PDA

Zobacz pełną wersję : jak wyczyścić plecak po Rajdzie...

tito
16-06-2007, 17:53
...Polskim?

Wiadomo, kurzu na maxa, a mój Lowepro zmienił kolor z czarnego na kurzo-czarny ;-)

Wytrzepałem go trochę ale trochę kiepsko to wygląda.

Na mokro szczoteczką?

-malcoln-
16-06-2007, 18:39
tak, najlepiej na morko, ewentualnie z jakims mydłem czy płynem, ale w tedy dobrze wypłukac trzeba zeby nie było pozniej białych śladów od mydła. pralke raczej bym odradzał:)))) aha i scierką a nie żadnym papierowym ręcznikiem czy cos, bo to Ci całą torbe obejdzie.

450yamaha
16-06-2007, 19:10
Czemu byś pralkę odradzał? Ja swojego Slingshota 300 już wiele razy prałem w pralce, i nie mam żadnych problemów.

thor88
16-06-2007, 20:00
zacznij od odkurzacza... zanim wetrzesz w głąb kurz jakąś ścierką najpierw dobrze go odkurz... najlepiej jakimś mocnym odkurzaczem... zobaczysz, że efekt będzie super. A po tym wszystkim przemyj go ciepłą wodą i gąbką.

!AGresT
16-06-2007, 23:40
Też polecam najpierw odkurzacz. A tak odrobinę OT - wiele razy miałem zakurzony i zabłocony aparat (np. po rajdach terenowych) i wtedy najlepiej egzamin zdają chusteczki do.. pupy niemowalaka, najlepiej nieperfumowane :) serio.

450yamaha
16-06-2007, 23:51
No w sumie jesli chodzi tylko o kurz, to z zewnątrz wlasnie najlepiej taką chusteczką dla dzieci, a później trzepaczką do dywanów :lol: :lol:

Juliusz
17-06-2007, 00:49
A ja swojego Tamraca Travel Zoom 5 wytrzepałem, przetarłem na mokro i już bez śladów przebytej drogi - zero problemów!

Marko.S
29-06-2007, 01:08
Tamraci bezproblemowo się pierze - ale moim zdaniem pranie to ostateczność, zabrudzenia schodzą na mokro po przetarciu chociażby wilgotną szmatką, ale w ramach ostateczności radzę użyć pralki i spać spokojnie - mój po wypraniu nie stracił ani koloru ani kształtu.