Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Portret 5
kurde... no tu piersi też som... ?
Bartek - NinoVeron
18-11-2018, 15:19
kurde... no tu piersi też som... ?
miałem nie komentować Twoich zdjęć ale...
serio? oczekujesz pochwał tego zdjęcia?
Nie... w przeciwieństwie do ciebie ;)
serio? oczekujesz pochwał tego zdjęcia?
Istnieje spore prawdopodobieństwo, że idealnie trafiłeś w intencje autora. Wg mnie to zdjęcie jest między innymi - o poczuciu wyższości. My jesteśmy lepsi, bo młodsi. My jesteśmy lepsi, bo dojrzalsi. Tymczasem ktoś wartościowy ma pragnienia, które mogłyby i nam posłużyć. Niestety małostkowość naszego "My!" zabija fantazje.
Poza G9 należy do arsenału kuszenia. Kto na nią trafi i jej nie dostrzeże, może zwijać sprzęt, bo widzi już tylko cycki.
zeberek1
21-11-2018, 09:11
Kolejne kucie teorii do gniota za pomocą ciężkiego młota! Nic w tym zdjęciu nie przemawia do mnie za najmniejszym nawet "tak". Ot jak pstryk z klubu disco. No i ta rura od taboreta w kolorze modelki... Tak, wiem, jestem seksistą według pewnych wyznawanych tu kategorii zaszufladkowania.
Ależ to być może jest gniot.
Nie przeczę
Ale zawsze warto poczytać co inni piszą. To jest dopiero doświadczenie :)
Nie zawsze jabłko pada niedaleko od jabłoni, smuteczek.
Kolejne kucie teorii do gniota za pomocą ciężkiego młota! Nic w tym zdjęciu nie przemawia do mnie za najmniejszym nawet "tak". Ot jak pstryk z klubu disco. No i ta rura od taboreta w kolorze modelki... Tak, wiem, jestem seksistą według pewnych wyznawanych tu kategorii zaszufladkowania.
To nie teoria a praktyka. W studio takich póz są setki. Na krzesełku zwłaszcza. Bo przecież chodzi o to, żeby wypaść kusicielsko. To, że całość jest taka gniotliwa to przecież norma. A jak ma być, jeśli przekaz bardziej skomplikowany trafia tylko do garstki? Ciekawie robi się wtedy, kiedy mimo takich starań obiekt nie czuje się skuszony. I o to idzie ta gra. Czy doceniać takie siadanie na krześle, czy je wyśmiewać. Nauczyłem się, że nie jestem lepszy. Doceniam każde starania.
Absolutnie nie nazwałbym bym Cię seksistą. Jednak dotąd nie przeczytałem czegoś Twojego autorstwa, co poza ten seksizm by wychodziło.
zeberek1
21-11-2018, 14:30
Jak tak spojrzec realnie to jako facet sami sobie przeczycie w tym co piszecie kolego klasyk...
Jak widać, na to forum, nietrafiony tytuł.
Zakładam, że chodzi o metaforę do "pozy życiowej". I teraz albo uznamy, że modelka ma to "coś" w paszczy albo nie. Coś co nas zaintryguje i wciągnie albo to puste zdjęcie jakich tu jest większość. Na moje modelka ma to "coś" w twarzy. Dystans, smutek, jest zamknięta - mimo seksownego ciucha. Jakaś sprzeczność w tym jest, zastanawiam się co Ona przeszła w życiu... To nie jest miła fota. Czyli co najważniejsze - treść i emocja jest. Oczywiście dla tych co nie są wystrugani wiejskim drągiem...
Teraz warstwa warsztatowa. Tutaj mam sporo wątpliwości. Żal mi, że nie mogę tej twarzy dokładnie studiować! Pewnie w wielkim formacie na ścianie broniłoby się zaje....e. Może ciaśniejszy kadr, nawet kosztem nóg? I na twarzy chciałbym pełną jakość a tutaj chyba tego brakuje. Mógłbyś wstawić 100 % z buźki?
pozdro
Wiesiek
"Poza g9" specjalnie na to forum
Ale widać że sztampa jest tak mocno osadzona w świadomości że nawet gniot aspirujący do sztampy i nazwany tak jak na to zasługuje nie jest postrzegany jako sztampa tylko jako gniot. Dalszych wniosków brak
Jak podniosę się z wyra to znajdę nie zepsutą twarz
Ned Stark
21-11-2018, 21:00
Jedziesz z tymi pozami według jakiegoś podręcznika fotografii? Nie kumam tego trollingu ;-)
NIE
wymyślam po prostu
trolling - tak... bo ja menda jestem
Ned Stark
21-11-2018, 21:19
NIE
wymyślam po prostu
trolling - tak... bo ja menda jestem
czyli znęcasz się nad ludźmi, doszukują się treści, analizują bo to "twoje" zdjęcie...
Jest też druga strona medalu, staram się sprowokować do myślenia
Może choć jedna osoba zacznie się starać myśleć nie koniecznie schematami obowiązującymi na forach?
Wiesz... szczególnie po pobycie na jakiejś wystawie sztuki nowowczesnej i tej "już uznanej" widzę miałkość swoich zdjęć i innych...
:)
Ned Stark
21-11-2018, 21:35
bo czy my tutaj jesteśmy "artystami"? Niektórzy pewnie tak, ale ilu ich jest? Sam wolę iść na koncert Kultu niż do filharmonii, pewnie z fotografią jest podobnie...
Czy w związku z tym mamy pozostać przy schematycznych pozach i ładnych fotkach ?
Ned Stark
21-11-2018, 22:02
Czy w związku z tym mamy pozostać przy schematycznych pozach i ładnych fotkach ?
Jasne, że nie. Możemy robić co chcemy.
No właśnie
Czy jeżeli będziemy obracać się tylko w pewnych schematach to bedziemy sie rozwijać ?(pomijam techniczny rozwój/doskonalenie technicznego warsztatu)
Czy kolejny ładny portret nładnej dziewczyny coś nam da? (no wiem jej radość i wdzięczność ;) )
Robson_zg
21-11-2018, 22:18
chciałbym to odzobaczyć
Ned Stark
21-11-2018, 22:25
Masz rację... osobiście chciałbym sportretować jakiegoś brodatego górala albo Wikinga. Wtedy nikt nie powie "o ale ładna" co jest wkurzające bo nikt nie patrzy na zdjęcie, ale z drugiej strony ładne dziewczyny się dobrze fotografuje, jest to przyjemne.
ładne dziewczyny się dobrze fotografuje, jest to przyjemne.
Do czasu aż zaczniesz wymagać czegoś innego niż a2, b4 i g5 ;)