PDA

Zobacz pełną wersję : Jaki L Bracket do Nikona D750

Seawolf_
06-10-2018, 14:56
Dzień dobry,

Jako że od niedawna posiadam D750 mam pytanie czy ktoś z was używa L bracket do arca swiss bądź inaczej zwanej L plate. Jaką firmę polecacie? Znalazłem kilka za 150 zł na allegro ale obawiam się czy ich jakość będzie odpowiednia. Chcę przypiąć aparat do uprzęży na karabińczyku ale mieć możliwość szybkiej instalacji na statywie w górach.

ktoś jakieś pomysły?

Mane
06-10-2018, 16:45
Osobiście używam Gensisa do D7100, żeby nie przepłacać kupiłem wersję uniwersalną, i jak najbardziej mogę polecić, jeśli chodzi o jakość.
Natomiast co do konkretnego modelu pod konkretną puszkę to się nie wypowiem, czy warto dopłacać do wersji dedykowanej, jak dla mnie wersja uniwersalna pod D7100 jest ok, w niczym nie przeszkadza, a że nie chce mi się odkręcać to łażę z ta płytką nawet jak nie zabieram statywu :D

dzasek
06-10-2018, 20:07
Na aliexpress kupisz za 30 zł jakość taka sama jak genesis. W zasadzie to tylko kawałek metalu żadne cuda. Używam i polecam.

lortek
06-10-2018, 20:46
ja kupilem jakiegos chinczyka do d7100 i mimo że częściowo blokował mi dostęp do portów z boku aparatu to mogłem podpiac wężyk, potem do d750 jak go podpialem to już mi gniazdo wężyka blokowało i ostatecznie kupiłem drugi dedykowany ale też jakiś chinczyk i mam już pełna swobodę obsługi aparatu... co do ich wytrzymałości to się nie wypowiem bo nie stosuje ich inaczej niż do zamocowania aparatu do statywu. Ja bym polecił kupić jakiś dedykowany aby mieć pełen dostęp do gniazd w aparacie.

Seawolf_
07-10-2018, 11:04
Dziękuję za informację. Faktycznie to tylko płytka ale dostęp do funkcjonalności też ważny. Jeszcze rozważam:

https://www.cyfrowe.pl/aparaty/3-legged-thing-qr11-plytka-z-uchwytem-typu-l.html

Ale cena wysoka :/

We wtorek ruszam w Bieszczady i robię nocne wejście na Wetlińską przez Orłowicza do chatki ( if u know what i mean ) więc liczę na dobre zdjęcia bo pogoda zapowiada się kompletnie bezchmurna. Jak zrobię zdjęcia to wrzucę a jak zdążę kupić L-kę to dam info.