Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] Straż Graniczna w obiektywie
spiritus
25-01-2019, 17:35
Zainspirowany wątkami kolegi @FHR (https://forum.nikoniarze.pl/member.php?u=8386) odnośnie Straży Pożarnej postanowiłem, że założę swój własny, reportażowy wątek odnośnie tego jak wygląda praca w SG (głównie to będzie granica polsko-ukraińska... może kiedyś uda się pojechać na misję). Znajdzie się tutaj pewnie trochę naszego wyposażenia, sposobu pracy jak i krajobrazów i dzikiej przyrody :)
Jeżeli ktoś będzie miał jakieś pytania, to chętnie na nie odpowiem. Informuję, że jeżeli pojawią się pytania dość niewygodne i zagrażające bezpieczeństwu granicy to zostaną przeze mnie usunięte ;)
Kilka zdjęć pewnie będzie robione telefonem, bo nie zawsze mam chęć dźwigania aparatu jak mnie obłożą sprzętem :D
1
20366
2
20363
3
20364
4
20365
Fajnie, prosimy o wyjawienie wszelkich sprzetowo-taktycznych tajemnic [emoji6]
Na 1 to selfik jest ? [emoji846]
greku792
25-01-2019, 17:49
2, 3 i 4 bardzo fajne. Jesynka jakoś tak mnie mi się podoba. Jak dla mnie troszkę za jasna.
Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka
spiritus
25-01-2019, 17:54
Fajnie, prosimy o wyjawienie wszelkich sprzetowo-taktycznych tajemnic [emoji6]
Na 1 to selfik jest ? [emoji846]
Nie widzę problemu :)
Na pierwszym to kolega siedzący na quadzie arctic cat. Selfików tutaj nie będzie :D
Radzi sobie ogólnie w terenie jak na dodatkowe obciążenie ok 160-180 kg.
Na 2. to nasz land rover defender. Wygląda jak ciągnik i jeździ jak ciągnik. Skręcanie nim to porażka, jednak nadrabia skutecznością w terenie :)
Pieseł tropiący... ale ugryźć też potrafi.
- - - - kolejny post - - - - - -
2, 3 i 4 bardzo fajne. Jesynka jakoś tak mnie mi się podoba. Jak dla mnie troszkę za jasna.
Dzięki! :)
Jedynka faktycznie za jasna. Wrzuciłem nie tą wersję co chciałem. Teraz jest już lekko ciemniejsza.
- - - - kolejny post - - - - - -
Jeszcze raz pieska wrzucam. Fajny i śmieszny model :)
5
20367
Jeszcze raz pieska wrzucam. Fajny i śmieszny model :)
Fajny pieseł, choć tego "śmieszny" to wolałbym nie doświadczyć. ;)
P.S. Ładnie Ci ta 50tka zielonym sieje. :mrgreen:
spiritus
25-01-2019, 18:06
Fajny pieseł, choć tego "śmieszny" to wolałbym nie doświadczyć. ;)
P.S. Ładnie Ci ta 50tka zielonym sieje. :mrgreen:
Co masz na myśli? Za bardzo zieleń podbita czy co?
U mnie wydaje się ok :D
To owczarek?
Tak. Niemiecki, wiczasty.
6
https://forum.nikoniarze.pl/attachment.php?attachmentid=19831&d=1547322123&thumb=1
Popatrz na napis "STRAŻ GRANICZNA" na szelkach i klamrę smyczy. ;)
Mają zielone obwódki.
Standard bym powiedział [emoji3526]
spiritus
25-01-2019, 18:35
Popatrz na napis "STRAŻ GRANICZNA" na szelkach i klamrę smyczy. ;)
Mają zielone obwódki.
A no owszem. Będę starał się to niwelować w przyszłości :D
greku792
25-01-2019, 18:38
Teraz jedynce nic nie brakuje. Ciemniejsza dla mnie wygląda dużo lepiej.
Super ten wasz psiak :)
Przypomina mi z pyszczka moją sukę :)
spiritus
27-01-2019, 01:39
7
20403
(Oczywiście przy kontroli ruchu drogowego się niebieskich nie włącza... można rzec, że ustawiane :))
Mam w pamięci foty kolegi FHR, ponieważ tematyka podobna - służby mundurowe w działaniu.
Jednak, o ile tam jest porządny reportaż, konkretne sceny i sytuacje, u Ciebie trochę mi tego brakuje. Podejdź bliżej, pokaż clou swojej roboty, nie bój się użyć szerokiego kąta w zbliżeniu. Jak będzie trzeba gęby się wymaże, ale foty mają przemiawiać...
cz4rnuch
27-01-2019, 11:45
Początek zbytnio się nie udał, ale temat zdaje się mieć potencjał więc pewnie da się coś z tego wykrzesać. Na razie wygląda to tak jakby rządził tu przypadek. Więcej kuchni by się przydało (na tyle na ile to możliwe), czegoś czego nie widzimy na codzień. I trochę więcej dynamiki w kadrach, bo na zaprezentowanych wszystko stoi a za wabik robi piękny pies, który także ani drgnie.
nikoniarz
27-01-2019, 15:40
na zaprezentowanych wszystko stoi a za wabik robi piękny pies, który także ani drgnie.
Akurat na zdj nr.5 jest poruszony :)
spiritus
Fajnie, że założyłeś ten wątek. Fota 3 jest IMHO bardzo fajna. Zdecydowanie czekamy na więcej. Trochę zazdroszczę tej wspaniałej przyrody, którą masz wokół na co dzień. Może warto trochę bardziej wyzyskać ten atut? Przy okazji, jeśli to nie problem, możesz podać bliższą lokalizację miejscówki na 6?
spiritus
02-02-2019, 11:35
Początek zbytnio się nie udał, ale temat zdaje się mieć potencjał więc pewnie da się coś z tego wykrzesać. Na razie wygląda to tak jakby rządził tu przypadek. Więcej kuchni by się przydało (na tyle na ile to możliwe), czegoś czego nie widzimy na codzień. I trochę więcej dynamiki w kadrach, bo na zaprezentowanych wszystko stoi a za wabik robi piękny pies, który także ani drgnie.
Taki mam zamiar. N chwilę obecną wrzucałem co miałem bo dopiero zacząłem śmigać z aparatem. Myślałem, że wcześniej nie można i się z tym trochę czaiłem :D
Ale mam nadzieję, że będzie dużo lepiej... teraz noce długie to mamy dużo sprzętu do noszenia więc aparatu dodatkowo nie biorę.
spiritus
Fajnie, że założyłeś ten wątek. Fota 3 jest IMHO bardzo fajna. Zdecydowanie czekamy na więcej. Trochę zazdroszczę tej wspaniałej przyrody, którą masz wokół na co dzień. Może warto trochę bardziej wyzyskać ten atut? Przy okazji, jeśli to nie problem, możesz podać bliższą lokalizację miejscówki na 6?
Bieszczady. Szlak na trójstyk na Krzemieńcu.
Dzięki, powodzenia w pracy i reportażu!
marioboss
02-02-2019, 12:26
To zdjęcie nr.6 wygląda jak kadr z filmu Wataha.
siemalysy
02-02-2019, 12:40
spiritus fajny wątek. Ciekawe zdjęcia :-) Czekam na kontynuację ;-)
Jakieś takie słabe te zdjęcia. Nic się nie dzieje i jako reportaż bardzo nudne.