Zobacz pełną wersję : Potrzebuję szybkiej pomocy - D50 i wyświetlanie zdjęć
Hej,
żona pojechała na wycieczkę (właśnie teraz zwiedza) i napisała, że z wczoraj zrobionych zdjęć dziś nie może żadnego wyświetlić w aparacie - ponoć ma tylko małe czarne miniaturki z "czerwonymi kopertami" na środku i napis "cannot use zoom this photo"... Dzisiejsze zdjęcia robi już normalnie.
Nie mam pojęcia o co chodzi i nigdy się z tym nie spotkałem. HILFE :-)
vasper31
16-06-2007, 09:38
zapytaj sie czy nie robiła zdjęć innym aparatem... ja jak zrobie zdjęcia w D80 a przełożę kartę do D50 to właśnie tak mam... może używała jakiegoś innego aparatu... nie wiem od kochanka pożyczyła albo co... :)
edit.. albo może robiła w funkcji RAW a wtedy powstaje mała miniaturka taka tylko do podglądu i nie można jej zoomować... - pozdrawiam...
nie, nie robiła, a jedynym jej kochankiem jestem ja :twisted:
edit.. albo może robiła w funkcji RAW a wtedy powstaje mała miniaturka taka tylko do podglądu i nie można jej zoomować... - pozdrawiam...
Bzdura.
lub wyciągała kartę i oglądała w czytniku na kompie, nawet obracając fotki nie można ich juz potem oglądać na body
a z nefem to faktycznie bzdura (chyba że D50 różni się w tym względzie od D80 na którym normalnie oglądam nefy)
nie, zdjęcia nie były oglądane z karty przez czytnik.
Może po prostu ta karta tak ma, że od czasu do czasu zwali jakieś foto? Kupiłem aparat w komplecie z Goodram :-)
IMO jeżeli kartą zrobiono fotki, wyłączono, włączono i fotek nie widać to pod tramwaj z nią !
a zdjęcie efektu (napisu = g o o O O D D R a m =) na forum do pręgierza :)
oczywiście może uda się odzyskać fotki na kompie to dopiero potem pod tramwaj...
a serio to faktycznie pad karty raczej :(
Witam w "clubie". Mam podobnie na extreme 3 sd1 gb , Czasem gdy robie zdjecia jpg wyskakuje mi komunikat ze coś z karta , trzeba wtedy włączyć i wyłączyć aparat. Przeglądając zdjecia w przedziale miedzy 40-60 są czarne z czerwonymi krzyżykami. Niby wszystko jest ok,tylko tych zdjęć nie można wyświetlić, a ich np przeglądanie powoduje zawieszkę aparatu, po zgraniu ich na kompa, nie można ich wyświetlić , zdjęcie ma o mb. Pomogła wymiana karty :mrgreen: