Zobacz pełną wersję : Zabawa w RAWki 178 - GŁOSOWANIE
Dobry wieczór!
Głosowanie 178 edycji zabawy w RAWki czas rozpocząć.
Mamy 22 prace, brawo! :)
Głosujemy na maksymalnie 5 (słownie: PIĘĆ!!!) prac jakie Wam się spodobają.
Bardzo prosiłbym o sumienne podejście do tematu i nie głosowanie na więcej. Głosowanie ma charakter publiczny.
Proszę pamiętać aby nie oddawać głosu na swoją pracę. Głos taki będzie nie ważny (patrz: regulamin).
Autorem zdjęcia jest: anakin11295
Termin głosowania mija za 3 dni - czwartek (11.10.2018r.)
Numer danego zdjęcia znajduje się NAD nim.
W przypadku remisu nastąpi jednodniowa dogrywka.
Po skończonym głosowaniu proszę autora rawka oraz pozostałych uczestników o wypowiedzenie się na temat zwycięskiej pracy.
ORYGINAŁ
15213
Paczka z pracami znajduje się tu => klik (https://drive.google.com/file/d/1zvUez3EjfbJTaxHtJW2XVAE8ig2aT5HZ/view?usp=sharing")
WASZE PROPOZYCJE
1
15208
2
15207
3
15206
4
15205
5
15204
6
15203
7
15202
8
15201
9
15200
10
15199
11
15212
12
15211
13
15210
14
15209
PRACE NR 15 - 22 POST PONIŻEJ
15
15221
16
15220
17
15219
18
15218
19
15217
20
15216
21
15215
22
15214
Po zakończonym głosowaniu zostanie ujawniona lista autorów wraz z numerami zdjęć.
Jeżeli ktoś się nie zgadza na ujawnienie to proszę o PW z taką informację.
Zapraszam :-)
.
Miałem dwie wersje, jedna w głosowaniu druga tu, wiec żeby się nie zmarnował wrzucam :)
15228
tbogdanowicz
09-10-2018, 06:40
Od początku miałem takie skojarzenie:
https://www.youtube.com/watch?v=0EBTn_3DBYo
Cieknij Dżdżowniku :mrgreen:
pumeeque
09-10-2018, 10:13
Dziś wieczorem zagłosuję :)
Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka
Ty to oszukistka jesteś :-P Taka jak ona tu ooo
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2018/10/IdealIllinformedIvorybilledwoodpeckermax-1.gif
źródło (https://thumbs.gfycat.com/IdealIllinformedIvorybilledwoodpecker-max-1mb.gif)
pumeeque
09-10-2018, 10:24
Ty to oszukistka jesteś :-P Taka jak ona tu ooo
https://thumbs.gfycat.com/IdealIllinformedIvorybilledwoodpecker-max-1mb.gifOczczep się, nie jestem. Przeciągany żart przestaje śmieszyć. Padłam ofiarą oszczerstw z twojej strony. Brzydko [emoji14]
Strach sie bać. Pozwiesz mnie?
pumeeque
09-10-2018, 10:33
Strach sie bać. Pozwiesz mnie?Nie, po prostu zakończ temat :)
No więc tak:
Na pierwszym miejscu mamy jedną pracę.
Na drugim miejscu są dwie.
Na trzecim również dwie.
Po dziesięciu głosach 5 prac pozostaje bez głosu :)
Strach sie bać. Pozwiesz mnie?
Bidny Dex. :(
Kobieta go bije. :lol:
pumeeque
09-10-2018, 11:32
Bidny Dex. :(
Kobieta go bije. [emoji38][emoji38][emoji38]
Zaglosowalem, na jedna prace ;-)
Jak na drugi dzień głosowania coś słaby wynik. Dobijemy do 20? :) Głosujcie :)
Za słaba reklama :-P bierz przykład z ekspertów :mrgreen:
https://youtu.be/wIuPk5dkTu8?t=11
Za słaba reklama :-P bierz przykład z ekspertów :mrgreen:
https://youtu.be/wIuPk5dkTu8?t=11Ja tu się nie reklamuję, tylko dołki kopię ale w nie nie wpadam [emoji6]
siemalysy
09-10-2018, 21:47
crusiek dawaj przeciek o ile to możliwe :-P
crusiek dawaj przeciek o ile to możliwe :-PWłączam lapka i zaraz obadam sytuację [emoji846]
- - - - kolejny post - - - - - -
No więc tak....
Pierwsze miejsce to dwie prace....
Drugie - jedna.
Na trzecim mamy również dwie prace.
Różnice po jednym głosie, więc jest jeszcze dużo do namieszania :)
Bez głosu pozostaje jedna praca.
pumeeque
09-10-2018, 21:56
A ja nie wiem, na które zagłosować :/
Podążaj za głosem serca, czy jakoś tak :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
siemalysy
09-10-2018, 22:01
crusiek:
Kreciku kłaniam się nisko ;-) Dziękuję za przeciek. Życzę miłego wieczoru :-)
crusiek:
Kreciku kłaniam się nisko ;-) Dziękuję za przeciek. Życzę miłego wieczoru :-)
Do usług :D
Podążaj za głosem serca, czy jakoś tak :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
https://www.kici-kici.pl/files/8815/2680/7341/cat-laser-pointer.gif
źródło (https://www.kici-kici.pl/files/8815/2680/7341/cat-laser-pointer.gif)
:twisted:
pumeeque
10-10-2018, 10:14
https://www.kici-kici.pl/files/8815/2680/7341/cat-laser-pointer.gif
:twisted::DDD
1 głos do przecieku. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . :)
Za chwilke i tak będa wyniki ;)
Liczę, że ktoś tu jeszcze namiesza, bo mi się wyniki nie podobają :P
Już by chciał kreatywną głosowość uprawiać nornik jeden :-P
Pewnie moja praca na prowadzniu a Twoja druga i dlatego chcesz mnie wykopać :mrgreen:
Pewnie moja praca na prowadzniu a Twoja druga i dlatego chcesz mnie wykopać :mrgreen:
No właśnie, dlatego też nie można do tego dopuścić :twisted:
"Żeby pchły z Twojej krowy ukisiły Ci rabarbar" Rolf
Trzeba będzie stoczyć tradycyjny pojedynek na ryby
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2018/10/mqdefault-1.jpg
źródło (https://ytimg.googleusercontent.com/vi/aTkGxeATbww/mqdefault.jpg)
Liczę, że ktoś tu jeszcze namiesza, bo mi się wyniki nie podobają :P
Trza się będzie z granatami widać na te nadmorskie krecie nory przejechać. :mrgreen:
Nie wiem, czy nie musiałbyś mieć czegoś większego od tego pitu pitu granata [emoji23] Wielką Bertę czy coś tam to minimum...
Trza się będzie z granatami widać na te nadmorskie krecie nory przejechać. :mrgreen:
pumeeque
11-10-2018, 17:56
Na moje głosować, raz, raz ;D
siemalysy
11-10-2018, 17:57
1 głos do przecieku. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . :)
Proszę bardzo :-P
Cieknij Waść :-D
Nie wiem, czy nie musiałbyś mieć czegoś większego od tego pitu pitu granata [emoji23] Wielką Bertę czy coś tam to minimum...
Tyle jest Krecika, że takie wielkie norki kopiesz? :mrgreen:
OjTam, szkoda w takim razie rozerwać, żywcem i do skupu, sie obłowimy, ze ho ho :mrgreen:
Oooooo jak miło, czas na przeciek :D
1 miejsce - 1 praca
2 miejsce - 2 prace
3 miejsce - 1 praca
Jedna praca bez głosu.
Kto popsuje ankietę, dostanie ode mnie bana mentalnego !!
Tyle jest Krecika, że takie wielkie norki kopiesz? :mrgreen:
OjTam, szkoda w takim razie rozerwać, żywcem i do skupu, sie obłowimy, ze ho ho :mrgreen:
A czy ja powiedziałem jakie granaty? :twisted:
A czy ja powiedziałem jakie granaty? :twisted:
straszysz, straszysz a jak zapukasz do drzwi zobaczę to :
15349
Tylko pamiętaj też o wódce / piwie ;)
pumeeque
11-10-2018, 18:04
Oooooo jak miło, czas na przeciek :D
1 miejsce - 1 praca
2 miejsce - 2 prace
3 miejsce - 1 praca
Jedna praca bez głosu.
Kto popsuje ankietę, dostanie ode mnie bana mentalnego !!To ja się lepiej wstrzymam od głosu, przynajmniej nie popsuję :D
straszysz, straszysz a jak zapukasz do drzwi zobaczę to :
15349
Tylko pamiętaj też o wódce / piwie ;)
Może być? :D
https://miniaturkipeha.files.wordpress.com/2014/08/dsc_0111.jpg
źródło (https://miniaturkipeha.files.wordpress.com/2014/08/dsc_0111.jpg)
Dobre to?
Nie wiem. Odważysz się? Podziel się wynikami. ;)
Nie widziałem tego w sklepach. To nie jest regionalne czasem? ;)
Może być i regionalne. Choć w dobie internetu... ;)
Znalazłem aronie i czarna porzeczkę za 79 zł.
Znalazłem aronie i czarna porzeczkę za 79 zł.
Użyj nosa i szukaj, szukaj. ;)
Wayne już nie ma węchu :mrgreen:
Jest scena w pierwszej cześci jak o tym mówi ;)
tbogdanowicz
11-10-2018, 20:51
A czy dla osób, których dzieci JUŻ nie oglądają bajek, bo z nich wyrosły, możesz podać z jakiej bajki to postać???
Jest scena w pierwszej cześci jak o tym mówi ;)
13 minut oglądnąłem... Siedzę na L4 od poniedziałku, myślałem że nadrobię filmy i seriale, ale... nie mam weny... Parę minut tu, parę tam i odpuszczam. Ech...
A czy dla osób, których dzieci JUŻ nie oglądają bajek, bo z nich wyrosły, możesz podać z jakiej bajki to postać???
Tym osobom tylko się wydaje, że z bajek wyrosły. :twisted:
A tytuł to Hotel Transylwania.
OjTam, na L4, chorowitek a wóde chce chlać z Krecikiem :-P
Pewnie :) Hotel Transylwania
tbogdanowicz
11-10-2018, 20:55
Ja często do bajek wracam ale dzieci nie mają na to czasu. Ciągle książki i filmy dokumentalne by wiedzieć więcej.
Pewnie :) Hotel Transylwania
Jak się uda to w zapiątek obejrzę :-).
OjTam, na L4, chorowitek a wóde chce chlać z Krecikiem :-P
OjTam ojtam. :mrgreen:
Najwyżej dra Glinkę bym odwiedził. :lol:
Ja często do bajek wracam ale dzieci nie mają na to czasu. Ciągle książki i filmy dokumentalne by wiedzieć więcej.
Ten uczuć kiedy człowiek bajki ogląda a jego dzieci już nie. :D
Spoko bajka, widziałem ją jakieś 40 razy (obie części) :)
tbogdanowicz
11-10-2018, 21:00
crusiek
Jak dobrze że jesteś!!!
OjTam ojtam. :mrgreen:
Najwyżej dra Glinkę bym odwiedził. :lol:
Google pokazują, ze to ginekolog :lol: :mrgreen:
Noooo to Krecik wtajemniczony :D Waaaaark :mrgreen:
Google pokazują, ze to ginekolog :lol: :mrgreen:
Nie czaisz ocb z tym dr Glinką? Przyjmuje też na zmianę z dr Piaskiem. ;)
Doktor Piasek tez ginekolog :D No to już wiadomo na co masz to L4 :mrgreen:
Doktor Piasek tez ginekolog :D No to już wiadomo na co masz to L4 :mrgreen:
Tiehiehiehie. :mrgreen:
A wiedziałem, że coś podejrzany ten soczek był. :lol:
Teraz urosną Ci cycki :mrgreen:
Teraz urosną Ci cycki :mrgreen:
Hm. Będzie się czym bawić. :D
Będzie więcej lajków na instagramie i fejsiku :D
Będzie więcej lajków na instagramie i fejsiku :D
Będzie powód (a nawet dwa :mrgreen:) żeby konta założyć. ;)
Dajesz :D jednego folołersa już masz ;)
siemalysy
11-10-2018, 21:39
O! Widzę, że zamknąłem listę głosujących :-D
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2018/10/5a78de4e236bd-1.jpg
źródło (http://memytutaj.pl/uploads/2018/02/05/5a78de4e236bd.jpg)
Nie wygrałem :(
pumeeque
11-10-2018, 21:40
Właśnie chciałam zagłosować, 6 minut się spóźniłam D:
siemalysy
11-10-2018, 21:41
Dex nie łam się. Nie ty jeden :-P
Dex, jak zaczniesz brać udział, to może i wygrasz :)
Dex, jak zaczniesz brać udział, to może i wygrasz :)
Cholera :(
Pora na podsumowanie zabawy :)
Praca z pierwszego miejsca wyszła na prowadzenie w ostatniej chwili, do końca była zacięta walka pomiędzy pierwszym a drugim miejscem.
1 miejsce na podium zajął wielki
2 miejsce zajęli ex equo kipcior oraz Nbogdan
3 miejsce zajął And.N
Gratuluję !!
Zwycięzcę ( wielki ) bardzo proszę o podesłanie na skrzynkę
[email protected] RAWka do kolejnej edycji zabawy :-)
Zachęcam do napisania kilku słów od siebie o zdjęciach, obróbce :)
# 1 wielki
15370
#2 kipcior
15368
#2 Nbogdan
15369
#3 And.N
15367
Pliki XMP (https://drive.google.com/file/d/1lVHhdeQtGtfyXrwpfM0x8flLW9g8dpJb/view?usp=sharing)
Przyjemnego wieczoru życzę :)
Gratki dla podiumistów, czy tam podiumowców :D
Gratki dla podiumistów, czy tam podiumowców :D
Podiumsonów :D
Aha, dziękuję za głosy na mój kosmos starwarsowy :D
Podiumsonów :D
O, to też :mrgreen:
crusiek
Jak dobrze że jesteś!!!Tez sie cieszę, choć ze szpitalnym wifi to jest nierówna walka [emoji23]
Dzięki za ten jeden jedyny głos, chyba jednak nie trafiłem z wersją i ta zielona z postu pod głosowaniem byłaby lepsza ?
Dzięki za ten jeden jedyny głos, chyba jednak nie trafiłem z wersją i ta zielona z postu pod głosowaniem byłaby lepsza ?Mi tam te kolorki się podobały bardziej, fajnie to wyszło [emoji3526]
Tez sie cieszę, choć ze szpitalnym wifi to jest nierówna walka [emoji23]
Idziesz do pań pielęgniarek, bajerujesz, kupujesz pudełko czekoladek [wersja bez dżdżownic :D] i prosisz o dostęp do tej lepszej sieci wifi :D
Dziękuję za głosowanie na moją wizję zdjęcia, z którego na początku myślałem, że się nic nie da zrobić ale jak już usiadłem do LR to okazało się, że może być nawet coś całkiem fajnego.
Po pokazaniu prac pomyślałem jednak, że jest klika fajnych i nie będzie szans na powalczenie o pudło lub, że będzie bardzo wyrównana walka co okazało się prawdą. Niestety trochę mi dni z kalendarza szybko usiekają i wczoraj nawet nie zdążyłem sprawdzić, które miejsce zająłem ale obiecuję, że dziś podeślę po południu jakiegoś raw'ka. Może coś sportowego tym razem, nie wiem jeszcze się zastanawiam ale znów na pewno będzie dużo pikseli :D. Pozdrowienia i gratulacje dla wszystkich uczestników zabawy.
Dziękuję za głosowanie na moją wizję zdjęcia, z którego na początku myślałem, że się nic nie da zrobić ale jak już usiadłem do LR to okazało się, że może być nawet coś całkiem fajnego.
Po pokazaniu prac pomyślałem jednak, że jest klika fajnych i nie będzie szans na powalczenie o pudło lub, że będzie bardzo wyrównana walka co okazało się prawdą. Niestety trochę mi dni z kalendarza szybko usiekają i wczoraj nawet nie zdążyłem sprawdzić, które miejsce zająłem ale obiecuję, że dziś podeślę po południu jakiegoś raw'ka. Może coś sportowego tym razem, nie wiem jeszcze się zastanawiam ale znów na pewno będzie dużo pikseli :D. Pozdrowienia i gratulacje dla wszystkich uczestników zabawy.Coś sportowego wprowadziłoby trochę świeżości do Rawek. Moim zdaniem jak najbardziej [emoji846]
Czołem :)
RAWka do zabawy już otrzymałem, dzisiaj niestety nie dam rady jednak rozpocząć zabawy, kolejną edycję rozpoczniemy jutro wieczorem :)
A że tak zapytam... Serio sportowy i za dużo mpix? :mrgreen:
A że tak zapytam... Serio sportowy i za dużo mpix? :mrgreen:Zobaczycie jutro [emoji41]
Zobaczycie jutro [emoji41]
No weź... Jak jest dużo mpix, to mi pasuje już od dziś chomikom kawę dawać, żeby wyrobiły. :mrgreen:
Komp już wyłączony, a ja w ciemnościach na oczach kamery z ir sobie leżę oddając się zbieraniu palcami bakterii z ekranu telefonu [emoji3526] nie sprawdzałem ilości megapikseli ale mogę potwierdzić, że będzie w końcu jakaś odmiana od krajobrazów itp. [emoji3526]
Mogę tylko zdradzić, że tym razem nie będzie dużo pikseli bo zdjęcie było robione w trybie zmniejszonego RAW'a bo robiłem tego dnia tyle zdjęć, że mi karty zabrakło i musiałem zmniejszyć rozdzielczość. Oczywiście jak jeszcze kiedyś będę miał okazję podrzucić swoją pracę top na bank będzie full size :)
No powiedzcie ile będzie tych megakapsli albo chociaz z jakiego aparata.
tbogdanowicz
12-10-2018, 20:52
No powiedzcie ile będzie tych megakapsli albo chociaz z jakiego aparata.
Wyobraź sobie że fotograficznego :mrgreen:.
Z ortodontycznego to by był dopiero lans :mrgreen:
https://www.dpreview.com/news/4927169563/phase-one-xf-iq4-digital-backs-offer-up-to-150mp-and-capture-one-inside
:mrgreen:
Mój komp by tylko westchnął na samą myśl o takim pliku:razz:
Idealne do selfików na insta ;)
Mój komp by tylko westchnął na samą myśl o takim pliku:razz:
Ja jak obrabiam pliki 36MPix na starym Mac'u to mam efekt CSI, jak się zdjęcie wczytuje to mam długo rozmazane i nagle po kilku sekundach bach, obraz jak żyleta :D
tbogdanowicz
12-10-2018, 21:22
Z ortodontycznego to by był dopiero lans :mrgreen:
To by był LENS nie LANS.
I wszyscy by byli uśmiechnięci!
A ile lajków, szajning star :D
crusiek wieczór już, gdzie zabawa? :D
tbogdanowicz
13-10-2018, 16:28
crusiek wieczór już, gdzie zabawa? :D
Skoro wieczór, to pewnie właśnie się bawi...
Zapraszam do NOWEJ ZABAWY (http://forum.nikoniarze.pl/threads/292171-Zabawa-w-RAWki-179) :)
.
Edytowałem ankietę głosowania zabawy nr 178 oraz arkusz punktacyjny z podsumowania zabawy nr 178 w wątku zabawy nr 179.
Koledzy beduin17 oraz koberek poproszę pamiętać o przestrzeganiu regulaminu i nie głosowaniu na swoje prace :)
Dziękuję koledze And.N za czujność.
Edytowałem ankietę głosowania zabawy nr 178 oraz arkusz punktacyjny z podsumowania zabawy nr 178 w wątku zabawy nr 179.
Koledzy beduin17 oraz koberek poproszę pamiętać o przestrzeganiu regulaminu i nie głosowaniu na swoje prace :)
Dziękuję koledze And.N za czujność.
Oj tam, jak pisałem na priv. mi tam najmniej zależy, ale skoro jest tam jakiś regulamin należałoby go przestrzegać.
Niestety większa wina dla prowadzącego (moim zdaniem), że nie wychwycił tego od razu:wink:, a nowi użytkownicy nie lubią się zaznajamiać z regulaminem (zabawy w której uczestniczą), takie prawidła są niestety:-)
Oj tam, jak pisałem na priv. mi tam najmniej zależy, ale skoro jest tam jakiś regulamin należałoby go przestrzegać.
Niestety większa wina dla prowadzącego (moim zdaniem), że nie wychwycił tego od razu:wink:, a nowi użytkownicy nie lubią się zaznajamiać z regulaminem (zabawy w której uczestniczą), takie prawidła są niestety:-)Pozdrawiam [emoji846]
tbogdanowicz
14-10-2018, 08:28
Niestety większa wina dla prowadzącego (moim zdaniem), że nie wychwycił tego od razu:wink:, a nowi użytkownicy nie lubią się zaznajamiać z regulaminem (zabawy w której uczestniczą), takie prawidła są niestety:-)
Takie sytuacje zdarzały się wiele razy.
Czasem jest kilka tak bardzo podobnych prac, że ciężko rozpoznać własną, zwłaszcza jeśli zrobiło się ją od razu po wo wstawieniu RAW'ka, a głosowało za tydzień w pośpiechu bo zabawa kończy się za godzinę czy dwie. Kiedyś zagłosowałem na siebie i dwie inne bardzo podobne prace, bo taka wersja obróbki najbardziej mi pasowała. Dlatego ostatnio ściągam paczkę i od razu usuwam swoją wersję (porównuję wielkość plików bez oglądania i mam "problem z głowy"). Wybieram z pozostałych.
Kolego And.N,
kierownik ma oprócz forum również prywatne życie i w związku z tym czasem mało czasu na zabawę, którą prowadzi społecznie.
Z tą winą, to chyba się trochę zagalopowałeś :-). Dobrze że mu pomogłeś w sytuacji gdy coś przegapił, ale przecież wszyscy jesteśmy ludźmi i jako tacy mamy prawo do pomyłek.
Pozdrawiam i liczę, że jeszcze nie raz komuś pomożesz.
Takie sytuacje zdarzały się wiele razy.
Tylko kiedyś nie łamało to regulaminu bo nie było takiego zapisu.
Kolego And.N,
kierownik ma oprócz forum również prywatne życie i w związku z tym czasem mało czasu na zabawę, którą prowadzi społecznie.
Z tą winą, to chyba się trochę zagalopowałeś :-). Dobrze że mu pomogłeś w sytuacji gdy coś przegapił, ale przecież wszyscy jesteśmy ludźmi i jako tacy mamy prawo do pomyłek.
Kolego tbogdanowicz , po zakończonym głosowaniu prowadzący edytuje ankietę wpisując nicki autorów, wówczas najlepiej to sprawdzić (w razie potrzeby także edytować liczbę głosów). Głosowanie jawne, każdy może zobaczyć kto na jakie prace głosował. Oczywiście nikt alfą i omegą nie jest. Można czasem coś przeoczyć, pomylić się, czy zapomnieć. Moja wypowiedź nie była w formie zarzutu, używałem w niej także emotek.
Edit.
To czy ktoś głosował na swoją pracę przez pomyłkę czy świadomie jest najmniej istotne. Po prostu teraz taki głos się odejmuje i tyle.
Sądzę, że temat wyczerpany:smile:
Pozdrawiam.
tbogdanowicz
14-10-2018, 10:02
Sądzę, że temat wyczerpany:smile:
Pozdrawiam.
Również pozdrawiam.
Zawsze mozna napisać jeszcze do Kreciołaka by podał nr pracy i wtedy już bezproblemowo mozna głosować na reszte :)