest myląca, napis jest znacząco odsunięty od budynku.
Rysiek_O
12-03-2019, 19:53
Ach tak. :razz: Podziękował!:-)
tbogdanowicz
12-03-2019, 20:05
Czekałem kiedy pokażesz :-).
To żeby się do czegoś przyczepić, napiszę:
1. Latarnie z lewej za bardzo dają po oczach. Warto lekko odsunąć je od krawędzi i (może) delikatnie ściemnić. Ewentualnie przyciąć lekko z lewej, by je "zniknąć"???
2. Gdyby prawa strona, tak przyjemnie zwężała się jak lewa, to by było świetnie. I trochę bym przygasil ten czerwony samochód, bo za bardzo skupia na sobie wzrok.
Ogólnie bardzo mi się podobają, ale musiałem coś Ci wytknąć byś się za bardzo nie cieszył :razz::mrgreen::twisted:.
- - - - kolejny post - - - - - -
Oooo!!! Tam jest podpis!!! Dobrze zrobiony.
Nie razi. Dopiero jak ktoś zacznie uważnie oglądać zdjęcie to go dostrzeże. Jest jak drobna sygnatura na obrazie.
Ha, tam ciągle jakieś auto stoi ... strasznie mnie to irytowało na zdjęciu, ale ostatecznie zdecydowałem się tak zostawić, zawsze jak tam jestem coś stoi grrr...
Próbowałem już wcześniej je zniknąć przy tym kadrze już nie wykombinuję nic...
Przygaszenie auta faktycznie jest na plus! :)
Dzięki :)
Obrazek2000
12-03-2019, 21:31
Mi się podobają bardziej kolorki w 1.
A tak prawdę powiedziawszy, to bym obydwa zdjęcia widział z większą ilością dołu; znaczy więcej wody w pierwszym planie.
No naprawdę...
Oba dobre, jedynka ładniejsza kolorystycznie.
Obrazek2000, PM.M - dziękuję za pochylenie się nad zdjęciami :)
MarcinSt
12-03-2019, 23:36
Zdjęcia kapitalne #1 bardziej mi się podoba, sprawdź czy nie lepiej było by trochę mniej pustego (bez odbicia) dołu dosłownie kilka mm i te kilka mm więcej góry.
PS. Jak się wstawia nik użytkownika z hiperlinkiem ?
Zdjęcia kapitalne #1 bardziej mi się podoba, sprawdź czy nie lepiej było by trochę mniej pustego (bez odbicia) dołu dosłownie kilka mm i te kilka mm więcej góry.
PS. Jak się wstawia nik użytkownika z hiperlinkiem ?Nazwę usera poprzedzasz znaczkiem małpy [emoji846] Dzięki.
Ładnie w kadrze, dobrze naświetlone. Kolorystyka jedynki bardziej do mnie trafia, lubię połączenia ciepłego i zimnego. Dobra robota :)
S4INT, dzięki !! [emoji846]
Oba bardzo dobre, ale dla mnie - także - wygrywa jedynka - kompozycyjnie (więcej oddechu i głębia wynikająca z pokazania kanału i zabudowy po prawej stronie kadru), jak i kolorystycznie (zimniejsza, z niebem niewpadającym w odcień czekolady).
Dune, dziękuję za opinię :)
Kolorystyka na pierwszym zdjęciu zdecydowanie ciekawsza. Szkoda tylko 2 żurawi w tle.
Drugiego kadru nie psują żurawie, ale brakuje trochę powietrza z prawej i z lewej. No i kolorystyka i ciemne niebo do mnie zdecydowanie mniej trafia.