Zobacz pełną wersję : Zabawa w RAWki 178
Drodzy koledzy i koleżanki :)
Zaczynamy zabawę nr 178. Jak zwykle namawiam do podzielenia się swoją wizją obróbki RAWka :)
Nim przejdziemy do prezentacji nowego RAWka, podsumowanie tego co się działo w zabawie nr 177:
Zabawę wygrał anakin11295 . Po siedmiu edycjach na prowadzenie wysunął się Kreciownik..... Nie róbcie mi tego i zmieszajcie mnie z błotem wysyłając poza pudło - bardzo uprzejmie proszę :) :)
W edycji nr 177 wzięło udział 18 osób. Przesyłam gorące podziękowania za poświęcony czas i zaangażowanie !
14938
Startujemy zabawę w RAWki nr 178 :)
Bardzo proszę aby w mailu podczas wysyłania prac dopisać
"Wyrażam/Nie wyrażam zgodę/y na opublikowanie pliku XMP" - własnymi słowami
Proszę pamiętać o prawidłowym rozmiarze zdjęć
REGULAMIN: http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=217031
Termin nadsyłania prac mija 08.10.2018 o godzinie 21:30 (poniedziałek)
Głosowanie i komentarze w odrębnym wątku
Wyłonienie zwycięzcy potrwa 3 dni, natomiast ewentualna dogrywka - 1 dzień
Autorem nadesłanego rawa jest: anakin11295 - Dziękuję!
Plik ARW ( SONY A580 ) do pobrania: 14935
Plik DNG ( SONY A580 ) do pobrania: 14936
W razie problemów z pobraniem pliku, proszę o PW.
Pliki JPG i XMP proszę oznaczać swoim nickiem.
Pamiętajcie żeby prace wysyłać na nasz standardowy adres:
[email protected]
Zastrzeżenia do obróbki: Dozwolone wszystko co w regulaminie.
14937
Zaznaczam, że ze starego body :)
Pozdrawiam,
anakin11295
Czas ..... start ! :)
.
pumeeque
01-10-2018, 20:29
Hej hej :)
O jak ja tu dawno nie zagladałam... Czas minął nie wiadomo kiedy, jakby 1-2 rundy przeszły, a tu dużo więcej :o
Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka
kipcior Bartek- jak Wy to robicie, że Kreciownik na prowadzeniu? :mrgreen:
A może skubany ma swoje dojścia tu i tam. :D
pumeeque
01-10-2018, 20:31
A propos, fajne zdjęcie do wywoływania. Chyba się skuszę :D
Czołem pumeeque :)
No trochę więcej niż 2 rundy. Pobieraj RAWka i działaj :)
tbogdanowicz
01-10-2018, 20:38
Ale RAW'ek!!! To teraz będzie ciekawie!!!
Tylko to nie moja bajka i trudno będzie mi coś ciekawego zrobić :-(. Ale czy ktoś obiecywał że życie będzie łatwe:mrgreen::twisted:?:mrgreen::twisted:?:mrgre en::twisted:?
kipcior Bartek- jak Wy to robicie, że Kreciownik na prowadzeniu? :mrgreen:
A może skubany ma swoje dojścia tu i tam. :D
Dokładnie.... nie pozwólcie cukierkowym produkcjom kosmicznym wygrywać ..... :D
cukierkowym
Rozumiem dżdżownicówkę. Ale cukierki?! Z dżdżownic?! Krecik, zaskakujesz mnie. :D
pumeeque
01-10-2018, 20:45
Rozumiem dżdżownicówkę. Ale cukierki?! Z dżdżownic?! Krecik, zaskakujesz mnie. :DGąsienice są mięciusie do głaskania ;D
Gąsienice są mięciusie do głaskania ;D
Krecik, konkurencję masz. Pilnuj gąsienic. :D
siemalysy
01-10-2018, 20:47
Mięciusie gąsienice...
Ja dziękuję - mam alergię :-P
pumeeque
01-10-2018, 20:49
Mięciusie gąsienice...
Ja dziękuję - mam alergię :-PTo chociaż slimaki :D fajne uczucie jak po skórze idzie :D
Krecik, konkurencję masz. Pilnuj gąsienic. :D
No widzę właśnie :) Jest ktoś, kto mnie rozumie ;)
pumeeque
01-10-2018, 20:50
I ćmy, więcej ciem, wszedzie ćmy :))) uwielbiam je :D (serio [emoji16])
I ćmy, więcej ciem, wszedzie ćmy :))) uwielbiam je :D (serio [emoji16])
Pieczone? Smażone? Gotowane? Duszone? Grillowane?
pumeeque
01-10-2018, 20:55
Pieczone? Smażone? Gotowane? Duszone? Grillowane?Nie, nie, nie :o do ogladania, przytulania (trudna sprawa) i głaskania :D
A propos, jak byłam w podstawówce, łapałam w piasku żaby :D
Jaaaaasne :D a później...
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2018/10/SimilarLegitimateDuikersmall-1.gif?resize=450,300
źródło (https://i2.wp.com/thumbs.gfycat.com/SimilarLegitimateDuiker-small.gif?resize=450,300)
pumeeque
01-10-2018, 20:59
:DDD
Bartolini82
01-10-2018, 21:54
Teraz pewnie z 50% prac będzie czarno-białych :P
pumeeque
01-10-2018, 21:55
Teraz pewnie z 50% prac będzie czarno-białych :PDlaczego? Jestem nie w temacie :)
Poprzednio też miało być sporo b&w ale ostatecznie ..... nie było :)
Bartolini82
01-10-2018, 22:07
Dlaczego? Jestem nie w temacie :)
Bo ostatnio było za kolorowo. Była tylko 1 praca BW i ona wygrała. Więc, może teraz sporo osób pomyśli, że taka będzie lepsza i zrobi w takiej tonacji.
Wszystko zależy od zdjęcia, jak się prosi o b&w to szkoda by nie spróbować, tutaj faktycznie może być więcej takich niż poprzednio.
Ja natomiast osobiście wolę kolory i taką też obróbkę poczynię tym bardziej, że wydaje mi się, że mam fajny pomysł [emoji846]
Pewnie, że kolory - sie siedzi pod ziemią, szaro, buro i ponuro to sie chce w życiu odrobiny koloru :mrgreen:
To teraz już wiem czemu zawsze tak podkręcam niebo [emoji23]
Pewnie, że kolory - sie siedzi pod ziemią, szaro, buro i ponuro to sie chce w życiu odrobiny koloru :mrgreen:
Starasz sie zobaczyć jakikolwiek kolor xD
Wykopali mnie z pierwszego miejsca? To jest spisek. Tam musiał być jakiś kret ;)
A rawek fajny, lubię takie klimaty. Gdzie to jest?
anakin11295
02-10-2018, 08:13
bic44 Tak dokładnie kipcior niedaleko Zielonej Góry, miejscowość Krzystkowice ;)
Poszło, nie ma to jak z rana szybki raw'ek :D. Jak zobaczyłem zdjęcie to pomyślałem, że będzie trudno coś z tego zrobić ale wyszło całkiem fajne "postapo" ;)
Wykopali mnie z pierwszego miejsca? To jest spisek. Tam musiał być jakiś kret ;)
I to jeszcze z jedną opuszczoną zabawą. To musi być jakaś krecia robota :D
pumeeque
02-10-2018, 08:31
Mam już w głowie zarys wizji wywołania [emoji41][emoji41]
anakin11295
02-10-2018, 08:55
A jako autor RAWKa mogę również brać udział? Bo w sumie to nie doczytałem w regulaminie takiej zasady :D
A jako autor RAWKa mogę również brać udział? Bo w sumie to nie doczytałem w regulaminie takiej zasady :D
Oczywiście :)
siemalysy
02-10-2018, 16:28
Siema :-)
Pochwalić się kto już coś zmajstrował z rawkiem :mrgreen: Ja już pobrałem i może jeszcze dziś coś posuwakuję :-P
pumeeque
02-10-2018, 16:39
Siema :-)
Pochwalić się kto już coś zmajstrował z rawkiem :mrgreen: Ja już pobrałem i może jeszcze dziś coś posuwakuję :-PHej :)
Tym razem i ode mnie będzie :D
siemalysy
02-10-2018, 16:51
Jest jeszcze czzzzas :D
Żebyś się nie zapomniał... Bo będzie wstyd :-P
A bo to pierwszy raz :mrgreen:
Bartolini82
02-10-2018, 18:11
wydaje mi się, że mam fajny pomysł [emoji846]
Ja wczoraj coś tam zacząłem działać z tym zdjęciem. Jeden pomysł był nawet ciekawy. Nie wiem czy go będę kontynuował bo to mega ryzyko. Albo by się bardzo spodobał, albo nie dostałby żadnego głosu :P
Mam też inny pomysł, chyba nawet fajniejszy, ale obawiam się, że po 2 tygodniach zabawy z LR, nie będę miał umiejętności aby to zrobić :/
pumeeque
02-10-2018, 19:40
Jest postęp, dng pobrany :)
Kreciownik widzę jakieś chody (dżdżownicówka?) u Nadszyszkownika Jacek_Z ma. Wątki tego samego dnia założone, a ja belek nie dostałem. :(
Gwoździ/wkrętów brakło? :p
Jest postęp, dng pobrany :)
Uważaj na kable zasilania/netu. ;)
Kreciownik widzę jakieś chody (dżdżownicówka?) u Nadszyszkownika Jacek_Z ma. Wątki tego samego dnia założone, a ja belek nie dostałem. :(
Gwoździ/wkrętów brakło? :p
Uważaj na kable zasilania/netu. ;)
Nie sądzę abym miał jakiekolwiek chody :)
- - - - kolejny post - - - - - -
Panowie i panie czas na RAWkowanieeeeee :)
Na skrzynce mamy 8 prac :)
Czekam na więcej :D
pumeeque
02-10-2018, 20:05
Wow! Wysłane :D
Wysłane, odebrane, przypieczętowane, zalakowane, zarchiwizowane..... i już nie ma odwrotu :D :twisted::twisted::twisted:
pumeeque
02-10-2018, 20:13
Wysłane, odebrane, przypieczętowane, zalakowane, zarchiwizowane..... i już nie ma odwrotu :D :twisted::twisted::twisted:Hura :D
Wysłane, odebrane, przypieczętowane, zalakowane, zarchiwizowane..... i już nie ma odwrotu :D :twisted::twisted::twisted:
I opchnięte na czarnym rynku za kontener dżdżownicówki :mrgreen:
Po dzisiejszym dniu chętnie bym spożył procenty ale mam bana :D
Nie sądzę abym miał jakiekolwiek chody :)
Na skrzynce mamy 8 prac :)
Już 8? :shock:
Cie cholibka...
PS. Nie masz chodów, jassne. :p
Szlag, za długo tych nożyc szukałem. :mrgreen:
O? Myślałem, że Kreciownik sam pędzi. :D
pumeeque
02-10-2018, 20:36
Ciekawe, czy choć jeden głos dostanę (nie, nie będę na siebie głosować xD) :D
O? Myślałem, że Kreciownik sam pędzi. :D
A kto go tam sprawdzi :mrgreen: tyle podziemnych tuneli kto wie co sie tam kryje :D lub kto :roll:
tyle podziemnych tuneli kto wie co sie tam kryje :D lub kto :roll:
Atlantyda i Elvis Presley. :mrgreen:
:lol: a to pewne tylko wierzchołek góry lodowej :D
[emoji38] a to pewne tylko wierzchołek góry lodowej :DRacja. Lepiej nie kopać głębiej.[emoji6]
Wysłane gołompem przy użyciu katapulty [emoji23]
Może dokopie sie do Chin :mrgreen:
Oj, żeby wam się domy / bloki nie pozapadały ciemną nocą oj ojjj :)
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2018/10/stacjonarnyodstraszaczkretowbl3giganakre-1.jpg
źródło (https://i.imged.pl/stacjonarny-odstraszacz-kretow-bl3-giga-na-krety-1677017.jpg)
albo taki nazistowski:
https://asset.conrad.com/media10/isa/160267/c1/-/pl/710050_RB_00_FB/image.jpg?x=400&y=400
źródło (https://asset.conrad.com/media10/isa/160267/c1/-/pl/710050_RB_00_FB/image.jpg?x=400&y=400)
To jak juz Krecik będzie kaput to sobie przygarne jego D7500 i S17-50 :mrgreen: nie ma sensu by sie marnowało pod ziemią, przyda mi sie jakiś fajny DX :mrgreen:
pumeeque
02-10-2018, 21:57
To jak juz Krecik będzie kaput to sobie przygarne jego D7500 i S17-50 :mrgreen: nie ma sensu by sie marnowało pod ziemią, przyda mi sie jakiś fajny DX :mrgreen:To przy okazji możesz ode mnie odkupić d300, d80, n35 i 18-200 xD
Kreciowe będe miał za free :mrgreen:
To jak juz Krecik będzie kaput to sobie przygarne jego D7500 i S17-50 :mrgreen: nie ma sensu by sie marnowało pod ziemią, przyda mi sie jakiś fajny DX :mrgreen:D500 by Ci się bardziej spodobał [emoji3] do tego S8-16, N16-80 i spyka [emoji23] a nie taka krecia bieda z nędzą [emoji23]
Ja ostatnio nie ogarniam logistyki, w związku z tym ostatnie zdjęcia zrobiłem w Opolu.... Dwa zdjęcia na rynku w nocy... Po procentach [emoji23] fstyt i hańpa. Aparat się kurzy.
Panie, ja pstrykłem testowo w czerwcu i nie miałem ochoty i weny by focić. Ale spoko, odmulam sie pomalutku.
D500, wiadomo, fajny sprzęcior ;) ale Ty nie masz D500 więc nie będe wybrzydzał i zadowole sie D7500 :mrgreen:
Nie dobrze, nie dajesz się zmylić więc muszę się zbroić [emoji846]
Może sie jeszcze skusze na 10-20, na wysokim iso da sie pofocić niebo :D będzie ładnie szeroko :D
Sie faktycznie gdzieś zadekował :roll:
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2018/10/1528730721836-1.gif
źródło (https://img.fireden.net/co/image/1528/73/1528730721836.gif)
siemalysy
03-10-2018, 13:46
Dex przestraszyłeś Krecika tym, że ograbisz go ze sprzętu i biedak musiał się głębiej schować :-D
siemalysy https://www.youtube.com/watch?v=0tUz525NqGc
pumeeque
03-10-2018, 15:01
Jaka liczebność prac nadesłanych? :D
Czółko :)
Prac nadal mamy 8.... ale to tylko dlatego, że wczoraj policzyłem o jedną za dużo :D
pumeeque
03-10-2018, 19:42
Czółko :)
Prac nadal mamy 8.... ale to tylko dlatego, że wczoraj policzyłem o jedną za dużo :DHaha :D ale przewidziana i już się zgadza :)))
cześć,
jak w Lr wydobyć xmp przy edycji DNG? Lr zapisuje wszystko w DNG mimo zaznaczonego "AUTOMATICALLY WRITE CHANGES INTO XMP"??
siemalysy
03-10-2018, 20:40
cześć,
jak w Lr wydobyć xmp przy edycji DNG? Lr zapisuje wszystko w DNG mimo zaznaczonego "AUTOMATICALLY WRITE CHANGES INTO XMP"??
Z DNG nie wygenerujesz samego pliku .xmp. Ślij do kierownika samego .jpg i będzie ok.
cześć,
Xmp zapisywane jest bezpośrednio w DNG. Niby jest metoda, ale szkoda zachodu.
Po prostu wyślij jpg :) W przypadku, gdybym doszukał się podejrzanego działania poproszę Cię o cały plik DNG :)
Ooo siemalysy mnie ubiegł :) Dziękuję :)
dzięki,
pociachane, poszło... z dopiskiem o opublikowaniu xmp ;D
dzięki,
pociachane
To co teraz, że ja niby mam to sklejać? Puzzzzzle ? ;) ;)
To co teraz, że ja niby mam to sklejać? Puzzzzzle ? ;) ;)Origami spróbuj.[emoji38]
Siema wszystkim :)
Skrzynka niestety nie puchnie tak jakbym tego oczekiwał.... nie mniej jednak mamy już 11 prac :)
Skrzynka jest nienasycona, ciągle chce więcej, trzeba jakoś sprostać temu zadaniu i tutaj liczę na Was :)
Towarzyszu agitatorze Kreciku. Podzielił byś się tą dżdżownicówką, bo weny brak. Zostawiła karteczkę, że wraca najwcześniej w weekend i to wieczorem...
pumeeque
04-10-2018, 17:24
Ciekawe jakie ufotwory powstały :D
Towarzyszu agitatorze Kreciku. Podzielił byś się tą dżdżownicówką, bo weny brak. Zostawiła karteczkę, że wraca najwcześniej w weekend i to wieczorem...
Paaanieeeee, nie ma już, został tylko dżdż :twisted:
Ciekawe jakie ufotwory powstały :D
Niestety musimy poczekać jeszcze 4 dni na okazanie :D
pumeeque
04-10-2018, 17:36
Niestety musimy poczekać jeszcze 4 dni na okazanie :DCzekam (nie)cierpliwie :D Tak dawno nie brałam udziału :o :)
Niestety musimy poczekać jeszcze 4 dni na okazanie :D
Cycki będą? :D
Cycki będą? :D
Tam jest wszystko, jedynie wyobraźnia ogranicza :D
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2018/10/FairPotableFallowdeermax1mb-1.gif
źródło (https://thumbs.gfycat.com/FairPotableFallowdeer-max-1mb.gif)
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2018/10/tumbleweed-1.gif
źródło (http://whosthanny.com/wp-content/uploads/2018/04/tumbleweed.gif)
pumeeque
05-10-2018, 10:37
Ale wiatr wieje :D
I nawet Ciebie przywiało :D teraz czekać na reszte :mrgreen:
pumeeque
05-10-2018, 10:46
I nawet Ciebie przywiało :D teraz czekać na reszte :mrgreen:Mocno wieje ;D
http://whosthanny.com/wp-content/uploads/2018/04/tumbleweed.gif
Tak, wiem, niestety ten brak gdyńskich inwestycji widać gołym okiem na tym filmie dokumentalnym :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Na trzy dni przed zakończeniem zbiorów mamy 13 prac na skrzynce :)
siemalysy
05-10-2018, 20:03
Na trzy dni przed zakończeniem zbiorów mamy 13 prac na skrzynce :)
Suszy ostatnio nie było, więc zbiory powinny być zacne w tej edycji :-P
Tak, wiem, niestety ten brak gdyńskich inwestycji widać gołym okiem na tym filmie dokumentalnym :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Odkreciuj to!! Inwestycje przy pomocy pędzla i puszki farby ciągle są realizowane :mrgreen:
... pędzla i puszki farby ...
Nawet Was na spreja nie stać? Biiida. :mrgreen:
Zawsze lepiej niż by mieli kredą rysować :mrgreen:
Odkreciuj to!! Inwestycje przy pomocy pędzla i puszki farby ciągle są realizowane :mrgreen:Odkreciowuję [emoji23]
Zawsze lepiej niż by mieli kredą rysować :mrgreen:
Paanie, kreda jest git. Popada i można od nowa bazgrać. :D
No i ma działanie antyterrorystyczno-przeciwzamachowe. ;)
pumeeque
05-10-2018, 22:38
Ale chociaż kolorowa ta kreda? ;D
Ale chociaż kolorowa ta kreda? ;D
Oczywiście.
Mamy pełen wybór kolorów. W naszej ofercie można znaleźć takie kolory jak czarny, pogrzebowy czarny, smoliście czarny, skórzany czarny, czarno-czarny, satanistycznie czarny, mrocznie czarny, diabelnie czarny, a także wyjątkowy, unikalny smoliście czarny. Oferujemy też całkowitą nowość. Kredę dwukolorową. Na tą chwilę mamy dostępną czarno-czarną. No i biały, ale tylko po wcześniejszym zamówieniu. ;)
pumeeque
05-10-2018, 22:46
Oczywiście.
Mamy pełen wybór kolorów. W naszej ofercie można znaleźć takie kolory jak czarny, pogrzebowy czarny, smoliście czarny, skórzany czarny, czarno-czarny, satanistycznie czarny, mrocznie czarny, diabelnie czarny, a także wyjątkowy, unikalny smoliście czarny. Oferujemy też całkowitą nowość. Kredę dwukolorową. Na tą chwilę mamy dostępną czarno-czarną. No i biały, ale tylko po wcześniejszym zamówieniu. ;)To mi ulżyło ;D mogę spać spokojnie ;D
spać
O, i to jest pomysł wart rozważenia.
Czymta się ludziki. :D
pumeeque
05-10-2018, 22:49
O, i to jest pomysł wart rozważenia.
Czymta się ludziki. :DJa już w spalnej gotowosci :D
E tam, Kreda... Jura to jest coś, albo Paleogen
Oczywiście.
Mamy pełen wybór kolorów. W naszej ofercie można znaleźć takie kolory jak czarny, pogrzebowy czarny, smoliście czarny, skórzany czarny, czarno-czarny, satanistycznie czarny, mrocznie czarny, diabelnie czarny, a także wyjątkowy, unikalny smoliście czarny. Oferujemy też całkowitą nowość. Kredę dwukolorową. Na tą chwilę mamy dostępną czarno-czarną. No i biały, ale tylko po wcześniejszym zamówieniu. ;)
Diabelny i mroczny poprosze :twisted:
Ja już w spalnej gotowosci :D
Rączki na kołderke :mrgreen:
E tam, Kreda... Jura to jest coś, albo Paleogen
Kret Jurajski :D I uciekasz przed pachycefalozaurem by nie zrobił sobie kreciej przekąski :mrgreen:
siemalysy
05-10-2018, 23:16
crusiek Dex OjTam
Zauważyłem ostatnio, że doszedłem do tego momentu w życiu, że już za Wami nie nadążam. Takie macie tempo pisania postów ;-)
paparapa
06-10-2018, 00:14
crusiek Dex OjTam
Zauważyłem ostatnio, że doszedłem do tego momentu w życiu, że już za Wami nie nadążam. Takie macie tempo pisania postów ;-)
To nie moment życia ... tylko sposób życia.
Ileż można bić piany ...? :)
....żeby jeszcze za to tutaj płacili .... ale tutaj jeszcze chyba nie ma sponsora :)
tbogdanowicz
06-10-2018, 07:55
....żeby jeszcze za to tutaj płacili .... ale tutaj jeszcze chyba nie ma sponsora :)
A wiesz to na pewno...
Po prostu trzeba być w TWA :mrgreen:.
pumeeque
06-10-2018, 08:03
To za co przychodzą te przelewy? :o xD
tbogdanowicz
06-10-2018, 08:16
Spytaj członków TWA, lub tych którzy mażą by się do niego dostać i ciągle o nim mówią :twisted:.
Spytaj członków TWA, lub tych którzy mażą by się do niego dostać i ciągle o nim mówią :twisted:.Nie ma łatwo, opłata członkowska wykańcza, 1000 ojro [emoji23][emoji23][emoji23]
pumeeque
06-10-2018, 11:52
Nie ma łatwo, opłata członkowska wykańcza, 1000 ojro [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
crusiek Dex OjTam
SKS Panie. A to nieuleczalne. :mrgreen:
siemalysy
06-10-2018, 15:56
SKS Panie. A to nieuleczalne. :mrgreen:
Niewykluczone, że masz racje ;-)
I za chwile będzie tak wyglądał :mrgreen:
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2018/10/latestcb20110504081822-1.jpg
źródło (https://vignette.wikia.nocookie.net/dragonballaffanon/images/8/8f/Krillinold.png/revision/latest?cb=20110504081822)
siemalysy
06-10-2018, 17:07
Chyba przestanę zerkać w lustro [emoji848][emoji16]
Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
pumeeque
06-10-2018, 17:08
I za chwile będzie tak wyglądał :mrgreen:
https://vignette.wikia.nocookie.net/dragonballaffanon/images/8/8f/Krillinold.png/revision/latest?cb=20110504081822Twój portret? [emoji16][emoji16]
Twój portret? [emoji16][emoji16]
No gdzie tam starszy siwy pan z wąsami do takiego ciacha jak ja :mrgreen:
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2018/10/latestcb20150424223739-1.jpg
źródło (https://vignette.wikia.nocookie.net/hoteltransylvania/images/3/31/HotelT2-Wayne.png/revision/latest?cb=20150424223739)
siemalysy
06-10-2018, 18:18
Dex głowa osiwieje do końca, broda jeszcze urośnie. Wtedy będziemy musieli się spotkać, usiąść nad Bałtykiem, odpalić fajkę i wypić jakiś zacny trunek :-P
siemalysy, ja nie palę, ale zacny trunek zawsze chętnie wypije ;)
Możemy jeszcze dokarmiać gołębie :D
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.skepsis.nl/blog/wp-content/uploads/waldorf_statler.jpg)
Możemy jeszcze dokarmiać gołębie :D
:O:O:O:O
Weźmieny więcej to i dla krecików będzie :D
siemalysy
06-10-2018, 20:39
Dex oszalałeś!!! Gołębie dokarmiać... Już zdecydowanie lepiej kaczkom i łabędziom coś rzucić ;-)
Dex oszalałeś!!! Gołębie dokarmiać...
Można, np ołowiem. :mrgreen:
Mniej wysiłku na polowanie z zasiadki. ;)
A ja tam gołompki lubie :-P
siemalysy
06-10-2018, 20:46
Można, np ołowiem. :mrgreen:
...
Słyszałem, że grochem też można je karmić. Efekt końcowy podobny, ale to nie humanitarne. Nam, starszym panom to nie przystoi :-D
A ja tam gołompki lubie :-P
Chyba te z talerza, w kapuście :-P
A ja tam gołompki lubie :-P siemalysy też. Zwłaszcza czyjeś. ;)
Słyszałem, że grochem też można je karmić. Efekt końcowy podobny, ale to nie humanitarne. Nam, starszym panom to nie przystoi :-D
Nom. I dlatego ołów (z wiatrówki, rzecz jasna) jakoś bardziej humanitarny. :lol:
Siemka :)
Prac na skrzynce jest czternaście :)
Czy mnie oczy mylą właśnie?
Człowiek liczył na sztuk wiele.
Co jest z Wami, przyjaciele ...
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
pumeeque
06-10-2018, 21:43
A juz niefługo, niedługo już a... głosowanie [emoji41][emoji41]
Czy mnie oczy mylą właśnie?
To spróbuj na węch :mrgreen:
pumeeque
07-10-2018, 09:28
To spróbuj na węch :mrgreen:wechu węchu ;D
pumeeque
07-10-2018, 09:30
Niuch niuch :DXD
https://www.youtube.com/watch?v=YNel-L8FGP8
:mrgreen:
siemalysy
07-10-2018, 20:49
Co tu tak cicho? Panowie co jest z wami? [emoji848]
pumeeque
07-10-2018, 20:51
Balują :D
Podejrzane, siemalysy mówi o panach i odzywa się pumeeque, hmmmm :roll:
pumeeque
07-10-2018, 21:27
Podejrzane, siemalysy mówi o panach i odzywa się pumeeque, hmmmm :roll:Byłam szybsza i mogłam panów skomentować [emoji38][emoji38]
Albo nas wszystkich oszukujesz i jesteś chłopcem :mrgreen: :D :roll:
siemalysy
07-10-2018, 21:36
O... Dex się znalazł i odezwał. Co z resztą Panów? OjTam crusiek spiritus
Tak na marginesie Spiryt gdzie się panie zbunkrowałeś? [emoji848] Wpadnij od czasu do czasu. Może rawka ogarniesz do zabawy [emoji4]
Ja jestem cały dzień :-P Nikogusio tu nie było :-P
Wysłane z mojego D8 przy użyciu 10-500 0.95
pumeeque
07-10-2018, 21:42
Albo nas wszystkich oszukujesz i jesteś chłopcem :mrgreen: :D :roll:Nic mi o tym nie wiadomo :) Według moich informacji, nie jestem chłopcem :D
siemalysy
07-10-2018, 21:44
Dex dobrze, że nie wysłałeś D1 1080-7200 0.01 [emoji23]
pumeeque
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2018/02/iftherearewnm6fb-1.jpg
źródło (https://media.makeameme.org/created/if-there-are-wnm6fb.jpg)
:mrgreen:
Jestem, jestem.
Sprawdzam jak długo potrafię się nie odezwać ;)
Na skrzynce mamy 17 prac :)
Dex dobrze, że nie wysłałeś D1 1080-7200 0.01 [emoji23]
No akurat jak pisałem to tego nie miałem pod ręką :-P
siemalysy
07-10-2018, 21:54
To luzik [emoji4] W każdym razie dzięki twojemu D8 zauważyłem, że po aktualizacji tapatalka znów jest ten beznadziejny podpis [emoji4]
pumeeque
07-10-2018, 21:55
pumeeque
https://media.makeameme.org/created/if-there-are-wnm6fb.jpg
:mrgreen:hahaha ;D
No, to czekamy na foty :mrgreen:
pumeeque
07-10-2018, 22:04
No, to czekamy na foty :mrgreen:Kiedyś, kiedyś, ja dziś taka potargana ;D
No nie wstydź sie, tu sami swoi :mrgreen:
pumeeque
07-10-2018, 22:11
No nie wstydź sie, tu sami swoi :mrgreen:Proszszsz ;D
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2018/10/5254ed8f8d32c332745388bb2ac83259-1.jpg
źródło (https://uploads.tapatalk-cdn.com/20181007/5254ed8f8d32c332745388bb2ac83259.jpg)
Widać, ze to obrazek prosto z internetuf :-P Oszukujesz :-P
pumeeque
07-10-2018, 22:21
Widać, ze to obrazek prosto z internetuf :-P Oszukujesz :-PMoich zdjęć masa w internetach, to i szybciej mi z nich było wziąć [emoji16][emoji16]
pumeeque
07-10-2018, 22:32
Oszukistka :-PTo pomówienia, zamknę się w sobie i zwatpię w to, kim jestem :(
:)
Otworzyć zawsze sie da :mrgreen:
pumeeque
07-10-2018, 22:37
Otworzyć zawsze sie da :mrgreen:Czyżbyś był w tym specjalistą? ;D
Dyplomu i stopnia naukowego nie mam, ale zawsze sie znajdzie cos ostrego pod ręką :D
Dyplomu i stopnia naukowego nie mam, ale zawsze sie znajdzie cos ostrego pod ręką :DSłowo klucz (dosłownie): Halligan.[emoji38]
Fajne :D tylko ździebko drogawe
Fajne :D tylko ździebko drogaweNo niestety. Jak masz znajomego strażaka lub ATeka to może pożyczy. [emoji6]
...tapatalka ... ten beznadziejny podpis [emoji4]
Słusznie prawi, polać mu Kubusia.[emoji38]
Stąd ten mój debilny tekst o gołębiu i katapulcie. Jako taka lekka kpina.[emoji6]
Jesteście uzależnieni, ze na cegłofonach siedzicie na forum :mrgreen:
Jesteście uzależnieni, ze na cegłofonach siedzicie na forum :mrgreen:Na komputerze wygodniej, fakt. Ale jak się ma zwykłego blaszaka a nie lapka, to jakoś tak nie idzie leżąc w wyrku korzystać.[emoji6]
pumeeque
08-10-2018, 11:14
A głosowanie się zbliża wielkoludowymi krokami ;D
OjTam, ja nawet na lapku w wyrze nie siedze ;) na telefonie to ewentualnie instagram :D
pumeeque - i dalej nie pokazałaś, ze jednak nie jesteś chłopcem :mrgreen:
pumeeque
08-10-2018, 11:35
OjTam, ja nawet na lapku w wyrze nie siedze ;) na telefonie to ewentualnie instagram :D
pumeeque - i dalej nie pokazałaś, ze jednak nie jesteś chłopcem :mrgreen:No trudno, niech będzie, że jestem yeti xD
Można dwie wersje wysłać ? :)
Zależy ile wiaderek faszerowanych dżdżownic wyślesz Kreciownikowi ;)
Myślałem że woli lizaki
https://czasdzieci.pl/pliki/bajki/f_ba_1162_i656.jpg
źródło (https://czasdzieci.pl/pliki/bajki/f_ba_1162_i656.jpg)
chyba rzucę monetą, a wersja druga będzie w komentarzach :)
siemalysy
08-10-2018, 17:28
Słusznie prawi, polać mu Kubusia.[emoji38]
Stąd ten mój debilny tekst o gołębiu i katapulcie. Jako taka lekka kpina.[emoji6]
Właśnie zauważyłem czas jakiś temu, że zacząłeś z tapatalka korzystać :-P Gołomp prawdę zawsze powie :-P
Gołomp prawdę zawsze powie :-P
Nie tylko powie.[emoji23]
W końcu to gołomp.
siemalysy
08-10-2018, 17:51
Dobrze gada, polać mu :-P
No dobra, drodzy forumowicze, wieczorem spróbuję odpalić zabawę, tylko nie wiem o której konkretnie, może być mały poślizg. Obecnie jestem od dłuższego czasu w szpitalu z maluchem i jak uśnie na godzinkę to wstawię. Niestety tak będę sobie tutaj pomieszkiwał jeszcze z tydzień, może półtora więc może być też mala obsuwa kilkugodzinna z głosowaniem i kolejnym startem edycji.
siemalysy
08-10-2018, 18:08
crusiek jeżeli potrzebujesz pomocy wal śmiało. Mam chwilę i służę pomocą, mogę wrzucić zabawę.
Na razie jestem przygotowany, jeśli jednak coś by się pokićkało to będę walił do Ciebie w potrzebie.
siemalysy
08-10-2018, 18:13
Spoko. Gdyby coś było potrzebne, wal jak w dym ;-) Dużo zdrowia maluchowi życzę ;-)
Spoko. Gdyby coś było potrzebne, wal jak w dym ;-) Dużo zdrowia maluchowi życzę ;-)Dziękować [emoji3526]
Jeżeli się nie pomyliłem, to mamy teraz 20 prac :)
spiritus
08-10-2018, 18:35
Kto wywoływał starego ducha spirytusa? :D
Błąkam się na obrzeżach tego kraju Polan :D
Ogólnie to ostatnim czasem nie mam czasu na nic. Zaglądnę na forum czy jakieś PW nie zalega i dalej mnie nie ma.
Myślałem że woli lizaki
A teraz zastanów się, z czego te lizaki.
Krecik, pilnuj juniorka. Kij, zabawa poczeka.
siemalysy
08-10-2018, 20:11
Kto wywoływał starego ducha spirytusa? :D
Błąkam się na obrzeżach tego kraju Polan :D
Ogólnie to ostatnim czasem nie mam czasu na nic. Zaglądnę na forum czy jakieś PW nie zalega i dalej mnie nie ma.
Tak się składa, że to ja jestem winien twego wywołania drogi spiritusie :-) Ważne, że masz choć chwile czasu na odwiedzenie forum :-) W każdym razie trzym się cieplutko na naszego kraju Polan obrzeżach :-D
Zapraszam do GŁOSOWANIA! (http://forum.nikoniarze.pl/threads/292040-Zabawa-w-RAWki-178-GŁOSOWANIE)
.
pumeeque
08-10-2018, 21:42
Sorki, że za szybko skomentowałam :)
Ależ nic się nie staOOO :)