Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Wyzwalacz Quadralite Navigator X2 i lampa Stroboss 60 EVO siatka

tomaszkowal
18-02-2019, 17:19
Witam. Może ktoś miał podobne problemy i pomoże mi w ich rozwiązaniu. Kilka dni temu zakupiłem lampę Quadraliote Stroboss 60 EVO Nikon oraz wyzwalacz Quadralite Navigator X2 Nikon. Wyzwalacz podpiąłem podm Nikon D750 i zdalnie wyzwalałem powyższą lampę. Wykonałem około 100 błysków testowych w ciągu kilku dni. Na wyświetlaczu LCD lampy w dolnej jego części pokazały się przepalenia widoczne pod pewnym kątem. Drugim Problemem jest to, że wyzwalacz Quadralite Navigator X2, który przy włączonym AF wspomaganiu autofocusa w gorszych warunkach oświetleniowych nie wyłącza siatki podświetlającej przed czasem wykonania zdjęcia i ta siatka widoczna jest na zdjęciach.2133921338

OjTam
18-02-2019, 17:57
Ad1. Ściągnij folię z ekranu. ;)
Ad2. Też to mam. Zostaje czekać na uaktualnienie softu do wyzwalacza, bo i podobny problem z lampą był i właśnie softem łatali. A może już jest? Nie patrzyłem.

ksh
18-02-2019, 18:23
Zerknijcie na stronę Godox (http://www.godox.com/EN/Download.html) bo to jest główny producent i może mają nowszy soft niż ich brandy.

tomaszkowal
18-02-2019, 18:29
folię nałożyłem ponieważ wysyłam sprzęt do naprawy w ramach gwarancji. Przebarwienia są pod folią.

- - - - kolejny post - - - - - -

Byłem na stronie Godoxa, mają takie same sterowniku jak u mnie w lampie i wyzwalaczu.

KIT
06-07-2022, 13:39
Mam takie same przebarwienia i to po niewielu wyzwoleniach błysku. Co to za gówno !!!

Teu
06-07-2022, 15:25
Może trafiłeś na wadliwą partię. Mam 60tkę (nie evo) i takie kwiatki nie występują.
W wyzwalaczu aktualizowałeś soft?

Quadralite to jest polski brand godoxa. Wal prosto do ich BOKu.