Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Bieszczady zimowo
Cześć,
Poniżej kilka fotografii z Bieszczadów, komentarze wskazane :wink:
1
20604
2
20605
3
20606
4
20607
5
20608
6
20609
Jak dla mnie sympatyczne kadry i wielki PLUS za znalezienie się w takim miejscu z aparatem i coś zrobić.:)
fajne warunki.
kadrowo jestem raczej mocno nieprzekonany. tylko 2 zdradza objawy swiadomego poukladania kadru, i na 4 widac jeszcza jakas probe. reszty nie da sie za bardzo posadzic o harmonie.
1 mialoby szanse zadzialac gdyby zrobic tylko prawa strone w pionie (tj. jakos wykorzystac te chmury do uzupelnienia kadru), na 3 nadmiar dolu mocno oslabia role przeswitu pod chmurami w kadrze, 5 to jest panorama (i tez nie harmonijna z tak ciezka prawa strona), a co do 6 to moje kluczowe pytanie jest: "jaka role w kompozycji mialo spelniac martwe 1/3 kadru po lewej?"
Dzięki za opinie, szczególnie za tą ostatnią. Na 6-tce chciałem pokazać chmury, które odrobinę odsłonimy Caryńską i tworzyły taki fajny welon, ale nie miałem czasu na przepięcie 24-35 na coś dłuższego stąd ten efekt, a na prawo była podobna pustka. Teraz widzę, że ostatniego zdjęcia nie powinienem wrzucać.
PS
Nie lubię pionów :razz:
Jeśli komentarze wskazane, to 3 pierwsze dla mnie super, 4 trochę za mało dołu, za dużo nieba. Dwa ostatnie jak widać bardzo ciekawe warunki ale też trudne do pokazania i chyba trzeba próbować inaczej. Ogólnie fajne zdjęcia, świetne widoki :)
Komentarze to podstawa by zobaczyć inny punkt widzenia, także dziękuję za nie bardzo :-)
3. Kadrowo najciekawsze i oddaje klimat. W 1 trochę psuje harmonię te samotne drzewko ale też ciekawe. Musiałiezły mrozik musiał być! Pozdrawiam!
Bardzo fajne warunki trafiłeś. Jak dla mnie najlepsza 3. Nie wiem jakie tam ogniskowe miałeś do dyspozycji, ale moim zdaniem 4 i 6 dużo by zyskała na węższym kącie, umieszczając te drogowskazy w mocnym punkcie - bez łapania nieba, niestety mgły zajmują ogromną część kadru a niewiele wnosi. W jedynce trochę szkoda uciętych tych w prawym dolnym rogu - ale tutaj nie wiem czy w ogóle była możliwość złapania. Wbrew pozorom nie jest łatwo fotografować w takich warunkach, przynajmniej ja mam z tym trudność, jeżeli wszystko dookoła wydaje się piękne to ciężko jest się skupić na jakimś wybranym fragmencie krajobrazu - przynajmniej takie są moje skromne spostrzeżenia w tej materii. Pozdrawiam.
Miałem Sigmę 24-35 i 50tkę Nikona. Niestety nie miałem nic dłuższego co można byłoby zapiąć do aparatu :razz:
Kontynuacja:
7
20889
8
20888
9
20887
Keszelski
08-02-2019, 11:40
9! Bardzo subtelna. Podoba się.