Zobacz pełną wersję : Szary pasek na zdjęciach
Obudzony
27-09-2018, 20:53
14779
14782
14783
Taka sytuacja występuje. Co prawda rzadko ale jednak niszczy zdjęcia...Co może być powodem takiego dziadostwa? Jak temu zaradzić?
Obudzony
27-09-2018, 21:10
Mam kartę sandisc extreme pro. Jak czytnik czy też adapter może wpłynąć w ten sposób na zdjęcia?
madebyzosiek
27-09-2018, 21:13
Mam kartę sandisc extreme pro. Jak czytnik czy też adapter może wpłynąć w ten sposób na zdjęcia?
A jaki masz aparat? Nie każdy lubi te karty. Pytanie drugie - gdzie kupiłeś tą kartę? Pytanie trzecie - czy formatowałeś ją w aparacie?
Skupiłbym się na pytaniu drugim.
Obudzony
27-09-2018, 21:17
Nikon p900. Kartę kupiłem oryginalną w sklepie. Czy formatowałem to nie pamiętam ale do tej pory nie było takich sytuacji. Aparat posiadam już z rok.
Kartę tą przełożyłem do czytnika kart pamięci (taniego) aby w ten sposób zgrać materiały na komputer. Rzeczywiście, to wydaje się przyczyną tych artyfaktów na zdjęciach...my bad. Teraz postaram się zgrywać bezpośrednio z nikona za pomocą kabelka. Zobaczę czy paski będą dalej występować. Dzięki za rady.
Moze byc karta, a moze byc czytnik. Najlepiej odczytaj te zdjecia, na wyswietlaczu aparatu.