PDA

Zobacz pełną wersję : Logo firmy na zdjęciach ślubnych - stosujecie?

spiritus
09-11-2018, 01:16
Cześć

Jakiś czas temu byłem na weselu, godzinkę temu dostałem zdjęcia z tej uroczystości. Pierwszy raz w życiu spotkałem się aby jakaś firma robiąca reportaż ślubny nanosiła na każde zdjęcie swoje logo. Dodatkowo w rogu parkietu na imprezie była postawiona reklama o wymiarach 2x0.5m

Stosujecie takie coś?

Dariusz Breś
09-11-2018, 01:19
Cześć

Jakiś czas temu byłem na weselu, godzinkę temu dostałem zdjęcia z tej uroczystości. Pierwszy raz w życiu spotkałem się aby jakaś firma robiąca reportaż ślubny nanosiła na każde zdjęcie swoje logo. Dodatkowo w rogu parkietu na imprezie była postawiona reklama o wymiarach 2x0.5m

Stosujecie takie coś?

Pewnie repo w barterze, połowę taniej, etc.
Normalnie będąc na miejscu młodych nie pozwoliłbym na coś takiego. Ja osobiście nie stosuję żadnych oznaczeń bo odwraca to uwagę od foto.

spiritus
09-11-2018, 01:42
Ja osobiście nie stosuję żadnych oznaczeń bo odwraca to uwagę od foto.

No dokładnie... a to jeszcze zdjęcia lekko przygaszone a logo "świeci" na zielono :/

Rafał_Sz
12-11-2018, 11:48
PHOTOGRAPHY na pół zdjęcia musi być.

;)

OjTam
12-11-2018, 15:39
PHOTOGRAPHY na pół zdjęcia musi być.

;)

Dodaj jeszcze wkomponowany w logo akcent, nawiązujący do fotografii oraz ozdobne wywijasy. Im więcej, tym lepiej. :mrgreen:

zwinka055
12-01-2020, 19:44
nigdy nie spotkałam się z czymś takim, moim zdaniem to strasznie szpeci zdjęcie :) zamiast na Parę Młodą wszyscy patrzą się na logo :) a to chyba nie o to chodzi :)

bogdi64
12-01-2020, 19:48
a może " o to chodzi" aby nie patrzeć się na zdjęcie tylko na logo

cranium84
26-02-2020, 00:15
Myślę, że jest to nieakceptowalne. Jeżeli ktoś koniecznie chce na odbitkach po sobie zostawić ślad, to można mieć pieczątkę i odbić się z tyłu zdjęcia.

Mane
26-02-2020, 13:14
Dla mnie to taka sama cepeliada, jak baner zespołu przygrywającego na pół ściany.
Zawsze mnie to dziwi, że się ktoś płacąc za usługę na to zgadza.

black70
26-02-2020, 13:40
Jak ma z tego niższa cenę, to się zgadza. Myślę, że wszystko zależy od warunków, np. "Z bannerem będzie taniej".

Fenixs_Ck
26-02-2020, 14:15
Pierwszy raz słyszę o takiej rzeczy...a że mam kilku znajomych fotografów ślubnych to oni nie stosują czegoś takiego...Jedni stosują np. z tyłu zdjęcia grupowego logo z nazwa oraz link do galerii ale to jest na jednym zdjęciu, które każdy z weselników dostaje...a drudzy wogóle

und
10-03-2020, 13:18
Akurat za chwilę się żenię, więc mogę powiedzieć jak to wygląda z mojej perspektywy. Skoro wynajmuję kogoś do zrobienia sesji, to nie wyobrażam sobie żeby na zdjęciu miało być logo.
Płacę z usługę fotografowania , a nie mi płacą za usługę reklamową. Jedyny wyjątek, to sytuacja, że ktoś na to zgodził i podpisał taką umowę, ale ciężko mi to sobie wyobrazić. To trochę tak jakbym powiedzmy chciał pomalować mieszkanie a malarz w każdym pokoju domalował by swój numer telefonu.

Aeon88
06-04-2020, 23:57
Ja daję na każde zdjęcie logo. Powód trywialny, zdjęcia bez loga chętniej kradną. Oczywiście para młoda dostaje też wszystkie zdjęcia w pełnej rozdzielczości bez żadnego loga. Więc w czym problem, jeśli dostaną też w mniejszej rozdzielczosci z logiem? Sami decydują co wrzucają na social media.