Zobacz pełną wersję : Zabawa w RAWki 181
Witam Was w to niedzielne południe :)
Zaczynamy zabawę nr 181 :) Jednocześnie zamknęliśmy ostatni cykl zabaw i resetujemy punkty :)
Podsumujmy więc co się działo:
Ostatnią zabawę cyklu wygrał 6868 . Gratuluję :)
W edycji nr 180 wzięło udział 10 rawkowiczów. Przesyłam gorące podziękowania za poświęcony czas i zaangażowanie !
Zwycięzcą całego cyklu zabaw 171-180 zostaje kipcior. Gratulacje! walka była zacięta i bardzo wyrównana. Wszystkim należą się słowa podziękowania za wkład w zabawę!
W całym cyklu wzięło udział 39 osób i co pocieszające było więcej osób niż w poprzednim cyklu, przy czym aż 26 osób wzięło udział w zabawie więcej niż jeden raz.
Cykl zabaw 171-180 trwał 139 dni. Jeszcze raz gorąco dziękuję wszystkim za dotychczasowy udział i zapraszam do dalszej zabawy!!!!!
16493
16494
Startujemy zabawę nr 181 rozpoczynając nowy cykl zabaw. Punkty resetujemy i dodajemy nową zasadę.
Od tego cyklu autorzy rawka będą wyróżniać jedną przesłaną pracę, za którą nagrodzony uczestnik otrzyma dodatkowe 5 punktów do tabeli wyników oraz szczególne miejsce przy podium :)
Bardzo proszę aby w mailu podczas wysyłania prac dopisać
"Wyrażam/Nie wyrażam zgodę/y na opublikowanie pliku XMP" - własnymi słowami
Proszę pamiętać o prawidłowym rozmiarze zdjęć
REGULAMIN: http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=217031
Termin nadsyłania prac mija 11.11.2018 o godzinie 21:00 (niedziela)
Głosowanie i komentarze w odrębnym wątku
Wyłonienie zwycięzcy potrwa 3 dni, natomiast ewentualna dogrywka - 1 dzień
Autorem nadesłanego rawa jest: 6868 - Dziękuję!
Plik RAF ( Fuji X-T10 ) do pobrania: 16490
Plik DNG ( Fuji X-T10 ) do pobrania: 16491
W razie problemów z pobraniem pliku, proszę o PW.
Pliki JPG i XMP proszę oznaczać swoim nickiem.
Pamiętajcie żeby prace wysyłać na nasz standardowy adres:
[email protected]
Zastrzeżenia do obróbki: Dozwolone wszystko co w regulaminie.
16492
Zdjęcie wykonałem Fuji X-T10 + XF 23mm F1.4 R
Życzę milej i kreatywnej zabawy.
6868
Czas ..... start ! :)
.
pumeeque
04-11-2018, 20:14
Wysłane :)
jurkarol
04-11-2018, 21:58
no widać od razu, ze z Fuji. charakterystyczna gama kolorów przy różnych źródłach światła sztucznego
Co tu taka cisza nastala?
Rawek Wam sie nie podoba?
Jeśli Krecik ma chociaż jedną prace na skrzynce to stoi lepiej niż ja, w tematycznych dalej pustka.
pumeeque
06-11-2018, 17:55
Jeśli Krecik ma chociaż jedną prace na skrzynce to stoi lepiej niż ja, w tematycznych dalej pustka.Jedna jest [emoji16][emoji16]
Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka
Będę sprawdzać wieczorem jak się dopcham do netu [emoji23]
- - - - kolejny post - - - - - -
No dobra, udało mi się po wielkich przebojach, tutaj jest takie wygwizdowo, że nawet komórkowa nie bangla zbyt dobrze :)
Na szybko sprawdziłem skrzyneczkę, mamy 5 prac, a więc zdecydowanie za MAŁOOOOOOOO :)
za MAŁOOOOOOOO :)
Źle do kwadratu. Grabisz sobie. :twisted:
Źle do kwadratu. Grabisz sobie. :twisted:
Nie będę wywoływać wilka z lasu bo mnie w zad ugryzie:D
Widziałem dziś dwóch miśków, jakby suszyli? Myk taki, że radiowóz był srebrny z zielonym paskiem, zamiast niebieskiego. Kumple spiritusa?
No i wywołałem. A Krecik za przeinaczanie dostanie nie gryza w zad, tylko granatem łzawiącym i seryjką po nerkach. :mrgreen:
spiritus
06-11-2018, 19:31
Widziałem dziś dwóch miśków, jakby suszyli? Myk taki, że radiowóz był srebrny z zielonym paskiem, zamiast niebieskiego. Kumple spiritusa?
No i wywołałem. A Krecik za przeinaczanie dostanie nie gryza w zad, tylko granatem łzawiącym i seryjką po nerkach. :mrgreen:
Możliwe... a gdzie?
Możliwe... a gdzie?
Trasa Dębica -> Ropczyce, okolice Brzezówki pi razy drzwi.
Pytanko, czy ja tez mam zgode na udzial w tej edycji?
Pytanko, czy ja tez mam zgode na udzial w tej edycji?Oczywiście [emoji3526]
paparapa
07-11-2018, 00:19
To i tak Kręcik dużo lepiej na tym wyjdzie, niż gdyby miał dostać strzał ostrzegawczy w potylicę .... z gumy z barchanów żony :)
To i tak Kręcik dużo lepiej na tym wyjdzie, niż gdyby miał dostać strzał ostrzegawczy w potylicę .... z gumy z barchanów żony :)O losie ... tylko nie guma z barchanow ....[emoji23] Za chwilę podejrzę co tam na skrzynce się dzieje... [emoji3526]
No drodzy moi ….. kicha straszna, prac nie przybyło a ja już myślałem, że mamy dwucyfrową liczbę ..... jak żyć? JAK ŻYĆ ?
Skrzynka bez zmian, 5 prac.
paparapa
07-11-2018, 19:32
O losie ... tylko nie guma z barchanow ....[emoji23] Za chwilę podejrzę co tam na skrzynce się dzieje... [emoji3526]
No drodzy moi ….. kicha straszna, prac nie przybyło a ja już myślałem, że mamy dwucyfrową liczbę ..... jak żyć? JAK ŻYĆ ?
Skrzynka bez zmian, 5 prac.
Masz jeszcze czas. Ale faktycznie cisz jakaś dziwna.
Pewnie jest problem z naciąganiem tego rawka, Jak tu naciagniesz ... to tam popuści, i tak w kółko :).
Jak tu naciagniesz ... to tam popuści, i tak w kółko :).
Pfff, o siatce i szpachli słyszał? :mrgreen:
No dobra, kac po wygranym poprzednim cyklu przeszedł, to może się za to wezmę ;) Ale jeszcze kupa czasu to może jutro :)
No dobra, kac po wygranym poprzednim cyklu przeszedł, to może się za to wezmę ;) Ale jeszcze kupa czasu to może jutro :)Kupa? Ano kac-kupa ciężka sprawa [emoji23][emoji23][emoji23] żeś panie ciężki bój przeszedł, gratki [emoji3526]
U Ciebie to chociaz jakies prace są...
U Ciebie to chociaz jakies prace są...Spoko, jeszcze dużo czasu... Najwyżej, zaoramy, zamkniemy, spijemy wódkę i pójdziemy w czorty [emoji23]
pumeeque
07-11-2018, 23:01
U Ciebie to chociaz jakies prace są...Jakie przewidujesz nagrody? ;D
Zwycięzca będzie mógł wymyślić temat kolejnej zabawy
pumeeque
07-11-2018, 23:23
Ciekawe, trzeba będzie w końcu wysłać i na to
paparapa
07-11-2018, 23:38
Zwycięzca będzie mógł wymyślić temat kolejnej zabawy
No i oczywiście uścisk.... no tak, uścisk dłoni kierownika to nie przejdzie przez neta, ale dobre słowo na pewno :)
Witam Was wieczorową porą.
Pełen nadziei otwieram przeglądarkę, oczom mym ukazuje się natłok wiadomości.
Włączam sobie zakładkę nr 2 i czekam, aż załaduje się poczta rawków,
Próba jedna, druga trzecia.... chyba jestem w jakimś bunkrze …. w końcu łapie.....
Już wiem, że będę zbierać szczękę z podłogi licząc ileż to prac wpadło na skrzynkę.
O złudne nadzieje, losie nieszczęsny, który pchnąłeś mnie w otchłań googli, dlaczego nie oszukałeś mego wzroku choć na chwilę, pokazując wiadomości podwójnie nim odświeży się okno przeglądarki…..
przynajmniej miałbym przez chwilę banana na twarzy, takiego żółtego, od ucha do ucha.....
Jak szybko otworzyło się okno z pocztą, tak szybko zostało przeze mnie zamknięte a w czeluściach umysłu przeklinam tą chwilę, gdy musiałem oglądać te pajęczyny na koncie,
Nadzieje płonne zdają się być czymś w rodzaju chwili ulotnej, która w zasadzie nawet nie musnęła mnie swoimi rzęsami.
Tak oto skazani na pięć prac tułamy się w oczekiwaniu na więcej …..
Jeżeli ktoś przeczytał do końca, stracił niepotrzebnie jakąś minutę z życia.
Na skrzynce nadal prac pięć. To mówiłem ja, kreciownik.
Kreciownik, dżdżownicówka była grana? :roll:
Czekaj Waść do zapiątku. Coś gdzieś jeszcze wpadnie. I niekoniecznie będzie to granat łzawiący oraz krecia norka. ;)
Kreciownik, dżdżownicówka była grana? :roll:
Czekaj Waść do zapiątku. Coś gdzieś jeszcze wpadnie. I niekoniecznie będzie to granat łzawiący oraz krecia norka. ;)
Taaa, ciągle mnie straszysz granatami, to jak tu Tobie ufać? ;)
Dżdżownicówka grana nie była, ja w szpitalu siedzę ale widzę, że niektórzy wychodzą w grupkach na małe co nie co :)
Hiehiehiehie.
Co do drugiego postu. Kreciątko dalej uziemione?
Hiehiehiehie.
Co do drugiego postu. Kreciątko dalej uziemione?
Śmiej się śmiej, jak wyciągnę z nory grubą bertę to inaczej będziesz śpiewał :)
Jutro wypis i do domu.
A Hellfire'em chcesz? :twisted:
To fajnie, że już git.
pumeeque
08-11-2018, 20:38
A głosowanie się zbliża :) :)
A Hellfire'em chcesz? :twisted:
To fajnie, że już git.Do pełnej sprawności jeszcze brakuje z 2 miesięcy ale jesteśmy na ostatniej prostej.
Dzięki [emoji3526] na mnie musiałbyś coś z Nagasaki przywlec [emoji23]
Czołem.
Długi weekend się rozpoczął, czuję, że skrzynka zostanie zasypana pracami :P
Obecnie mamy sześć sztuk.
Dzięki [emoji3526] na mnie musiałbyś coś z Nagasaki przywlec [emoji23]
Ciekawe co małżonka na to, ze sie z Nagasankami chcesz bawić :mrgreen:
Ciekawe co małżonka na to, ze sie z Nagasankami chcesz bawić :mrgreen:[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Wracając do RAWka, zauważyliście ile tam leży petów? Jak mnie one poirytowały ... [emoji846]
Mały update:
Na skrzynce mamy 8 prac
Nawet nie zwróciłem uwagi
http://forum.nikoniarze.pl/threads/292710-Ja-Ci%C4%99-kocham-a-Ty-na-Forum-%29 tu byłeś? Pierwsze zdjęcie przykuło :mrgreen: wzrok a oni tam coś o jakichs kolorach piszą :D
Nawet nie zwróciłem uwagi
http://forum.nikoniarze.pl/threads/292710-Ja-Ci%C4%99-kocham-a-Ty-na-Forum-%29 tu byłeś? Pierwsze zdjęcie przykuło :mrgreen: wzrok a oni tam coś o jakichs kolorach piszą :DNie wiem o jaki kolor chodzi [emoji23] O mój Kreciorze [emoji23] ale ja prosty człowiek jestem, niezbyt delikatny, to się nie znam [emoji23] a poważnie - bardzo dobre zdjęcia [emoji846]
Szanowni koledzy i koleżanki .....
Z całą przykrością muszę poinformować, że ....
Na skrzynce nadal jest 8 prac :)
Noo, to pomarudziłem :D
Tak z ciekawości zapytam. Gdzie to?
Od tego cyklu autorzy rawka będą wyróżniać jedną przesłaną pracę, za którą nagrodzony uczestnik otrzyma dodatkowe 5 punktów do tabeli wyników oraz szczególne miejsce przy podium :)
Zapytam sie tylko skromnie, jak moge dac te extra punkty?
Podac mojego faworyta przez PM?
Zapytam sie tylko skromnie, jak moge dac te extra punkty?
Podac mojego faworyta przez PM?
Jak odpalimy głosowanie poproszę Ciebie o typowanie pracy do wyróżnienia, na PM albo na maila możesz wysłać. Z resztą to opiszę również przy głosowaniu, tak aby nic nie umknęło :)
Zostały nieco ponad 24 godziny do rozpoczęcia głosowania w nowym cyklu :)
Stan skrzynki na chwilę obecną: 12 prac :)
ok szef ;-)
Się przypomnę:
Tak z ciekawości zapytam. Gdzie to?
:p
Się przypomnę:
Właśnie, sam też miałem pytać :) Gdzie tak te szlugi palą? :D
Się przypomnę:
Najmocniej przepraszam, przeoczylem;-)
Zdjecie zrobione w Bremerhaven, polnocne Niemcy.
Gzies tu: 53.532519, 8.583265
Drodzy forumowicze.
Do głosowania pozostało nieco ponad 3 godziny :)
Jeżeli ktoś jeszcze nie przesłał swojej pracy a ma zamiar to zrobić, to jest to ostatni gwizdek :)
Na skrzynce mamy w tej chwili 13 prac.
Ja mam dalej tylko dwie prace :(
pilon - dałes czadu z tematem ;)
tbogdanowicz - musisz wyslac prace bo czekamy na Ciebie :D
pumeeque
11-11-2018, 20:41
O, bo to zaraz głosowanie :D :D
//o, widzę, że pora avatar zmienić ;D
O, bo to zaraz głosowanie :D :D
Jeszcze przeszło godzina, więc czy tak zaraz. :p
Ja mam dalej tylko dwie prace :(
pilon - dałes czadu z tematem ;)
tbogdanowicz - musisz wyslac prace bo czekamy na Ciebie :DW sumie to dziwne, bo temat taki dość prosty, hmmm.... wykonalny nawet w domu ( w sumie to nawet chciałem inne zdjęcie wysłać ale skoro już poszło to niech będzie tamto [emoji3526] ). Może OjTam biega z nożyczkami i tnie kable sieciowe użytkownikom ? [emoji23]
pumeeque
11-11-2018, 20:46
Jeszcze przeszło godzina, więc czy tak zaraz. :p
Ale zaraz w porównaniu do całego czasu no i czekam i czekam :D
. Może OjTam biega z nożyczkami i tnie kable sieciowe użytkownikom ? [emoji23]
Ciii. :p
tbogdanowicz
11-11-2018, 20:58
tbogdanowicz - musisz wyslac prace bo czekamy na Ciebie :D
Niestety pamiętam :razz:.
Jutro będę walczył. Dzisiaj po wyjściu gości jakoś dziwnie mi w głowie, a wypiłem raptem 4 piwa... To chyba zmęczenie ciężkim tygodniem.
4 piwa, na bogato, ja tylko jedno
tbogdanowicz
11-11-2018, 21:44
4 piwa, na bogato, ja tylko jedno
Ale ja ROBIĘ piwo, także bywa więcej, tylko później ten "syndrom dnia następnego"...
Za to mocnych rzeczy nieomal nie tykam.
Ja z kolei wole mocniejsze trunki ostatnimi czasy ;) ale dzis pełna kulturka
Zapraszam do GŁOSOWANIA (http://forum.nikoniarze.pl/threads/292832-Zabawa-w-RAWki-181-GŁOSOWANIE) :)
.