PDA

Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] Starsza pani

Gruchacz
25-09-2018, 17:04
Pewnego razu w Marrakeszu

1#

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (https://images.tinypic.pl/i/00971/knp1atg1knvk.jpg)

2pompony
25-09-2018, 17:31
Fatalnie! Niestety nie będzie z Ciebie streetowca chyba, że się poprawisz, czyli pogorszysz...

Zobacz - zadbałeś o jakąś kompozycję! Nie wiesz że to wstyd dla prawdziwego twórcy streetu? Dodatkowo uchwycony kadr jest naprawdę niezły - to wróży fatalnie, bo w streecie im gorszy kadr, tym lepiej i tym bardziej autor go broni. Pamiętaj - kiepski kadr to +50 do Sztuki!

Niestety światłomierz Ci działa, i to nawet do rzeczy. Rozpacz! Pozwoliłeś sobie na tą ekstrawagancję, że przyzwoicie naświetliłeś zdjęcie. Chłopie, w streecie się tego nie praktykuje, czym prędzej przestaw ten cholerny światłomierz tak, żeby możliwie skutecznie utrudniał Ci zrobienie choćby lekko tylko poprawnej ekspozycji, bo w streecie im krzywiej, ciemniej lub inaczej niedorzecznie - tym więcej Sztuki.

To zdjęćie jest też - niestety - intrygujące, tajemnicze i ciekawe. W streecie daleko takimi zdjęciami nie zajedziesz. Na przykład nie ma tu prostacko ujętego środka ulicy, czyli podstawy każdego zdjęcia z gatunku street, musisz to jakoś poprawić w przyszłości.

Reasumując - dużo pracy przed Tobą. Ale jak zarzucisz starania o kadr, zapomnisz co to znaczy kompozycja, jak skutecznie rozstroisz aparat (lub celowo jak niektórzy usiłują wmawiać wywołasz zdjęćie możliwie najgorzej jak dasz radę), jak broń boże nie będziesz szukać tematu tylko po prostu wyjdziesz na ulicę i zaczniesz nawalać - być może wyjdziesz jeszcze na ludzi.

PS
mnie to zdjęcie się podoba, ale w streecie to pocałunek śmierci.

czupacabra
25-09-2018, 17:36
[emoji3][emoji3][emoji3] fajne , nawet bardzo

Wysłane za pomocą Tapatalk

madebyzosiek
25-09-2018, 17:46
[CENTER]Pewnego razu w Marrakeszu

Oj pewnie Cię Pani przeklnęła, boś jej duszę zabrał :) Bardzo dobre :)

Rycerz
25-09-2018, 17:48
Też mi sie podoba choć w sumie nic na tym zdjęciu nie ma ;-)

Bartek
25-09-2018, 17:59
ciekawa tonacja kolorystyczna, nieco tajemniczości.
ale tego że to pani to nie możemy być pewni ;)

bic44
25-09-2018, 20:24
Można prosić o wersję monochromatyczną, przygaszoną w cieniach, z dodanym delikatnym ziarnem?

cybulski
25-09-2018, 21:02
Fajnie złapane, dobra kompozycja.

90s
25-09-2018, 21:24
Ciekawe zdjęcie.

krzysztofz24
25-09-2018, 23:09
Fatalnie! Niestety nie będzie z Ciebie streetowca chyba, że się poprawisz, czyli pogorszysz...

Zobacz - zadbałeś o jakąś kompozycję! Nie wiesz że to wstyd dla prawdziwego twórcy streetu? Dodatkowo uchwycony kadr jest naprawdę niezły - to wróży fatalnie, bo w streecie im gorszy kadr, tym lepiej i tym bardziej autor go broni. Pamiętaj - kiepski kadr to +50 do Sztuki!
(...........)

Powiedz mi tak z ciekawosci 2pompony. Jak sie z kims poklocisz/spierasz to jak dlugo to przezywasz i cie to gniecie?
Bo juz przypadkiem napotykam sie dzisiaj na twoj kolejny wpis rozpamietujacy niedawno zaistniala sytuacje w watku kol. nordwind.
Chyba cos watku dla tych co chca sie uczyc w dziale krajobraz wspominales o zajsciu z dzialu street...
Naprawde tak przezywasz, jak ktos sie z toba nie zgadza?

P.S O zdjeciu; Kompozycja klasyczna rzeklbym ale bardzo trafnie to zagralo. Swoistym niuansem tego zdjecia, jest spojrzenie tej kobiety, jakby zagniewane.
to spojrzenie wprowadza tu pewna intrygujaca tajemniczosc (na co ona tak patrzy i czemu tak reaguje).
Ogolnie fajnie zlapane.

2pompony
25-09-2018, 23:52
Krzysztofie, ja się nie zżymam.

Ja szydzę. :mrgreen:

madebyzosiek
26-09-2018, 00:10
Krzysztofie, ja się nie zżymam.

Ja szydzę. :mrgreen:I niestety trochę śmiecisz tu i tam... A szkoda, bo Twoje recenzje są rzeczowe i wnoszą sporo wiedzy. A takie wzbogacone śmieciami z innych wątków zniechęcają do dalszego czytania...

2pompony
26-09-2018, 05:22
Ignorować, ignorować!!!

Jeśli tylko człek się nie zgadza z tym co pisze ktoś inny, albo mu nie odpowiada forma lub co innego, najlepiej ignorować. Albo się obrazić.

madebyzosiek
26-09-2018, 06:18
Ignorować, ignorować!!!

Jeśli tylko człek się nie zgadza z tym co pisze ktoś inny, albo mu nie odpowiada forma lub co innego, najlepiej ignorować. Albo się obrazić.Chętnie bym ignorował, ale jak bełkot Twojego obrażenia na kogoś przewija się w kolejnej opinii, w kolejnym wątku, pod zdjęciem kolejnego użytkownika forum, to ciężko ignorować... Może sam coś zignoruj?

nikoniarz
26-09-2018, 08:26
Ignorować, ignorować!!!

Jeśli tylko człek się nie zgadza z tym co pisze ktoś inny, albo mu nie odpowiada forma lub co innego, najlepiej ignorować. Albo się obrazić.

Szkoda, że sam nie potrafisz tego uczynić :)

Rycerz
26-09-2018, 16:18
Szkoda, że sam nie potrafisz tego uczynić :)

Przyganiał kocioł - garnkowi
Że smoli....
A nikoniarz w każdym wątku - rycerzowi.
Ale innych poucza....

nikoniarz
26-09-2018, 17:21
Przyganiał kocioł - garnkowi
Że smoli....
A @nikoniarz (http://forum.nikoniarze.pl/member.php?u=65070) w każdym wątku - rycerzowi.
Ale innych poucza....

Szkoda, że nie zrozumiałeś przekazu. To pompon proponuje ignorować samemu nie potrafiąc ignorować.

La
27-09-2018, 10:24
Fajne zdjęcie a Wy jak zwykle.
Fajne kolory, niezły kadr.

PM.M
27-09-2018, 19:25
Fajne zdjęcie a Wy jak zwykle.
Fajne kolory, niezły kadr.
I tego się trzymajmy, ja się pod tym również podpisuję.