PDA

Zobacz pełną wersję : Mirage 4

esperal
25-11-2018, 15:12
Dzień dobry.
Szukam praktycznych informacji o oprogramowaniu Mirage 4 do Canona. Czym w zasadzie różni się Mirage 8-12 Color Edition od Mirage Master Edition?
https://dinax.com/produkt-kategorie/mirage-canon-editions/?lang=en
Na stronie Canona wygląda na to, że różnica jest w obsłudze modeli drukarek i tak Master Edition 5,6,8,12 kolorów a Color Edition 8,12 kolorów. Czy to jedyne różnice?
Czornyj z tego co wiem, to nie ma lepszego softu do drukowania więc pewnie używasz:wink: Możesz coś napisać?
Dziękuję

Czornyj
25-11-2018, 15:19
Używam, bo był w promocji z moją iPF PRO-4000 - ale wersji 3. Jest to wygodny "power driver" automatyzujący drukowanie większych ilości zdjęć, u mnie się sprawdza jako-tako (na Macu notorycznie się wiesza, co jest nieco wk....ce). Master obsługuje iPFy 5-6 kolorowe zwykle używane w punktach usługowych do "kresek".

Alternatywnym rozwiązaniem jest Qimage, tylko w moim przypadku niestety nie działa pod macOS. Nieźle też się sprawdza moduł Print w Lightroom. Pytanie czego oczekujesz od tego softu?

esperal
25-11-2018, 15:45
Wow, błyskawiczna odpowiedź Czornyj, jesteś jak Przyczajony tygrys, ukryty smok:wink:
Używałem wersji próbnej i jestem pod wrażeniem łatwości obsługi. Zależy mi na usprawnieniu druku wielu obrazów jednocześnie, usprawnieniu planowania tego wydruku i rzeczywisty podgląd wydruku. Chodzi o wydruk z roli na IPF6400

Czornyj
25-11-2018, 19:20
Wow, błyskawiczna odpowiedź Czornyj, jesteś jak Przyczajony tygrys, ukryty smok:wink:
Używałem wersji próbnej i jestem pod wrażeniem łatwości obsługi. Zależy mi na usprawnieniu druku wielu obrazów jednocześnie, usprawnieniu planowania tego wydruku i rzeczywisty podgląd wydruku. Chodzi o wydruk z roli na IPF6400

To da radę, ew. jak masz Windows to przetestuj jeszcze Qimage