PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] 4S

Lu
18-12-2018, 10:08
...czyli sky, sea, sand, stone

18809

wpkx
18-12-2018, 22:41
Nikt nic?
A przecież całkiem, całkiem.
W dodatku według wszelkich forumowych zasad - hosting, prefix…
Lecz kto? Nowy... Nawet wcześniej się przywitał, a Krzysiek go za Rycerza wziął.
W tym musi być jakieś szachrajstwo.

vid3
18-12-2018, 23:11
Po autorytetach pozostała pustka.
Nie ma kto ocenić zgodności z kanonami.

Mi osobiście kwadratowe krajobrazy nie pasują.

Lu
18-12-2018, 23:12
Nikt nic?
A przecież całkiem, całkiem.
W dodatku według wszelkich forumowych zasad - hosting, prefix…
Lecz kto? Nowy... Nawet wcześniej się przywitał, a Krzysiek go za Rycerza wziął.
W tym musi być jakieś szachrajstwo.

Oho-Kapitan Sowa na tropie...:mrgreen:

wpkx
18-12-2018, 23:39
Ojtam… Lepsza sowa na tropie niż marabut na trupie.

PM.M
18-12-2018, 23:48
Coś na rzeczy jest. Ja się nie podejmuję ocenić, czy ten kamień należy przesunąć 2 mm w lewo, czy w dół, bo kompozycji w krajobrazie nie rozumiem. Dla mnie ma być prosto, centralnie, ewentualnie tak, aby wcisnąć to co ma być na zdjęcie. Imć bombel by napisał, że poziom jest poziomy (sprawdziłem), a że pionów nie ma, to nie ma jak sprawdzić, czy się nie walą. Wydaje się też, że autor z aparatem za posag żony nie wstawał o trzeciej w nocy by zrobić to zdjęcie. Mogę napisać, że technicznie poprawne, ale nie podejmuję się oceniać. I jeśli jakiś nastrój to zdjęcie buduje, to ciszę z delikatnym szumem morza w tle.

Lu
19-12-2018, 00:10
Coś na rzeczy jest. Ja się nie podejmuję ocenić, czy ten kamień należy przesunąć 2 mm w lewo, czy w dół, bo kompozycji w krajobrazie nie rozumiem. Dla mnie ma być prosto, centralnie, ewentualnie tak, aby wcisnąć to co ma być na zdjęcie. Imć bombel by napisał, że poziom jest poziomy (sprawdziłem), a że pionów nie ma, to nie ma jak sprawdzić, czy się nie walą. Wydaje się też, że autor z aparatem za posag żony nie wstawał o trzeciej w nocy by zrobić to zdjęcie. Mogę napisać, że technicznie poprawne, ale nie podejmuję się oceniać. I jeśli jakiś nastrój to zdjęcie buduje, to ciszę z delikatnym szumem morza w tle.

A to w zależności od nazwijmy to "kategorii" fotografii jest uzależniona kompozycja???
Dziwne to zaiste i niezwykłe jak mawiała siostra Konstancja we wrocławskich "Urszulankach"...

PM.M
19-12-2018, 00:28
A to w zależności od nazwijmy to "kategorii" fotografii jest uzależniona kompozycja???
Dziwne to zaiste i niezwykłe jak mawiała siostra Konstancja we wrocławskich "Urszulankach"...
Oj, technicznie może masz rację, ale to trochę czepianie się słówek. Fotografia powinna coś opowiadać, a jednym ze środków do realizacji tego jest właściwa kompozycja która pozwala czytać zdjęcia w założony sposób. Mój problem polega na tym, że zdjęcia krajobrazowe (o ile nie są spartaczone technicznie) do mnie nie mówią więcej, niż "o... kamień, o... góry".

Lu
19-12-2018, 00:32
Oj, technicznie może masz rację, ale to trochę czepianie się słówek. Fotografia powinna coś opowiadać, a jednym ze środków do realizacji tego jest właściwa kompozycja która pozwala czytać zdjęcia w założony sposób. Mój problem polega na tym, że zdjęcia krajobrazowe (o ile nie są spartaczone technicznie) do mnie nie mówią więcej, niż "o... kamień, o... góry".

Aaa, rozumiem.
Ja tak mam z techno itp. To dla mnie tylko up, cup, up, cup,up, cup...:)

wpkx
19-12-2018, 00:35
Music non stop, techno-pop
Synthetic electronic sounds
Industrial rhythms all around

Lu
19-12-2018, 00:48

Proszę! Nie!
Od techno można zdechnąć;-)

czupacabra
19-12-2018, 00:55
Mnie się podoba. Fajna textura jest na piasku.

Wysłane za pomocą Tapatalk

OjTam
19-12-2018, 18:59
Ojtam… Lepsza sowa na tropie niż marabut na trupie.

Ależeco?

cybulski
19-12-2018, 19:26

Mnie się podoba, kompozycja również.

- - - - kolejny post - - - - - -

No autorytety krajobrazowe wyfrunęły ....