PDA

Zobacz pełną wersję : Aparat kompaktowy

ziaja
20-12-2018, 20:44
Cześć, szukam jakiś dobry kompakt, zależy mi aby nie był ogromny bo z tego powodu nie chcę brać na wyjazdy mojej lustrzanki, a bezusterkowe są niewiele mniejsze.

Zastanawiam się wstępnie nad:
Leica D-Lux Typ 109
Sony DSC-RX100 V

Chciałbym uzyskać fajna jakość zdjęć, również w słabym oświetleniu - ta Leica ma fajna matrycę. Dodatkowo fajnie żeby nagrywać filmy, ale od tego będę miał GoPro :).

Ewentualnie może jakieś inne propozycje co dziś warto?

ziaja
20-12-2018, 22:38
+ jeszcze Panasonic Lumix DMC-LX100 wydaje się sensowną alternatywą dla Leica D-Lux Typ 109

ziaja
21-12-2018, 00:22
ewentualnie może po prostu GoPro Hero7 black?

cybulski
21-12-2018, 13:25
ziaja, wystarczyło jednorazowo zadać pytanie w jednym wątku.
Na pewno z czasem uzyskasz odpowiedzi. A może nawet będzie ich zbyt wiele aby to przyswoić w tak krótkim czasie.
Zadawanie tego samego pytania w trzech wątkach obok siebie mija się z celem, wygląda bowiem jak spam.

stachmuszel
26-12-2018, 12:31
Ta Leica to nic innego jak Panasonic LX100. Ja nie byłem zadowolony z efektów zdjęciowych. Brakowało mi tam "czegoś". Na papierze ten aparat jest super, wygląd, jakość wykonania (oprócz obiektywu, który zasysa kurz), to wszystko może imponować. Co z tego, jak fotki zdecydowanie fajniejsze z RX10m2 (przykład jednego z wyjazdów, ja LX100, kolega RX10). Dlatego polecam zastanowić się nad drugą Twoją propozycją czyli Sony RX100 V.