Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Cold
https://wpkx.pl/_DSC7465C%20Cold%20320.jpg (https://wpkx.pl/_DSC7465C%20Cold.jpg)
A czemu tak centralnie?
I specjalnie emotka z przymkniętym oczkiem ;-)
Zacytuję swoją odpowiedź z P.:
"Bo widzisz, to jest tak zwany kadr centralny."
Ha to ja nieprzewrotnie napiszę, że czasami się pojawiają zarzuty, że centralnie = źle
mimo, że często to wcale źle nie oznacza
stąd z przymrużeniem oka chciałem nawiązać do taki komentarzy, bo w sumie co innego można napisać do tego zdjęcia?
No i sam widzisz, jak przewartościowane są emotki. Wystarczy nie dać, a już się robi śmiertelnie poważnie.
No i dobrze, jest walor edukacyjny tego forum, bo tak jak kto się internertu naczyta, to się dowie że piec ma stać w (zależności od wersji) 1/3 szerokości lub 0,3820... szerokości kadru, a horyzont nie może być w połowie itd. A ten piec ma tak stać na środku pola i niech stoi, bo nigdzie się nie wybiera, choć diabeł w nim pali.
PS Zdjęcie świetne.
cybulski
09-01-2019, 22:20
Kadr centralny.
Nadaje się do umieszczenia czegoś w centrum uwagi. W polu łatwiej coś centralnie znaleźć, drzewo czy krowę. W mieście trudniej bo coś zawsze w kadr wejdzie. W Warszawie niby miasto a jak w polu można znaleźć takie kadry jak pałac kultury czy nawet dworzec Centralny którego nie wolno wręcz fotografować inaczej niż centralnie.
A jak fotografować dworzec Wschodni?
cybulski
09-01-2019, 22:24
A jak fotografować dworzec Wschodni?
Zorką Panie, Zorką
No i dobrze, jest walor edukacyjny tego forum, bo tak jak kto się internertu naczyta, to się dowie że piec ma stać w (zależności od wersji) 1/3 szerokości lub 0,3820... szerokości kadru, a horyzont nie może być w połowie itd. A ten piec ma tak stać na środku pola i niech stoi, bo nigdzie się nie wybiera, choć diabeł w nim pali.
PS Zdjęcie świetne.
dokładnie tak, szczególnie, że niektórzy doszukują się błędów na zdjęciu a jak nic nie znajdą to piszą, że centralnie coś zostało ujęte
a to nie jest błąd jako taki
mocne punkty są mocne bo tak wyszło w różnych badaniach psychologicznych, że człowiek zwraca uwagę bardziej na coś co jest umieszczone w mocnych punktach
ale to nie znaczy, że obiektów ujętych centralnie się nie zauważa albo że to jest błąd fotografa i fota takowa jest do wyrzucenia
stąd mój przewrotny trochę pierwszy komentarz
Dziękuję bardzo za komentarze, ale jednak wolę Was przestrzec - kadr centralny to zło i może się skończyć śmiercią lub kalectwem: https://forum.nikoniarze.pl/threads/265523-Kadr-centralny
Czwarty raz wracam do tego zdjęcia i mam z nim problem.
Piec jako taki bez właściwego "otoczenia" w gołym plenerze jest fascynujący. Ale coś mi przeszkadza w zdjęciu które zrobiłeś. Nie umiem zwerbalizować co to jest .
Natomiast przyszło mi do głowy że chyba spróbowałbym rozpalić w tym piecu
Ciepłe na zimnym tle.... dodałbym jakąś osobę ogrzewającą ręce przy tym piecu
Wlazłybm na drabinę i w trochę szerszym kadrze...
A co jest dookoła?
(tak sobie piszę) - myślę że drażni mnie ta lewa kępa drzew. Że nie ma ona połączenia z resztą "linii" drzew...
Tak się rozpisujecie o centralnym kadrowaniu, że tak pięknie tutaj zasady są złamane. Wychodzi na to, że te zasady wręcz trzeba łamać :-) Ja niestety się z takim myśleniem nie zgadzam. W tym przypadku centralny kadr zupełnie mi nie pasuje. Piec umieściłbym z lewej strony, tak żeby ruszt patrzył na pustą przestrzeń pola, odnosząc wrażenie nicości, samotności i beznadziejności :-) Oczywiście łamanie zasad jest fajne, tylko mam wrażenie, że dość często robi się to na siłę.
Inna sprawa, to użycie GO jako środka wyrazu. Mam też wątpliwości i w tym względzie i to nie dlatego, że to krajobraz. Rozumiem, że autor zrobił portret pieca, ale czy nie lepiej by było gdyby na zdjęciu było więcej widać?
Ale coś mi przeszkadza w zdjęciu które zrobiłeś. Nie umiem zwerbalizować co to jest.
Mam tak samo, ale temat jest otwarty.
Przejeżdżam obok tego miejsca niemal codziennie od kilkunastu lat i od zawsze mnie fascynuje.
Jednak wczoraj zrobiłem dopiero czwarte, za to gruntowne podejście - z duszą na ramieniu, bo kilka lat temu, przy drugim, leciwa sąsiadka sąsiedniego gospodarstwa opieprzyła mnie od góry do dołu.
Jednak chyba już nie żyje, bo nic się nie stało a dom wygląda na martwy...
A tak w ogóle to ponoć stara wiejska szkoła, której nie dokończono rozbierać.
Tu masz szerszy widok: https://forum.psioniczni.pl/viewtopic.php?f=3&t=15&start=3550
- - - - kolejny post - - - - - -
PS Basket, sorry, nie widziałem Twojego posta.
Ja nie twierdzę, że pięknie, ale książkowe kadrowanie mi po prostu nie spasowało, bo to ono właśnie wydawało mi się "na siłę".
A głębia - mam manierę nieprzymykania szkieł, wiem, że to maniera i wiem, że nie wszystkim pasuje.
Ja bym ten piec też widział bardziej tak jak fafniak pisze szczególnie w połączeniu z GO. Rozpalony i z osobą ogrzewająca się przez tym. Najlepiej dziecko i może jeszcze jakaś gęś :) Tylko, że wtedy to by bardziej była Shumilova niż twoje zdjęcie. Ty też jesteś rozpoznawalny więc chybq musi zostać tak jak jest :)
Dziękuję.
Aranżacje to nie moja bajka.
Kolega widzę zbanowany???
Chyba za tytuł zdjęcia z polowym kiblem, bo wątek też zniknął.
Jakieś wyjaśnienie by nam komentującym się przydało, a nie sru i pozamiatane! Tego zdjęcia też nie widać.
cybulski
11-01-2019, 10:39
Może kilka słów zapodam do siebie jak to widzę.
Ten piec jak i skasowany sracz w polu to polski krajobraz na rubieżach.
Oba centralnie kadrowane. Mała architektura wkomponowana w krajobraz.
Dobrze, że takie zdjęcia się pojawiają.Krajobraz to nie tylko zachody i wschody słońca, w upatrzonych miejscówkach, zdjecia z filtrem nd na statywie. Forum to forum, miejsce dla każdego powinno być zagwarantowane. Poprawność polityczna również nie jest wskazana a powiem więcej, nawet szkodzi
Opcje w zasadzie były dwie albo tutaj zostawić albo przenieść do architektury. Wybrano trzecią która nie powinna mieć miejsca.
Jeszcze raz protestuję przeciw kasowaniu postów, samowolnym przenoszeniu, autorytarnym uznawaniu przez modów co wolno a co nie wolno.
Wolność wypowiedzi przede wszystkim, krążenie wokół tematu i wątków pobocznych jak najbardziej wskazane.
Co? Wychodek na polu to nie Krajobraz? No to go, tego wichrzyciela wpkx-a, zbanować za piec też trzeba.
Jakieś wyjaśnienie by nam komentującym się przydało, a nie sru i pozamiatane!
Jestem za.
Tak, proszę o uzasadnienie za co i dlaczego zbanowano Woytka.
Obecnie sam zbanowany nie wie. A może tego nie wie nikt? Któż to wie...
spiritus
11-01-2019, 13:09
Wpkx zbierał ostrzeżenia od dawna. Jednak to nie przynosiło skutków. Ban nad nim wisiał od jakiegoś czasu.
Kilkukrotne obrażanie osób na forum, specjalnie łamanie regulaminu odnośnie rozmiaru zdjęć, teraz nie pohamował języka w tytule wątku.
Dostał PW z wyjaśnieniem. Powinien wiedzieć :)
A może PW odczytać jako zbanowany?
A po co? Ważne, że dostał :shock:
spiritus
11-01-2019, 13:50
Nie mam pojęcia. Nigdy nie byłem zbanowany :D
Zaraz poruszę temat czy to nie jakiś błąd.
Tak z czystej ciekawości - jaki jest minimalny dopuszczalny rozmiar zdjecia jaki można umieścić na tym forum?
spiritus
11-01-2019, 14:01
Tak z czystej ciekawości - jaki jest minimalny dopuszczalny rozmiar zdjecia jaki można umieścić na tym forum?
Nie ma takiego limitu.
Będziecie walczyć wrzucając znaczki pocztowe? Żółte kamizelki też założycie? :D
Z kamizelkami czekamy do soboty...
Jednak nie wiem, czy ban to dobre wyjście. Wpkx jednak więcej wnosił niż psuł na tym forum, zdjęcia robi dobre i jakieś życie się toczyło.
Ja nie walczę, ja dociekam. Czyli odnośnie rozmiarów zdjęć regulaminu nie złamał. De facto ban za jedno słowo w tytule zdjęcia. Są na forum hołubione zdjęcia mogące uchodzić za bardziej wulgarne niż to slowo. To tyle.
jurkarol
11-01-2019, 14:41
Może to jakiś robot przeczulony daje bana? A może usługa wylapywania słów została wyoutsourcowana do Indii?
Nie, nie robot, a zwykły mały człowiek.
cybulski
11-01-2019, 14:49
Wpkx zbierał ostrzeżenia od dawna. Jednak to nie przynosiło skutków. Ban nad nim wisiał od jakiegoś czasu.
Kilkukrotne obrażanie osób na forum, specjalnie łamanie regulaminu odnośnie rozmiaru zdjęć, teraz nie pohamował języka w tytule wątku.
Są tacy co zbierają aparaty a inni ostrzeżenia. Co kto lubi.
Moje zdanie jest takie, że się Panowie "uwzieliśta na chłopa", nie chcecie wprowadzić zmian a do tego pilnujecie zapisów regulaminów, które dziś już prawie nie mają sensu.
Kasujecie posty wg własnego uznania z OT. No zaczyna tu wiać nudą trochę. Oprócz wiedzy merytorycznej potrzebni są też tacy co dostarczają szeroko rozumianej rozrywki.
A czymże są zdjęcia jak nie okazją do dyskusji merytorycznej lub o tym o tamtym lub do dobrej zabawy ? Skoro traktujemy to jak "spotkanie w sieci" to musimy tu również dobrze się bawić.
Jak al Capone siedział za podatki, to Wpkx posadzili za tytuł posta.
To są jakieś jaja. Klient dostaje bana, bo wstawił zdjęcie sracza po tym jak dostał "ostatnie ostrzeżenie"?! I tak wywalacie lekką ręką gościa, który regularnie wstawia zdjęcia? Ciężko zrozumiec, co się ostatnio na tym forum dzieje (nie jestem pewien, ale jakoś mam też wrażenie, że nie ma już tutaj Bombla czy macarona).
W zasadzie koledzy już wszystko napisali ale dołączam się do ogólnej dezaprobaty.
Małostkowość i głupota ot co.
W ramach solidarności z wpkx zrezygnuję na czas jego bana z wchodzenia na to forum.
Pozdro
Wiesiek
i dobrze.
należało się.
ciąć równo z glebą.
musi być poziom.
przecież to FORUM INTERNETOWE.
Ale serio, ja rozumiem, że regulamin to regulamin, każdy ma się stosować, ale wiele osób pozwalało sobie na wiele więcej i nigdy bana nie dostali. Z tymi małymi obrazkami to też nie złamał regulaminu.
Poza tym walka z systemem jeśli mogę tak to nazwać była w jego przypadku niegroźna a też dopytywanie się o szczegóły takich a nie innych decyzji moderacji to nie jest nic złego
A dopytywał się cały czas, bo po jednym zapytaniu był zbywany i odpowiedzi nie dostawał, więc pytał wciąż i wciąż
No ale ok, będziemy mieć forum o sprawach czysto technicznych (chociaż niektórzy też sobie próbują wyjaśnić w dość chamski sposób że oni wiedzą lepiej)
Zdjęcia pewnie też ktoś wrzuci ale może ze dwie trzy osoby napiszą komentarz, że fajne i super. Poza tym nie będzie żadnej dyskusji, bo od razu larum że offtop tworzymy, że spamujemy, że żarty sobie stroimy
Spoko, tylko po co potem wątki w stylu "forum umiera"?
spiritus wiem że jesteś na wykopie to pewnie wiesz jaki jest śmiech z elektrody - chcecie to samo robić tu? Kasowanie postów, zamykanie tematów, zdjęcia mają być według wytycznych?
https://www.youtube.com/watch?v=xNxHzRsCREk
spiritus
11-01-2019, 19:14
notdot
Owszem. Bywam :D
Wiem, że śmieją.
Jednak bez tego to by się zrobił syf. Wyobraź sobie taką sytuację. Jesteś początkującym fotografem, wbijasz tutaj i chcesz zadać pytanie. Zadajesz i czekasz na odpowiedź, którą otrzymujesz. Przychodzi ktoś inny i przekazuje swój punkt widzenia. Rozpoczyna się kłótnia, która z biegiem czasu odchodzi całkowicie od tematu. Chciałbyś usłyszeć inne opinie ale temat odszedł tak daleko, że mało kto jeszcze napisze swoje rady. Dlatego OT jest tak ucinany.
Z drugiej strony jeżeli poruszamy temat elektrody... w google odpowiedzi nie znalazłeś? :mrgreen:
cybulski
11-01-2019, 19:30
notdot
Wiem, że śmieją.
Jednak bez tego to by się zrobił syf. Wyobraź sobie taką sytuację. Jesteś początkującym fotografem, wbijasz tutaj i chcesz zadać pytanie. Zadajesz i czekasz na odpowiedź, którą otrzymujesz. Przychodzi ktoś inny i przekazuje swój punkt widzenia. Rozpoczyna się kłótnia, która z biegiem czasu odchodzi całkowicie od tematu. Chciałbyś usłyszeć inne opinie ale temat odszedł tak daleko, że mało kto jeszcze napisze swoje rady. Dlatego OT jest tak ucinany.
Z drugiej strony jeżeli poruszamy temat elektrody... w google odpowiedzi nie znalazłeś? :mrgreen:
Wątki NIESPRZETOWE moglibyście sobie darować po prostu z tym moderowaniem i pilnowaniem porządku bo robicie więcej złego niż dobrego takimi ruchami jak ten z wpxem.
Rycerz robił śmietnik to był tolerowany a widział ktoś jakieś jego foty w ogóle?
Była prośba aby wątki nieprawilne przesuwać do pralni. No i gdzie te zapowiadane zmiany?
krzysztofz24
11-01-2019, 19:36
Jakie ostrzezenia? Przy aawatarze nie mial zadnych ostrzezen widocznych. Mowisz o upomnieniach slownych, dyskusji nt spraw forumowych?
No chyba rozmwiac kulturalnie mozna. Tak przynajamniej zakladam a wrecz jestem tego pewien.
Co do rozmiaru zdjec to przeciez sie dostosowal i nie wrzucal za duzych od jakiegos czasu-wiec ten argument odpada.
I jedno slowo w tytule watku i od razu ban? Zapewne jeszcze po angielsku.
No bez przesady, to mozna by wykropkowac tytul albo watek wywalic ze przeklenstwa nawet po angielsku nie beda tolerowane. Zreszta watpie zeby to bylo jakies mocne przeklenstwo, bo wpkx trzymal poziom kulturalnie, nie przypominam sobie zeby kogos obrazal.
Dosyc duzo zdjec na forum zamieszczal, czyli pobudzal je do zycia fotograficznie.
Ale jak to mowia; jak sie chce uderzyc psa to kij sie zawsze znajdzie...smutne to bardzo.
P.S
Czy moge wiedziec (mysle ze pare osob tez to zainteresuje) do kiedy jest ten ban?
P.S 2
Z tego co mi wiadomo, bo az zajrzalem na "tamte forum" (na ktorym nie mam konta i okazjonalnie je odwiedze). To watek przedstawial wychodek (az sie boje napiosac sr..cz) a w tytule bylo po angielski slowo "sh...t".
Hahahahah, czy tylko ja tu widze pewna paranoje chyba, normalnie jak z filmow Barei o poprzednim ustroju.
Czy tam na tym zdjeciu sie ekskrementy walaly naokolo tego wychodka? Nie widzialem, to pytam.
Czy wpkx non stop wstawial zdjecia o tak "smierdzacej" tematyce - wtedy wypadalo by juz go upomniec zeby nie sial zgorszenia i obrzydliowsci.
I tak w P.S 2 osmieszam bana uzytkownika z tego powodu, albo inaczej; to wrecz sie samo osmiesza.
Dziwne tu sie rzeczy dzieja ostatnio...
W proteście przeciwko strojeniu wszystkich w te same mundurki, podziękuję za obecność tutaj. Do administracji nie czuje żadnej urazy bo musiałbym wyjść na głupka, który nie rozumie regulaminu. Niestety nigdy go nie przeczytałem. Bywajcie.
notdot
Wiem, że śmieją.
Ale to co piszesz to jest związana z tematami początkujących albo wątkach typowo "pytanie-odpowiedź" i tutaj jest bardzo mało akcji na które się powołujesz
W tematach wpkx i kilku innych userów mających większy staż taki problem by nie był, zresztą w tematach ogólnych czy tych zdjęciowych offtop zawsze był, a jak ktoś sobie nie życzył to wnioskował o zamknięcie tematu czy jego oczyszczenie z kilku wpisów, i było ok
Ale to też jest zadanie modów by odróżnić takie tematy i ucinać taki offtop
A swoją drogą wiele wątków widziałem (często sprzętowych) gdzie jednak modzi zostawiali taki temat w spokoju mimo, że były kłótnie userów w stylu ja wiem lepiej i przepychanki na kilka stron
Więc nie odpowiadaj wymijająco
Wielokrotnie wnioskowałem, żeby takie offtopy wydzielać z głównego wątku i wrzucać w dział "off-cafe" czy "śmietnik"
Bo dzięki temu główny wątek będzie czysty od spamu ale też jak niektórzy chcą dyskutować i udowadniać sobie racje to będą mogli w tym wydzielonym wątku.
A tak jakiś user zostaje obrażony i nie ma jak się bronić bo usuwacie wpisy albo zamykacie temat
Nikonozaur
12-01-2019, 01:17
Ban dla Wojtka to strzał w kolano.
Jako jeden z niewielu na tym Forum facet ma pojęcie na temat tego co robi. Jego zdjęcia są kontrowersyjne i trudne w odbiorze, za to wyróżniają się na tle zalewającego Forum morza chały. Przykro, że eliminuje się ludzi tworzących nową wartość, szukających czegoś nowego, czasami idących pod prąd. Których z pozoru błahy temat inspiruje i porywa. Którym powinniśmy dziękować, a nie podziękować. :(
Nie da się zjeść ciastko i mieć ciastko. Tendencja jest taka, że idziemy w kierunku poprawności. Czyli każdy ma się tutaj czuć dobrze, nawet ten, który jako totalny ignorant ma wszyskich w d...e. On jest użytkownikiem i wali go to, że wczoraj ktoś napisał że jako zamiennik kita do dxxxx najlepiej pasuje S17-50. Wczoraj, przedwczoraj i tydzień temu. On jest ON i zapyta się jeszcze dzisiaj. A jak nie zdąży odczytać i temat spadnie na 2 stronę to zapyta jeszcze raz. Nie jest dla niego nawet problemem to, że w co drugim słowie jest błąd a cała wypowiedz to ciąg słów pozbawionych jakiejkolwiek interpunkcji. Nie podoba się komuś to morda w kubeł - JA mam prawo pisać jak chcę. Inny zapyta czy jak aparat przestał działać z powodu rozładowanej baterii to czy jak ją naładuje to problem zniknie (serio - jest taki temat). Posty, które w jakiś sposób (fakt, czasem szyderczy) próbują to piętnować są usuwane w myśl zasady "pomagajmy albo milczmy". Więc sporo osób raczej milczy. Ale pustka jaka powstała po komentarzach choćby takich w stylu kolegi 2pompony krzyczy. I nie zagłuszy jej kolejny post w stylu "Jaki Nikon dla amatora."...
Ale darcie koszul, za to komentarze dość ciekawe. Rozrywka, trudna sztuka na tle zalewającego forum morza chały itd. Ja odniosłem dokładnie odwrotne odczucie. Dlatego nie uważam by takie opinie miały jakikolwiek wartość bo jeden powie tak drugi powie nie.
Gusta są różne i o nich się nie dyskutuje i nie powinny mieć wpływu na to co kto może a kto nie.
Wątpię też aby administracja wieloletniego użytkownika banowała bez podstaw i pod wpływem emocji. Zwłaszcza że takie akcje zawsze tak samo się kończą.
Zawsze można się też wykazać inicjatywą i założyć własny portal i być ostatnim sprawiedliwym. Skoro uważacie to wszystko za coś przełomowego, to kwestią czasu będzie splendor, chwała i wielomilionowe wyświetlenia.
https://www.fora.pl/
Wątpię też aby administracja wieloletniego użytkownika banowała bez podstaw i pod wpływem emocji. Zwłaszcza że takie akcje zawsze tak samo się kończą.
Z tym się zgodzę. Woytek faktycznie zbierał na banicję, robiąc to oczywiście bardzo inteligentnie, ale wydaje się że powód był zbyt błahy i takie posunięcie było strzałem w kolano. Bardziej czekamy na jakieś uzasadnienie czy reakcję od strony moderacji Jacek_Z.
Z tym się zgodzę. Woytek faktycznie zbierał na banicję, robiąc to oczywiście bardzo inteligentnie, ale wydaje się że powód był zbyt błahy i takie posunięcie było strzałem w kolano. Bardziej czekamy na jakieś uzasadnienie czy reakcję od strony moderacji Jacek_Z.
Jak to mówią kropla przelewa czarę goryczy, a skoro zbierał to w końcu uzbierał.
Bardzo dobrze że administracja potrafi być konsekwentna, zwłaszcza że takie decyzje są bardzo trudne. Poza tym są na tym forum działy gdzie mógł spokojnie prowadzić swoją działalność wraz ze swoimi fanami nie narażając się na żadne konsekwencje.
Ale darcie koszul, za to komentarze dość ciekawe. Rozrywka, trudna sztuka na tle zalewającego forum morza chały itd. Ja odniosłem dokładnie odwrotne odczucie.
No dobrze, ale jakie to ma znaczenie, czy ktoś wstawia "barachło, za to robione contaxem!", czy nie? Raczej chyba dyskutujemy o pewnej "polityce moderacyjnej", a nie konkretnym userze?
Nie da się zjeść ciastko i mieć ciastko. Tendencja jest taka, że idziemy w kierunku poprawności. Czyli każdy ma się tutaj czuć dobrze, nawet ten, który jako totalny ignorant ma wszyskich w d...e. On jest użytkownikiem i wali go to, że wczoraj ktoś napisał że jako zamiennik kita do dxxxx najlepiej pasuje S17-50. Wczoraj, przedwczoraj i tydzień temu. On jest ON i zapyta się jeszcze dzisiaj. A jak nie zdąży odczytać i temat spadnie na 2 stronę to zapyta jeszcze raz. Nie jest dla niego nawet problemem to, że w co drugim słowie jest błąd a cała wypowiedz to ciąg słów pozbawionych jakiejkolwiek interpunkcji. Nie podoba się komuś to morda w kubeł - JA mam prawo pisać jak chcę. Inny zapyta czy jak aparat przestał działać z powodu rozładowanej baterii to czy jak ją naładuje to problem zniknie (serio - jest taki temat). Posty, które w jakiś sposób (fakt, czasem szyderczy) próbują to piętnować są usuwane w myśl zasady "pomagajmy albo milczmy". Więc sporo osób raczej milczy. Ale pustka jaka powstała po komentarzach choćby takich w stylu kolegi 2pompony krzyczy. I nie zagłuszy jej kolejny post w stylu "Jaki Nikon dla amatora."...
podpisuję się obydwiema rękoma
Bardzo dobrze że administracja potrafi być konsekwentna
Może i potrafi ale chyba słabo z tych umiejętności korzysta. Wysyłałem prośbę o usunięcie mojego konta do wszystkich administratorów i jak widać, jest jakiś problem z tą konsekwencją.
Może i potrafi ale chyba słabo z tych umiejętności korzysta. Wysyłałem prośbę o usunięcie mojego konta do wszystkich administratorów i jak widać, jest jakiś problem z tą konsekwencją.
Może dbają aby i Twoje decyzje nie były podejmowane zbyt pochopnie:)
Może dbają aby i Twoje decyzje nie były podejmowane zbyt pochopnie:)
Dobry argument. Na przedszkole.
smutniacha
12-01-2019, 19:02
Może tolerując Cię, próbują podporządkować regułom społeczności jako całości:lol:.
Dobry argument. Na przedszkole.
Czyli idealnie dopasowany do grupy docelowej. Jak dzieci wymuszające zmiany na rodzicach.
Życzę miłego wyszywania muchomorków.
jak widac nie komentujemy tu zdjęcia, zajmujemy sie banem. takimi sprawami zajmujemy się w dziale sprawy forum. Fafniak założył tam wątek i jak kto ma chęć to proszę pisał tam.
Tu wątek zamykam, a i zapewne posprzątam.