PDA

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Portret ojca z córką.

Sebastianito
23-10-2018, 21:37
Witam,
Przedstawiam portret (auto) ojca z córką. Chodziło mi o wykorzystanie charakterystyki klasy pracujacej z lat międzywojennych.
Ja wiem, że wtedy bieda, że źle się żyło i że czapka za nowa na zdjeciu... ale nie chodzi mi o historię tylko o tamten klimat.
W tej kategori próbowałem to wykorzystać. A, że portrecista ze mnie trąba... Ale warto się podszkolić u was...

-=Zapraszam=-

15939

pilon
23-10-2018, 22:18
Bardzo na tak, ja jednak poszedłbym w nieco bardziej "archaiczną" obróbkę. By spotęgować ten efekt dwudziestolecia, nawet nad wymiar.

sea21
23-10-2018, 22:33
Jak dla mnie super. Może rzeczywiście nieco poszedłbym obróbkowo w styl retro ale i tak jest bardzo przyjemnie! :)

fafniak
25-10-2018, 07:02
Długo nie mogłem się zebrać do napisania.
Bardzo ładny podwójny portret. Kwestia obróbki to osobna sprawa. Ta tutaj zaprezentowana jest jednak troche zbyt wspólczesna. Chyba że nie chodziło o dobicie się do tamtych klimatów.

90s
25-10-2018, 10:24
Zdjęcie dobre, jedynie obróbka mi się nie podoba. Kolor skóry dziecka coś mi nie leży, jakieś takie żółte. Ojciec ma dużo lepszą. Do tego łupież po prawej stronie.
Co do udawania starych technik to sporo pracy aby efekt wyglądał naturalnie i dobrze. Bo to nie tylko nałożenie winiety i jakiegoś syfu na zdjęcie lub gotowego filtra.