Zobacz pełną wersję : Mister Frost
https://wpkx.pl/_DSC7759C%20Mister%20Frost%20320.jpg (https://wpkx.pl/_DSC7759C%20Mister%20Frost.jpg)
Carlos_lo
06-03-2019, 20:59
ruszszszyly, ssssuwaki, po ssssszzzzzynach ospale;)
Sent from my iPhone using Tapatalk
ruszszszyly, ssssuwaki, po ssssszzzzzynach ospale;)
Rzekł ten, co nie posuwa...
Ale OK, wcale się nie wstydzę pokazać surowego: https://wpkx.pl/_DSC7759C%20Mister%20Frost%20Untouched.jpg.
(Sent from my Precision 3630 using Apple keyboard.)
bez słupka było by fajniejsze
:D
bez słupka było by fajniejsze
:D
Co prawda, to prawda. Tyle, że nie byłoby ahtyzmu.
O, dawno nic nie było o ahtyźmie.
Ale to nie tak.
Wiadomo, że bez słupka lepsze, bo wszelkie słupy i słupki należy stemplować z poziomu aparatu. Jestem na tym forum już prawie 10 lat, stemplowanie ćwiczę pilnie od początku i wiele zdjęć już o tym zrobiłem.
I jeśli na którymś moim zdjęciu nie ma słupków, to znaczy, że są wystemplowane.
Ale to jest akurat tak zwany przykład negatywny, dzięki któremu każdy początkujący będzie wiedział, jak nie należy fotografować i do czego użyć stempla.
Carlos_lo
06-03-2019, 23:47
czy ja ciagle musze sie denerwowac tym czerwonym czyms? na poczatku mi nie przeszkadzalo, ale notdot durzucil swoje trzy potrzy i mna teraz rzuca, chyba sie napije... barszo emochonalna fotografia
Słupek niewystemplowany z rana prędko otumani.
jurkarol
07-03-2019, 00:06
Łatwiej słupek wystemplowac niz go znikąd wkomponowac.
Czymze by to było bez słupka? Niczego by tu nie było.
Stemplowanie zawsze kojarzy się mi z przedszkolem. Tam były takie drewniane stempelki z zajaczkiem, świnką i innym drobiem. Czy to takie stemple się na zdjęciach stawia zamiast słupków? To nie pasowałoby do działu krajobraz.
krzysztofz24
07-03-2019, 01:28
Miazdzaco podany bokeh i GO. Jeszcze te drobinki "mrozu/sniegu" w powietrzu. Bomba.
Slupek i szron na nim jak najbardziej na tak. Bez zlupka byloby dziwnie...
Choc z checia zobaczyl bym to zdjecie takze z czyms innym zamiast slupka, czyms bardziej naturalnym moze. Ot tak dywagacja nad inna rownorzedna wersja.
Carlos_lo
07-03-2019, 14:34
nie mozna czlowieka tak po prostu przywiazywac do czerwonej rury; psuje psyche:) ide se stad
krzysztofz24
07-03-2019, 14:40
nie mozna czlowieka tak po prostu przywiazywac do czerwonej rury; psuje psyche:) ide se stad
Ze niby tancerka moglaby na tej rurze tanczyc;-)
Co prawda, to prawda. Tyle, że nie byłoby ahtyzmu.
mnie maluczkiemu daleko do ahtyzmu
p.s. przepraszam, że zauważyłem i wkurzam innych
to tak jak komuś powiedzieć - wdech wydech i zaczyna myśleć o oddychaniu :D
p.s.2. jak ktoś chce to się może przymrozić językiem do słupka :D
jurkarol
07-03-2019, 17:43
Popatrzcie na dzieło do góry nogami, metodą Swanna. Wtedy się okaże co jest warte.
cz4rnuch
07-03-2019, 18:05
Ja tak zawsze siadam w kinie. Dzieki temu przed rozdaniem Oskarów wiem co wygra.
A ja wolę poprawiać katleje.
Większość tu o stemplowaniu, a nikt nie zwrócił uwagi, że słupek leci w lewo. Minimalnie, ale jednak. Wystarczy wyprostować :D
jurkarol
08-03-2019, 13:59
Ja tak zawsze siadam w kinie. Dzieki temu przed rozdaniem Oskarów wiem co wygra.
Jak to 'siadasz'...?
cz4rnuch
08-03-2019, 14:14
Chciałem napisać "staję", ale przestraszyłem się tych dziwnych pytań.
Myślę, że chciałeś napisać "staje", ale się wstydziłeś, gdyż bo ponieważ ogony polskie uzależnione są w praktyce od widzimisię smartfona.
Tymczasem staje/staja to nie w kij dmuchał: https://pl.wikipedia.org/wiki/Staja.
jurkarol
08-03-2019, 22:05
Chciałem napisać "staję", ale przestraszyłem się tych dziwnych pytań.
A jakich to pytań się boisz? Co to za dziwne pytania, masz lęk? Ależ nie ma się czego obawiać, możesz mówić.
cz4rnuch
08-03-2019, 22:41
Nie ma co kontynuować tego OT i debatować o moich traumach. Stań na głowie i podziwiaj dzieło Wupsika. Albo i nie.