PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Request Stop

wpkx
24-11-2018, 22:44
https://wpkx.pl/_DSC6930C%20Request%20Stop.jpg
źródło (https://wpkx.pl/_DSC6930C%20Request%20Stop.jpg)

maniak666
24-11-2018, 23:00
Wątpliwości mną targają.
Czy aby Twoje.
Kadr niby tak, ale obrazek jakby nie Twój...

wpkx
24-11-2018, 23:13
Ciekawe, Andrzeju. Rozwiniesz?

maniak666
24-11-2018, 23:47
A cóż rozwijać? Wszystko co miałem powiedzieć już powiedziałem.

wpkx
24-11-2018, 23:54
Trudno. I tak dziękuję.

maniak666
25-11-2018, 00:14
Ok. Sposób podania. Stylem niekiedy zwanym. Bądź nieznosna maniera przez zlosliwcow mnie podobnych. Edit. Sorry za pisownię ale to srajfon plus moje nieopanowanie srajfonowej klawiatury

Nikonozaur
25-11-2018, 00:59
Wnioski nasuwają się same: mandat za parkowanie i domniemane nagminne przekraczanie dozwolonej prędkości.
Fota taka trochę... ja wiem..... może hipnotyczna. W każdym razie coś w sobie ma.

piotrekjeczen
25-11-2018, 02:08
mandat za parkowanie i domniemane nagminne przekraczanie dozwolonej prędkości.

To po co mu niby ta antena CB, koledzy na radyjku nie ostrzegli że suszą w polu za przystankiem? :)

Fotografia mz. słaba. Nie mogę się w niej doszukać niczego wyjątkowego.

PM.M
25-11-2018, 11:34
Jak na Wojtka, to brakuje tej takiej tajemniczości albo niedopowiedzeń, które w jego zdjęciach są. Tu jest tak jakoś wszystko na tacy podane.

vid3
25-11-2018, 12:07
Panowie na lewo, Panie na prawo.

Nachzehrer
25-11-2018, 13:08
Cały czas mam wrażenie ze autor testuje widownie :)

maniak666
25-11-2018, 13:27
Cały czas mam wrażenie ze autor testuje widownie :)

Wrzucając tutaj cokolwiek wszyscy to robimy. Nawet jeśli zaprzeczymy tej tezie.

wpkx
25-11-2018, 13:39
Andrzeju, ubiegłeś mnie.
To przecież tak oczywiste, że aż, jak się okazuje, niezauważalne. Publikujący testują komentujących, komentujący w rewanżu publikujących.... "So runs the world away".
Dziękuję za komentarze.

myrele
25-11-2018, 13:56
Widziałem tutaj dużo twoich dobrych zdjęć, ale to do nich nie należy.

Owain
25-11-2018, 15:24
Bo zdjęcie to nie jest fenomenalne tylko fenomenologiczne :P

Mnie zaś, parweniusza i lajkonika, zastanawia jak wupekemu wychodzą ostre zdjęcia z całkiem dużą go na pełnych dziurach rzędu 1.4. Zawsze widzę wupsikowe zdjęcie i krzyczę w duchu: "Ha!, przymknął skubaniec!". Po czym sprawdzam exif i mi głupio :(

wpkx
25-11-2018, 16:24
Widziałem tutaj dużo twoich dobrych zdjęć, ale to do nich nie należy.
A czy ja gdziekolwiek stwierdziłem, że ono jest dobre?

Mnie zaś, parweniusza i lajkonika, zastanawia jak wupekemu wychodzą ostre zdjęcia z całkiem dużą go na pełnych dziurach rzędu 1.4. Zawsze widzę wupsikowe zdjęcie i krzyczę w duchu: "Ha!, przymknął skubaniec!". Po czym sprawdzam exif i mi głupio :(
1. 1.4 w porównaniu do 1.0 to już prawie 16.
2. Ten cholerny Planar jest tak skorygowany, że nawet to, co nieostre wydaje się ostre - jedno wielkie optyczne szachrajstwo - sam się daję nabrać...

krzysztofz24
25-11-2018, 22:28
Bardzo mi sie podoba, za sprawa GO i rysowania obiektywy.
To co dziej sie ponizej i powyzej lini horyzontu.(wiekszy kawalek do podobania jest powyzej) Jak to zamglone niebo i swiatla na nim sa rozmyte i przytlumione w pewien sposob prez to rozmycie...
Klimatyczna i nostalgiczno-lekko przygnebiajaca GO tu wyszla.

Zahir
28-11-2018, 22:30
genialna plastyka i z niuansem podane światło - ta fota powinna być pokazywana wszystkim twierdzącym, że komórki też mogą
zazdroszczę trochę tego szkła :)

wpkx
29-11-2018, 22:02
Dziękuję.
A ten Planar jest mocno ambiwalentny.

nie.Znajomy
30-11-2018, 01:13
Bardzo mi sie podoba, za sprawa GO i rysowania obiektywy.
To co dziej sie ponizej i powyzej lini horyzontu.(wiekszy kawalek do podobania jest powyzej) Jak to zamglone niebo i swiatla na nim sa rozmyte i przytlumione w pewien sposob prez to rozmycie...
Klimatyczna i nostalgiczno-lekko przygnebiajaca GO tu wyszla.

A kolega to długo dumał nad tym co napisał, zanim to napisał?

jurkarol
30-11-2018, 09:25
sytuacja ciekawa, natomiast kadr nie wciąga, na prawo zbyt ciąży, mimo tej drogi. ona spycha wszystko. no i światło tak nieciekawe, że też odwraca uwagę. na wystawie chyba bym tego zdjęcia nie zauważył

sosnowy
30-11-2018, 10:59
Tam ktoś wyżej napisał, że brakuje niedopowiedzeń. Z tym jednak trudno się zgodzić - rocznik, przebieg, czy był garażowany - tego odbiorca zdjęcia wciąż nie wie.

wpkx
30-11-2018, 12:40
Mnie to nie interesuje - brudny jest, więc na pewno nie kupię.

krzysztofz24
30-11-2018, 12:50
A kolega to długo dumał nad tym co napisał, zanim to napisał?

W prosty sposob wyrazilem swoje odczucia zwiazane ze zdjeciem.
Polecam, tez mozesz sprobowac;-).
No chyba, ze albo nic nie odczuwasz patrzac na zdjecia albo masz problem z wyrazaniem tego, to juz nic nie poradze.

sosnowy
30-11-2018, 13:26
Tam ktoś wyżej napisał, że brakuje niedopowiedzeń. Z tym jednak trudno się zgodzić - rocznik, przebieg, czy był garażowany - tego odbiorca zdjęcia wciąż nie wie.

Mnie to nie interesuje - brudny jest, więc na pewno nie kupię.

Ale Ty przecież nie jesteś odbiorcą, lecz autorem zdjęcia. A ja piszę o odczuciach odbiorcy. Niesłusznie zresztą traktujesz mój post jako krytykę! Ja przecież jedynie piszę, że wbrew komentarzom tam wyżej, niedopowiedzeń na tej udanej fotografii jest wiele. Że ładunek tego je ne sais quoi (pardon my French) jest w tym zdjęciu ogromny.

Chyba że w ten sposób ujawniasz nam podtytuł zdjęcia ('Brudny jest, więc na pewno nie kupię")? Zastanawiam się jednak, czy jest on potrzebny. Zbytnia dosłowność może odzierać z sacrum (przepraszam, że piszę oczywistości).

wpkx
30-11-2018, 14:58
Ale Ty przecież nie jesteś odbiorcą, lecz autorem zdjęcia.
Ale autor to też odbiorca. A co, gdyby się okazało, że jestem też właścicielem tego autobusu, i napisałbym, na przykład, że 2008, 212000 km, garażowany, lecz myty tylko w serwisie?

Niesłusznie zresztą traktujesz mój post jako krytykę!
Bynajmniej.
Zupełnie niesłusznie traktujesz mój post jako krytykę Twojego.

sosnowy
30-11-2018, 15:53
Ale autor to też odbiorca.

Może i tak, ale czyż nie lepiej, by miast wyjaśniać, co chciał powiedzieć, albo raczej czego nie chciał, pozwolił On swemu dziełu mówić samemu za siebie?

A co, gdyby się okazało, że jestem też właścicielem tego autobusu, i napisałbym, na przykład, że 2008, 212000 km, garażowany, lecz myty tylko w serwisie?.

Jakoś nie możemy się porozumieć... Byłoby to zdarcie części owego welonu tajemniczości, niedopowiedzenia, jakim nieodparcie uwodzi mnie ta praca. Oczywiście, pozostałby pytania, czy licznik aby nie kręcony albo o zawartość bagażnika, ale byłoby to trochę tak, jakbyś Bazylikę św. Piotra w Rzymie pozbawił kolumnady Berniniego. Przepraszam, jeśli ta metafora jest nietrafiona, ale nie umiem tak na szybko znaleźć innej. Tak czy siak, dobrze, że nie podałeś tych danych.

Owain
30-11-2018, 16:03
...garażowany...

Nie przesadzajmy ;) :P

wpkx
30-11-2018, 16:10
Spokojnie. Pytania mogą paść jeszcze o motor, napęd i inne szczegóły wyposażenia, oraz o historię serwisowania.
Oczywiście przy założeniu, że rozmawiamy o autobusie, a nie o tytułowym przystanku...

- - - - kolejny post - - - - - -

Nie przesadzajmy ;) :P
Tak, wiem, chciałbyś uściślić, że stodołowany. Napisz to po łacinie. Ale uważaj, żebym Ci w "kadr centralny" nie wjechał.

Owain
30-11-2018, 18:36
Tak, wiem, chciałbyś uściślić, że stodołowany. Napisz to po łacinie. Ale uważaj, żebym Ci w "kadr centralny" nie wjechał.

Schopenhauerus.
A na dżewo z kadru centralnego uważaj, bo masz je od siebie ze staję :D