PDA

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Daniela

esperal
17-02-2019, 22:32
Daniela pochodzi z Bergen. Pracuje na Morzu Północnym i do pracy lata sobie helikopterem:grin:

1
21323

2
21324

jurkarol
17-02-2019, 22:39
Oho iście królewskie, doskonale wykonane. Skąd pomysł takiej stylizacji? Idealnie.

spiritus
17-02-2019, 23:26
To jest świetne!
Bardzo podobają mi się takie zdjęcia stylizowane pod malarstwo.
Jak wygląda rozstawienie światła przy takiej fotografii?

Jurek Ż
18-02-2019, 00:10
Fajny pomysł. Patrząc jednak na zdjęcie 1 wydaje mi się, że prawa ręka, ramię są niewłaściwie ułożone w stosunku do reszty ciała. Zdjęcie 2 głęboki cień sprawił, że nos stał się duży i dziwnie szary.:oops:

esperal
18-02-2019, 12:39
Jurek Ż, gdzie prawa ręka powinna się według Ciebie znajdować? Liczę na to, że nie napiszesz: Na brzuchu;-)
Do spiritus i jurakol. Oświetlenie takiej sesji nie różni się niczym od oświetlenia innych sesji. Dwie lampy z mojej prawej, jedna wyżej, druga niżej. Modyfikatory koniecznie z gridem dla zwiększenia kontrastu. Z lewej lampa na tło.
Stylizacja, chciałem uniknąć oczywistych zdjęć gdzie dama stoi trzymając się za brzuch i zastanawiając się co tam się jej stało:) Poniekąd się to udało, jednak kilka tych trzymanych musiałem też popełnić z czego dumny nie jestem.

Kojocisko
18-02-2019, 12:49
Oba świetne, ale ciut bardziej lubię pierwsze. W jakimś sensie, to zdjęcie jest dla mnie defincją wysokiej klasy zawodowstwa. Widać świetne rzemiosło, nienaganną technikę i tą nieokreśloną lekkość i pomysł, które razem składają się na tej klasy fotografię.

Jurek Ż
18-02-2019, 16:54
[QUOTE=esperal;4033432]Jurek Ż, gdzie prawa ręka powinna się według Ciebie znajdować? Liczę na to, że nie napiszesz: Na brzuchu;-)

Uważam, że wystarczyło nieco zmienić pozycję osoby fotografowanej. Prawe ramię nie byłoby tak wysoko, a całość znacznie by zyskała. Przepraszam, że ośmieliłem się to zauważyć, ale taki już jestem.

90s
18-02-2019, 17:53
Świetny powrót po dłuższej nieobecności kolego esperal. Pięknie przygotowana sesja od początku do końca. Fakt poza na 1 może budzić wątpliwości. Ale i tak kawał dobrej fotografii. Bardzo fajne rekwizyty i tło i świetnie oświetlone.

notdot
18-02-2019, 17:59
Ale idealnie trafiłeś z pozą na #1 i opisem "do pracy lata sobie helikopterem"
Co do kadru i obrabiania, kolorów, świecenia to jak koledzy wszystko na +

esperal
18-02-2019, 23:35
Dziękuję koledzy za wszystkie uwagi i spostrzeżenia. Wrzucę na pożarcie jeszcze coś całkowicie inaczej świeconego.

3
21347

jurkarol
19-02-2019, 00:12
Też pięknie. Aczkolwiek światła na skroniach zbyt jasne, wydaje się, że znieksztalcaja głowę, brwi.. Nie jestem pewien... Choć trochę je zgasic? Brak tej delikatności jak na poprzednich zdjęciach.