PDA

Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] Katowicki miszmasz

La
28-12-2018, 23:27
Jako że niewiele się dzieje na forum, będę sobie tutaj wrzucał fotki z Katowic (czasem z okolic). Ujęcia z mojej perspektywy, bez większego celu - ani nie poznawcze ani nie historyczne - ot tak po prostu. Część z powodzeniem mogłaby się znaleźć w innych wątkach, ale jako że forum jest fotograficzne a nie krajoznawcze - sami wiecie.
Nie jestem fotografem architektury ani tym bardziej krajobrazowym, słabo znoszę krytykę. Jak ktoś chce się dorzucać zdjęciami - nie ma problemu. Można też w ramach zagadek podejść - jest ujęcie, wystarczy odgadnąć skąd.
Na początek smog, ul Jankego, pierwsze spadki temperatury po wakacjach:

1.

19177

2. Spodek ( bo to Katowice)

19178

3. Rondo

19179

4. I pierwsza zagadka : co to za impreza? Dla utrudnienia BW

19180

notdot
29-12-2018, 15:33
Fajna ta 1
2 też ciekawie uchwycona

ck_dezerter
29-12-2018, 18:44
Witam,
1- klimatyczna,
2 - trochę leci w prawo (latarnie i okna po prawej) ale całość na tak i najbardziej mi się podoba,
3 - fajny efekt ruchu samochodów, ogólnie ok,
4- dlaczego ta fotka jest zaliczana do architektury? Chyba że to w parku Kościuszki ale wieża spadochronowa nie zmieściła się w kadrze :mrgreen:
pozdrowienia!

ck_dezerter
30-12-2018, 09:25
5 - kolorki fajne, nie wiem, czy to drzewo po prawej trochę nie zakłóca całości, ale to moje subiektywne zdanie..
6-fajna,
7 - niezłe ukazanie martwego budynku.
A masz coś z Nikisza i okolic katedry?
pozdrowienia!

cybulski
30-12-2018, 11:37
Jedynka mi się podoba. Zdecydowanie w klimacie jaki lubię i te szumy na plus, które dla mnie dodają nastroju.