Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] Nudny i oklepany Tower Bridge
Jak w temacie ale może technicznie nie najgorsze ? 17115
maniak666
18-11-2018, 11:09
Skoro już tytułem sam deprecjonujesz swoją pracę, nie widzę specjalnego sensu analizowania jej.
Ale ten "Brydge"...
Na Boga...
Skoro już tytułem sam deprecjonujesz swoją pracę, nie widzę specjalnego sensu analizowania jej.
Ale ten "Brydge"...
Na Boga...
od 14 lat mieszkam w Londynie i uwierz mi, znam angielski, po prostu zrobiłem 2 literówki w temacie, które natychmiast chciałem skorygować ale niestety na tym forum nie można edytować tematu ani nie można usunąć całego posta, muszę z tym żyć więc proszę nie czepiaj się
Co do deprecjonowania to już raz dałem tutaj pod ocenę zdjęcie typowo turystycznego miejsca i zostałem, zjechany przez stałych bywalców za dodawanie nudnych, oklepanych i miliony razy obfotografowanych miejsc, dlatego napisałem tak jak napisałem i to jeszcze z błędami...mać
Zrób raport na swój post i poproś o korektę.
Mi się podoba, od niedawna bawię się w B&W i szukam też pomysłu na obróbkę.
Jedynie jakoś brakuje mi czegoś z lewej strony czyli ciut szerzej.
piotrekjeczen
18-11-2018, 12:44
Pomijając literówkę (każdemu się może zdarzyć) i fakt iż nie jest to krajobraz tylko bardziej architektura fotografia sama w sobie jest bardzo dobra.
Dobra konwersja b/w. Dobre opanowanie światła zastanego, które w dużym stopniu tworzy tą fotografię.
Zdecydowanie jestem na tak.
Zrób raport na swój post i poproś o korektę.
Mi się podoba, od niedawna bawię się w B&W i szukam też pomysłu na obróbkę.
Jedynie jakoś brakuje mi czegoś z lewej strony czyli ciut szerzej.
Koesh a możesz podpowiedzieć jak zrobić raport bo trochę błądzę na forum
Co do szerokości to masz rację, mogłoby być szerzej i tak chciałem zrobić ale z lewej strony rozstawili jakieś rusztowanie które strasznie szpeciłoby zdjęcie i moim zdaniem było nie do wyretuszowania (to jest zrobione na 38mm a chciałem robić na 24mm)
- - - - kolejny post - - - - - -
Pomijając literówkę (każdemu się może zdarzyć) i fakt iż nie jest to krajobraz tylko bardziej architektura fotografia sama w sobie jest bardzo dobra.
wychodzi na to, że 2 w nocy po 10 h pracy to nie jest dobra pora na dodawanie zdjęć bo i nie w temacie i literówki :-)
Na dole posta po lewej obok DODAJ NA BLOGA trójkącik z wykrzyknikiem.
piotrekjeczen
18-11-2018, 14:26
wychodzi na to, że 2 w nocy po 10 h pracy to nie jest dobra pora na dodawanie zdjęć bo i nie w temacie i literówki
Ważne, że fotografia się broni. Resztę można w prosty sposób naprawić :) Pozdrawiam
Rowniez i mi podoba sie ta fotografia a to pewnie za sprawa bdb. mz b/w.
Jezeli nie dalo rady skadrowac szerzej z lewej, to obcialbym tak zeby pozbyc sie tego skrawka czegos w dolnym lewym punkcie zdjecia.
Dobra fota.
pozdrawiam
obcialbym tak zeby pozbyc sie tego skrawka czegos w dolnym lewym punkcie zdjecia.
Dobra fota.
pozdrawiam
Rzeczywiście przydałoby się, muszę to dopracować, dzięki