PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] wiosenna Islandia :)

pysson
23-09-2018, 13:14
Zachodnie Fiordy, maj 2018

14442

akustyk
23-09-2018, 13:30
fajne. ladnie chmury graja

koberek
23-09-2018, 13:33
Żeby u nas taka zima była, jak tam wiosna :0
Fajny minimalizm.

Shooter
23-09-2018, 13:38
piękny temat - gratuluję

akustyk
23-09-2018, 13:44
Żeby u nas taka zima była, jak tam wiosna :0
Fajny minimalizm.

oj nie chcialbys. nawet gdyby na polskim Pomorzu tak napierniczalo wiatrem jak na Islandii daje na wiosne, to ludzie by kota dostali a polamane drzewa i zerwane dachy dalyby ostro popalic. a w Zgorzelcu to wy nie wiecie co to wiatr :)

Polska infrastruktura jest kompatybilna co najwyzej z wiatrem tak ze 3 stopnie slabszym :) podejrzewam, ze islandzkie wiatry dalyby popalic nawet w krajach z basenu Morza Polnocnego. a tu tez niezle daje

koberek
23-09-2018, 13:52
oj nie chcialbys. nawet gdyby na polskim Pomorzu tak napierniczalo wiatrem jak na Islandii daje na wiosne, to ludzie by kota dostali a polamane drzewa i zerwane dachy dalyby ostro popalic. a w Zgorzelcu to wy nie wiecie co to wiatr :)

Polska infrastruktura jest kompatybilna co najwyzej z wiatrem tak ze 3 stopnie slabszym :) podejrzewam, ze islandzkie wiatry dalyby popalic nawet w krajach z basenu Morza Polnocnego. a tu tez niezle daje

Bardziej mi chodziło o śnieg, bo my w Zgorzelcu już nie wiemy co to jest :)
Co do wiatru dobrze prawisz, chociaż nas dzisiaj pogodynki straszą...

pysson
24-09-2018, 12:02
Śniegu było w tym roku na Islandii wyjątkowo dużo, szczególnie, że sporo dosypało jeszcze w marcu.
Z tego powodu stanęliśmy i musieliśmy poszerzać drogę. :) Trasa za Bolungarvikiem, prowadząca do mojej ulubionej miejscówki, była zamknięta. Pług odśnieżający zawrócił, a my jechaliśmy 6-metrowym wozem kempingowym i było trochę zabawy. :)

Wiało też :)

14490

Fotka ma charakter dokumentacyjny, ale mam nadzieję, że widać wodospad po lewej i wodę lecącą do nieba. :)
Chwilę później zobaczyłem kurtkę robiącą za dziecięcy balonik. Ktoś, wysiadając z auto, chciał ją założyć, ale nie trzymał jej wystarczająco mocno i mu po prostu zwiała. :)

Pogodę generalnie mieliśmy jednak bardzo fajną.
Przeważnie coś takiego :) :

14492

krzysztofz24
24-09-2018, 13:01
Bardzo ladne, wrecz malarskie niebo wyszlo...