PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Duchna droga

basket
13-01-2019, 15:56
W Kampinosie, to miejsce owiane legendami. Ponoć dziwne rzeczy zaczęły dziać się tu po II wojnie światowej. W okolicach Niemcy wymordowali partyzantów i ludność cywilną.
Po zmroku pojawiają się dziwne światełka, jeźdźcy na koniach, żołnierze oraz kobieta z czarnym psem bez głowy :-) Jednym słowem straszy :-) Ja nigdy nic podejrzanego tam nigdy nie widziałem poza niezidentyfikowanym zapachem perfum który pojawia się w różnych miejscach :razz:

19860

fafniak
13-01-2019, 16:00
Cóż ... może to mendy z UB straszą

Ale fota bardzo dobra.
Mięciutko...

pdz
13-01-2019, 16:11
Czuć ducha grozy ... jeżdżę rowerem ale tylko za dnia ;-) tak sobie jeszcze pomyślałem, czy nie lepsze byłoby bez ludzi w oddali.

Obrazek2000
13-01-2019, 16:41
Uważam, że ci ludzie właśnie fajnie wpisują się w to zdjęcie - trochę jak duchy; jakby są ale obawiam się, że jak znowu spojrzę na dół, to ich już tam nie będzie...
Na początku ( ale tylko wtedy ) przeszkadzały mi niewyrazistości na górze; teraz uważam, że świetnie oddają tajemniczość i "grozę" miejsca.
Bardzo mi się podoba to zdjęcie. Dobre na dużą fototapetę.

piotrekjeczen
13-01-2019, 18:52
Świetny klimat, bardzo ciekawie zbudowany kadr tak kompozycyjnie jak i kolorystycznie. Dobra fotografia.

PiKa
13-01-2019, 18:56
Mnie brakuje większej kompresji perspektywy...

jurkarol
13-01-2019, 21:44
Klimat grozy był, dopóki nie dostrzeglem zwyczajnych ludzi w kolorowych sportowych ubraniach.
I to popsuło cała historię.

basket
15-01-2019, 15:34
Cóż ... może to mendy z UB straszą

Ale fota bardzo dobra.
Mięciutko...
Tak właśnie miękko ostatnio mi się podoba. Dzięki

Czuć ducha grozy ... jeżdżę rowerem ale tylko za dnia ;-) tak sobie jeszcze pomyślałem, czy nie lepsze byłoby bez ludzi w oddali.
Zawsze szukam jakiegoś punktu odniesienia i często są to ludki. W fotkach krajobrazu bardzo mi się to podoba.

Uważam, że ci ludzie właśnie fajnie wpisują się w to zdjęcie - trochę jak duchy; jakby są ale obawiam się, że jak znowu spojrzę na dół, to ich już tam nie będzie...
Na początku ( ale tylko wtedy ) przeszkadzały mi niewyrazistości na górze; teraz uważam, że świetnie oddają tajemniczość i "grozę" miejsca.
Bardzo mi się podoba to zdjęcie. Dobre na dużą fototapetę.
Dzięki. Właśnie czekałem aż się ktoś pojawi :-)

Świetny klimat, bardzo ciekawie zbudowany kadr tak kompozycyjnie jak i kolorystycznie. Dobra fotografia.
Miło mi to słyszeć, dzięki że wpadłeś.

Mnie brakuje większej kompresji perspektywy...
Możesz wyjaśnić? Nie wiem o co kaman :-)

Klimat grozy był, dopóki nie dostrzeglem zwyczajnych ludzi w kolorowych sportowych ubraniach.
I to popsuło cała historię.
Ano...jaka legenda, takie zdjęcie :-)
Dziękuję wszystkim za wizytę i uwagi oczywiście.

myrele
15-01-2019, 15:38
Ekstra. Zdjęcie mi się podoba, a jakby te ludki były bardziej mroczne to byłoby jeszcze lepiej :)