PDA

Zobacz pełną wersję : Nikon d700 zwarcie na płycie głównej

Paul1na
14-01-2019, 23:11
Moze miał ktoś podoba sytuacje.. po włożeniu karty pamięci pojawił mi sie komunikat o uszkodzonej karcie.. dałam do serwisu gdzie wymieniono cały czytnik ze względu na wygięty pin przez który nie czytało karty (cala reszta w aparacie ok,dziala) po wymianie, błąd nadal taki sam i stwierdzono ze wygięty pin zrobił zwarcie na płycie glowniej i jest do wymiany.. czy może jest nadzieja ze to może coś lżejszego skoro aparat działa?

Studio5s
15-01-2019, 11:27
Witam Panią. Mam rozumieć że na drugim porcie - tym po wymianie też został wygięty pin i zrobione zwarcie.
Jeżeli po wymianie portu karty nadal nie czyta kart nie koniecznie musi być do wymiany płyta elektroniki cyfrowej.
Zapraszamy na bezpłatny przegląd z diagnostyką komputerową i wycenę.

Paul1na
16-01-2019, 19:47
Witam Panią. Mam rozumieć że na drugim porcie - tym po wymianie też został wygięty pin i zrobione zwarcie.
Jeżeli po wymianie portu karty nadal nie czyta kart nie koniecznie musi być do wymiany płyta elektroniki cyfrowej.

Nie, zwarcie było na tym oryginalnym porcie przed wymiana a po wymianie nadal jest taki sam błąd i Pan stwierdził że poszło zwarcie na płytę główną

Studio5s
18-01-2019, 10:26
Witam.
Jest spora szansa że uda się uratować elektronikę w Pani aparacie w naszym serwisie.
Pozdrawiam.