Zobacz pełną wersję : Druk na szkle
Ostatnio chodzi mi po głowie wydrukowanie kilku swoich "bohomazów" :D na szkle akrylowym w formacie większym lub równym 60cmx40cm. Nie mam doświadczenia w wydrukach na szle i mam pytanie do forumowiczów. Macie jakieś sprawdzone drukarnie? Na co zwracać uwagę? Wydrukować może coś małego na próbę w celu zbadania jakości? Wybrać się do takiej drukarni żeby oglądnąć próbki?
Pozdrawiam,
Próbki przykładowych wydruków w szerokiej gamie materiałów możesz zobaczyć w większych sklepach FOTOJOKER. Też się do tego trochę przymierzam, tylko na płótnie i alu więc pooglądałem, porozmawiałem ze "specjalistą" w sklepie a nawet zabrałem sobie katalog i cennik tych produktów. Na pewno daje to dobry pogląd czego można się spodziewać. Moim zdaniem kolejnym krokiem jest jakaś próba na własnym materiale - może nawet więcej prób, bo trudno mi sobie wyobrazić, że przy tak specyficznych wydrukach trafi się idealnie z przygotowaniem obróbki.
Oprócz FOTOJOKERa nie spotkałem innych miejsc gdzie można przykładowe wydruki zobaczyć wchodząc z marszu z ulicy, ale pewnie gdzieś są.