Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Domki na wodzie
Zapraszam
1.
14555
2.
14556
3.
14557
4.
14558
Motyw jest, pora jest.
Obróbka mi osobiście nie leży, ciężko jakoś wyszło.
Szeroki kąt, obiektyw w górę lub w dół, domki koślawe.
Myślę, że warto podejść jeszcze raz do tych kadrów.
Jak dla mnie zdecydowanie 2. W 3 ciachnął bym dół tak żeby było widać tylko sam pomost.
Dziękuję za uwagi.
Rzeczywiście jedne domki są prosto inne nie. Robiąc zdjęcie aparat miałem idealnie do wagi. Później profil obiektywu w LR. Muszę się temu dokładniej przyjrzeć.
krzysztofz24
26-09-2018, 21:03
Cos mi nie pasi w obrobce, sam nie wiem za bardzo co, tak jakos czerni za duzo(tylko nie mysl o wyciaganiu z cieni)...ale to w kontekscie widzimisie, bo te zdjecia na pewno nie maja jakis razacych wad obrobkowych mz i mozna by to rozbic o gust a gustach sie nie dyskutuje;-)
Jedynka nie za niebo, ostatnie nie za kadr.
To juz jak pomarudzilem, to 3 i 4 bardzo mi sie podobaja:-). Ze wskazaniem na 3.
Naprawde fajne...
marcin255
26-09-2018, 22:48
2 i 3 rewelacja
krzysztofz24
26-09-2018, 22:48
Cos mi nie pasi w obrobce, sam nie wiem za bardzo co, tak jakos czerni za duzo(tylko nie mysl o wyciaganiu z cieni)...ale to w kontekscie widzimisie, bo te zdjecia na pewno nie maja jakis razacych wad obrobkowych mz i mozna by to rozbic o gust a gustach sie nie dyskutuje;-)
Jedynka nie za niebo, ostatnie nie za kadr.
To juz jak pomarudzilem, to 2 i 3 bardzo mi sie podobaja:-). Ze wskazaniem na 2.
Naprawde fajne...
Sry ze cytuje sam siebie ale tak powinno byc, pomylilem cyferki;-).
paparapa
02-10-2018, 08:51
Nr 2 i 3 oczywiście... ale z kolei dla mnie na obu za dużo dołu, pomostu. To domki ponoć maja być tematem głównym a nie dodatkiem :).