Zobacz pełną wersję : D750 brak WiFi
Hell-o!
Nikon D750, kupiony w Polsce, rzekomo z europejskiej dystrybucji, z europejską kartą gwarancyjną. Chociaż na pudełku jest napisane D750 BK JP.
Najnowszy firmware 1.13.
W ustawieniach niewidoczna opcja WiFi i wyszarzona Network.
Nic nie wskazuje na to, żeby to miał być wariant koreański - ani w aparacie, ani w EXIFach nie pojawia się D750 (K) - tylko samo D750.
Co to może być?
zuber
Tak zapytam...a kartę pamięci włozyłeś ?
Oczywiście - ale tylko do slotu 1.
Bateria w pełni naładowana.
Na aparacie jest logo Wifi, tak samo jak na pudełku.
W takim razie nie pomoge...u mnie jedynie w 2-óch przypadkach nie podświetla sie tj . brak karty i slaba bateria. Dopisek JP sugeruje że body jest przeznaczone na rynek japoński ale to tylko moje przypuszczenia, pewności nie mam.
Oczywiście - ale tylko do slotu 1.
Bateria w pełni naładowana.
Na aparacie jest logo Wifi, tak samo jak na pudełku.
Ale naładowana do 100%? Bo w necie wlasnie czytalem o podobnym problemie i okazywalo sie, ze ludzie byli przekonani o dobrze naladowanej baterii, a okazalo sie ze nie do konca:
https://www.dpreview.com/forums/thread/3846478
W tym linki pisza tez o wersji D750(K), ktora jest na koreanski rynek.
Bateria się ładowała prawie 3 godziny - aparat pokazuje, że jest pełna.
Tam wszędzie piszą, że ocja WiFI jest wyszarzona - u mnie jest w ogóle nie ma. Jest tylko wyszarzone Network.
No to do serwisu i przy okazji sprawdzisz czy masz gwarancję.
Brak pozycji WiFi w menu sugeruje jednak koreańską wersję.
Masz język polski?
Mogę wybrać język polski.
Mogę wybrać język polski.
A to ciekawe bo aparaty na rynek japoński mają tylko dwa języki do wyboru: angielski i japoński.
Jakie masz dwie pierwsze cyfry numeru seryjnego?
pierwsze 2 cyfry numeru seryjnego: 21
z tego co widziałem w sieci, to Japonia ma 20 na początku.
Tak to dystrybucja japońska więc jaki sklep ci „wcisnął” ten aparat?
Niemożliwe że masz język polski do wyboru a co za tym idzie też inne europejskie języki.
W menu mam do wyboru wszystkie języki.
Firmware można zmienić, ale nie doklei to magicznie modułu WiFi
A przypadkiem nie kupiles tego aparatu w super dobre cenie na Allegro?
W pakiecie masz "nowy, z polskiej dystrybucji, gwarancja 24 miesiace" i jeszcze ok. 1000-1500zl taniej?
OK, aparat został odesłany do sprzedawcy i dzisiaj przyszedł nowy - numer seryjny też ma 21 na początku, na pudełku jest napisane D750 BK SG, wszystkie języki w menu i WiFi działa :)