Zobacz pełną wersję : [ Pozostałe ] Too Cold to Defecate
Kilka sów wyjaśnienia:
Gdy wrzuciłem to zdjęcie miesiąc temu, w tytule był czteroliterowy wyraz, zaczynający się na "S" a kończący na "t". Wątek był odwiedzany i komentowany, i tytułu nikt nie kwestionował.
Jednak wspomniany wyraz, mimo swej powszechności i uniwersalności, ostatecznie - i co znamienne niejawnie - okazał się tak bulwersujący, że wątek został usunięty a ja zostałem zbanowany.
Cóż... Dura lex, sed lex.
Pragnąc się zrehabilitować, wrzucam ponownie z w/w wyrazem zamienionym na synonim - nie tylko stuprocentowo poprawny, ale notabene będący terminem medycznym.
Tym samym składam samokrytykę i przepraszam wszystkich, których wrażliwość uraziłem.
https://wpkx.pl/_DSC7476C%20Too%20Cold%20to%20Shit%20320.jpg (https://wpkx.pl/_DSC7476C%20Too%20Cold%20to%20Shit.jpg)
cybulski
11-02-2019, 16:23
Widzę potencjał do wątku zbiorowego w tematach zbiorowych. W między czasie ktoś już naśladował i też napisałem że możę wąteczek zbiorowy.
Co Wy mi tu, Cybulski, solicie?
cybulski
11-02-2019, 16:32
Są naśladowcy, temat chwyta, więc może zbiorowo https://forum.nikoniarze.pl/threads/295415-in-forest
Kibel (przepraszam za określenie) wyraźnie leci w lewo.
Ale widać, że nie jest tu winien fotograf a obiekt.
Natomiast horyzont tak jakby nieco w prawo i krzaczek z boku (przepraszam za określenie).
Czy czasem fotograf mając w zamiarze wyprostowanie rzeczonego ki..la nie poszedł za daleko?
Było zbyt zimno.
A tamto to jakaś prowokacja!
Twoja wrażliwość na to czego inni nie zauważają zawsze mnie inspirowała[emoji5] Banalne tematy z niebanalnym przekazem.
Dziękuję bardzo.
PS Poprzednio ban i kasacja, teraz przeniesienie z Krajobrazu do Żartu - czyżby "Fifty Shades of Grey"?
Ale nazwa pliku nada "nieregulaminowa"
Smaczek dla dociekliwych.
Twoja wrażliwość na to czego inni nie zauważają zawsze mnie inspirowała[emoji5] Banalne tematy z niebanalnym przekazem.
Tak. Widać głębię przemyśleń. Pomyślałem od razu o innym wielkim realiście, Hopperze. Jedna z jego 'borderline sutuations', 'Gas' ['Benzyna', bardziej znana jako 'Stacja benzynowa'], słynne zderzenie cywilizacji z naturą. Prace na pozór tak inne, lecz przecież tak wiele je łączy. I ten spokój, który - po chwili - okazuje się być pustką i samotnością.
Dziękuję, ale z tą głębią przemyśleń... Niech będzie, że głębia, ale na F1.4.
A Hopperowi to ja nawet obcasów czyścić niegodnym.
zeberek1
12-02-2019, 14:49
Jest otwór za bardzo po prawej siedzącego... I to wszystko dlatego!
jurkarol
12-02-2019, 16:21
Tytuł niedobry, zbyt sophisticated... Niezgrabny. Tcts było całkiem ok.
A i kategoria umniejsza temu zdjęciu.
Ciekaw byłem, czy ktoś w ogóle poruszy temat edycji tytułu.
A skoro poruszył, to:
1. Dziękuję.
2. Dla mnie ten synonim, w porównaniu z rzekomo uwłaczającym moralności oryginałem jest po prostu obrzydliwy i musiałem się przełamać, by go użyć.
A kategoria? Autor strzela, pan moderator wątki nosi... A który z nich spudłował? Pytanie retoryczne.
jurkarol
12-02-2019, 18:05
Właśnie, to synonim jest obrzydliwy
Może: too cold to poo? I jak stuka rytm wtedy.
Too cold to sit? - w ustach sepleniacego czy pijanego Anglika s zamieni się w sz.
Propozycja pierwsza - infantylizm zostawmy dla glamouru.
Ale druga - a niechże Cię diabli... Touche!
Że ja na to nie wpadłem - shame on me.
jurkarol
12-02-2019, 19:32
A właściwie czemu nie po polsku? Niezbyt zwięzły...
'Za zimno na nasiadówkę', zimny nasiad... No, nie brzmi jak lekki song :)