Zobacz pełną wersję : Zabawa w RAWki 176 - GŁOSOWANIE
Dobry wieczór!
Czas wziąć udział w głosowaniu 176 edycji zabawy w RAWki.
Tym razem 15 osób przysłało swoją propozycję.
Głosujemy na maksymalnie 3 (słownie: TRZY!!!) prace jakie Wam się spodobają.
Bardzo prosiłbym o sumienne podejście do tematu i nie głosowanie na więcej. Głosowanie ma charakter publiczny.
Proszę pamiętać aby nie oddawać głosu na swoją pracę. Głos taki będzie nie ważny (patrz: regulamin).
Autorem zdjęcia jest: tevenet
Termin głosowania mija za 3 dni - niedziela (16.09.2018r.)
Numer danego zdjęcia znajduje się NAD nim.
W przypadku remisu nastąpi jednodniowa dogrywka.
Po skończonym głosowaniu proszę autora rawka oraz pozostałych uczestników o wypowiedzenie się na temat zwycięskiej pracy.
ORYGINAŁ
13985
Paczka z pracami znajduje się tu => klik (https://drive.google.com/file/d/1PUGrqdLva2fYgDQZTfpPLDXgiHyMZRvC/view?usp=sharing")
WASZE PROPOZYCJE
1
13996
2
13995
3
13994
4
13993
5
13992
6
13991
7
13990
8
13989
9
13988
10
13987
11
14001
12
14000
13
13999
14
13998
PRACA NR 15 POST PONIŻEJ
15
14002
Po zakończonym głosowaniu zostanie ujawniona lista autorów wraz z numerami zdjęć.
Jeżeli ktoś się nie zgadza na ujawnienie to proszę o PW z taką informację.
Zapraszam :-)
.
Zastosowałem:) aktualnie na wakacjach dlatego ciesze sie, ze mimo wszystko udalo sie zaglosowac z telefonu. Calkiem fajne wersje, mam pewnego faworyta, zobaczymy co pomysla inni.
tbogdanowicz
14-09-2018, 20:55
Taka cisza, że w uszach dzwoni. Zagłośnięte.
Krecik chyba za głęboki dół wykopał.
Niech to będzie nauczką dla innych: Pamiętajcie o szalunkach.
Montuje nowy super komputer to zliczania głosów, a wnorce przecież ciasno i ciemno.
Jakaś zielona lampa się zaświeciła. Ciekawe tylko, czy to Krecik daje znaki życia, czy pociąg jedzie. ;)
Dobry wieczór.
Wybaczcie ale byłem mocno niedysponowany.
Pojechałem na imprezę służbową w piątek wieczorem, no i niestety była tak gruba, że zaliczyłem morderczy zgon :)
W chwili obecnej:
Na 1 miejscu - 1 praca.
Na 2 miejscu - 3 prace.
Na 3 miejscu - 1 praca.
Różnice po jednym głosie, więc jeszcze sporo można namieszać :)
Bez głosu pozostaje jedna praca.
Krecik, masz jakiegoś znajomego w służbie zdrowia? Podobno kroplówka z glukozy i inhalacja tlenem cuda na kaca robi. ;)
Ta bez głosu, to moja rozumiem? No kurde, że ta nie można już bezkarnie na siebie głosować. :mrgreen:
Krecik, masz jakiegoś znajomego w służbie zdrowia? Podobno kroplówka z glukozy i inhalacja tlenem cuda na kaca robi. ;)
Ta bez głosu, to moja rozumiem? No kurde, że ta nie można już bezkarnie na siebie głosować. :mrgreen:
Mam ale uważam, że nie nadają się te osoby do tego aby tam pracować :D
Nie potwierdzam, nie zaprzeczam ;)
No niestety, to się zdarza.
Nie musisz, swoje wiem. :D
No niestety, to się zdarza.
Nie musisz, swoje wiem. :DOj tam, OjTam [emoji23]
Jak bym ich zobaczył w karetce albo na sorze, to albo próbowałbym uciec, albo się dobić [emoji23][emoji23][emoji23]
Jak bym ich zobaczył w karetce albo na sorze, to albo próbowałbym uciec, albo się dobić [emoji23][emoji23][emoji23]
Pewnego faceta zamknęli w celi. Cela bez krzeseł, łóżek, stołu, ostrych przedmiotów. Więźniowi zabrano pasek i sznurówki. Skuto mu ręce na plecach. Mówiąc krótko, zrobiono wszystko, żeby nie mógł sobie krzywdy wyrządzić.
Rano znaleźli go martwego. Popełnił samobója. I teraz pytanie dla domorosłych detektywów: Jak?
Pewnego faceta zamknęli w celi. Cela bez krzeseł, łóżek, stołu, ostrych przedmiotów. Więźniowi zabrano pasek i sznurówki. Skuto mu ręce na plecach. Mówiąc krótko, zrobiono wszystko, żeby nie mógł sobie krzywdy wyrządzić.
Rano znaleźli go martwego. Popełnił samobója. I teraz pytanie dla domorosłych detektywów: Jak?Nie mam głowy dzisiaj do myślenia więc się powstrzymam [emoji23]
Nie mam głowy dzisiaj do myślenia więc się powstrzymam [emoji23]
Ciekaw jestem, czy w ogóle ktoś spróbuje. ;)
A historia podobno prawdziwa.
tbogdanowicz
16-09-2018, 07:58
Słyszałem o człowieku, który skoczył na głowę ale przeżył z uszkodzonym odcinkiem szyjnym kręgosłupa, natomiast obejrzyjcie to:
https://youtu.be/ROPRTf6W47s.
Może "zjadł" własną koszulę ? :)
Może "zjadł" własną koszulę ? :)
Blisko, ale nie koszulę. ;)
Zresztą, jak mógł ją ściągnąć, jak miał ręce związane?
I nie gacie.
Oj,przełożyć związane ręce do przodu to chwila, a potem można koszulę zdjąć i zerwać z rąk :D
Skarpetki? haha
Nie skarpetki.
Język. ;)
O cholercia :D
O cholercia :D
Dokładnie. :D
zagłosowane!
ale ta plama z matrycy na niebie kuje w oczy! ;-)
Mieszajcie, mieszajcie [emoji846]
1 miejsce - 2 prace
2 miejsce - 2 prace
3 miejsce - 5 prac
Mieszajcie, mieszajcie [emoji846]
1 miejsce - 2 prace
I to gazem. Byle nie dogrywka...
Kreciownik, jakoś podejrzanie często masz te dogrywki. Ciekawy talent. ;)
siemalysy na urlopie? Coś cicho siedzi. Albo mu może jakiś gołomp zaszkodził? :mrgreen:
Bez głosu pozostaje jedna praca.
Czyzby moja? Napewno :-)
Czyzby moja? Napewno :-)
A ja Ci mówię, że moja. :mrgreen:
Kreciownik, namieszał ktoś? Czy dalej dogrywka się kroi?
A ja Ci mówię, że moja. :mrgreen:
Zaklad o symboliczne pifo?
Zaklad o symboliczne pifo?
Deal. :mrgreen:
tbogdanowicz
16-09-2018, 19:25
Wy to sobie o pifkó rozmawiacie, a to dogrywka nam grozi!!!
Kreciowniku crusiek uspokój moje skołatane nerwy i napisz że ktoś się wysforował przed peleton...
Masz racje. Zamiast o pifkó należałoby o walerianie pisać. :D
Wy to sobie o pifkó rozmawiacie, a to dogrywka nam grozi!!!
Kreciowniku crusiek uspokój moje skołatane nerwy i napisz że ktoś się wysforował przed peleton...Jeśli się w ciągu 2 godzin nic nie zmieni, będzie dogryweczka [emoji846]
będzie dogryweczka [emoji846]
https://media.giphy.com/media/Xjo8pbrphfVuw/giphy.gif
źródło (https://media.giphy.com/media/Xjo8pbrphfVuw/giphy.gif)
https://media.giphy.com/media/Xjo8pbrphfVuw/giphy.gif
źródło (https://media.giphy.com/media/Xjo8pbrphfVuw/giphy.gif)Widzę, że wietrznie tam u Ciebie [emoji23]
Widzę, że wietrznie tam u Ciebie [emoji23]
Tak ciut ciut.
http://www.aldailynews.com/wp-content/uploads/2018/03/tenor-6.gif
źródło (http://www.aldailynews.com/wp-content/uploads/2018/03/tenor-6.gif)
O mamo.... ja jeszcze z kaca się nie wyleczyłem, a tu już gonią mnie do ślubniaka ....
Dobrze, że po imprezie się odnalazła właśnie bluza, klucze od domu i okulary da się naprawić, choć trochę styrane są :)
Siema :)
Do ostatniej chwili ważyły się losy dogrywki, 3 prace, które zajęły podium walczyły do ostatnich minut. :)
Podsumujmy:
1 miejsce na podium zajął nie.Znajomy
2 miejsce zajął koesh
3 miejsce należy do Lukaszd7k
Gratuluję i składam podziękowania za Wasz wkład w zabawę :-)
Zwycięzcę ( nie.Znajomy ) bardzo proszę o podesłanie na skrzynkę
[email protected] RAWka do kolejnej edycji zabawy :-)
Zachęcam do napisania kilku słów od siebie o zdjęciach, obróbce :)
# 1 nie.Znajomy
14095
#2 koesh
14093
#3 Lukaszd7k
14094
Pliki XMP (https://drive.google.com/file/d/1uvBgrDjhf4ULZAGtIyTEtzWjM1rFFaHE/view?usp=sharing)
Dobrej nocy :-)
Gratuluje lepszejszym :-)
tbogdanowicz
17-09-2018, 06:54
Tak lepsiejszym warto pogratulować...
Napisz że jak zazwyczaj, głosowałem na prace oddające świat raczej wiernie.
Z tych które znalazły się na podium, zastanawiałem się nad czarno białym zdjęciem kolegi Lukaszd7k. Jednak to dodane ziarno jest zbyt sztuczne i jednak uznałem że nie :-(.
Napiszę też o swoim zdjęciu, dlaczego jest takie blade. Zrobiłem to celowo, spodziewając się kilku przekolorowanych lub HDR'owych obrazków.
Dziękuje za dwa głosy, które otrzymałem.
Ja trochę przesadziłem ze swoim... mogłem wcześniej popatrzeć na before/after zanim przesłałem na skrzynkę i wyszła w sumie bajkowa kraina :)
Gratulacje dla wygranych.
To kto bez głosu? Na t t nie widać.
Wysłane gołompem przy użyciu katapulty [emoji23]
To kto bez głosu? Na t t nie widać.
Wysłane gołompem przy użyciu katapulty [emoji23]
Wiem..... ale nie powiem :D :twisted:
Nieśmiało przypominam się koledze nie.Znajomy z prośbą aby dał znak życia :)
--
Jednocześnie dzisiaj przeglądając skrzynkę, zauważyłem swój błąd..... znalazłem pracę, wysłaną 6 minut przed zakończeniem czasu, która ..... dodatkowo trafiła do spamu ..... jak to się stało? ślepy kret? :(
Autora niedopuszczonej pracy serdecznie przepraszam ale też zachęcam aby nie przesyłać prac na ostatnią chwilę, bo o ile skrzynkę sprawdzam po czasie (do powiedzmy 1-2 minut), to w ferworze różnych działań czasami człowiek po prostu w spam nie patrzy :)
6868 Widzę, że obaj głos mamy. :mrgreen:
Ale... Twoja ma więcej. Wisisz mi pół piffka. :lol: (to żart, jakby co.)
Lukaszd7k
17-09-2018, 20:55
Dziękuje za głosy.
Dzięki za trafienie na pudło :)
Nowy rawek może jakaś blond lala z karabinem będzie tym razem ;)
Dzięki za trafienie na pudło :)
Nowy rawek może jakaś blond lala z karabinem będzie tym razem ;)
Byłoby co obrabiać ;)
6868 Widzę, że obaj głos mamy. :mrgreen:
Ale... Twoja ma więcej. Wisisz mi pół piffka. :lol: (to żart, jakby co.)
Czyli 0,5 : 0 ? :-D
Cześć.
No cóż, wygląda na to, że autor zwycięskiej pracy jest w pustelni i kontempluje :)
Poczekamy jeszcze do 21:00, jak na skrzynce nic się nie znajdzie, będzie bicie na gołą pupę i drążenie krecich tuneli :P :P ;)
Poprosiłbym w międzyczasie kolegę koesh o przygotowanie RAWka, jako drugiego w kolejności podiumowego mistrza :)
Czyli 0,5 : 0 ? :-D
Bingo. ;)
Cześć.
No cóż, wygląda na to, że autor zwycięskiej pracy jest w pustelni i kontempluje :)
Poczekamy jeszcze do 21:00, jak na skrzynce nic się nie znajdzie, będzie bicie na gołą pupę i drążenie krecich tuneli :P :P ;)
Poprosiłbym w międzyczasie kolegę koesh o przygotowanie RAWka, jako drugiego w kolejności podiumowego mistrza :)
Ojejej 2x. :D
Bingo. ;)
Ojejej 2x. :D
Czemu 2x? ;)
x1: jak to tak się w jaskini zaszyć? :D
x2: znając koesha, to z grubej rury może pociągnąć. :mrgreen:
tbogdanowicz
18-09-2018, 20:35
znając koesha, to z grubej rury może pociągnąć. :mrgreen:
O! I to by było świetne!
O! I to by było świetne!
koesh, wyciągaj tą armato-haubice. :mrgreen:
155mm chyba styknie? :D
Niestety, nowy RAWek do tej pory nie dotarł na skrzynkę.
Przerzucam więc tą przyjemność do koesh. O ile oczywiście nie ma nic przeciwko ? :)
14152
OK, zaraz coś wysyłam, tym razem może jakieś nudne... flaki z olejem ?
OK, zaraz coś wysyłam, tym razem może jakieś nudne... flaki z olejem ?Byle w tle była Magda Gessler [emoji23]
Mam nadzieję że wszyscy lubiący wyzwania i solidną obróbkę będą zadowoleni, miałem wysłać coś innego ale byłby hardcore, a przecież taka ładna pogoda ;)
Mam nadzieję że wszyscy lubiący wyzwania i solidną obróbkę będą zadowoleni, miałem wysłać coś innego ale byłby hardcore, a przecież taka ładna pogoda ;)
Ja dzisiaj takie piękne niebo miałem przy zachodzie.... jak nigdy. Aż się śmiałem, że ktoś za mocno saturację pociągnął :)))
--
Panowie i Panie, zapraszam do nowej >> ZABAWY << (http://forum.nikoniarze.pl/threads/291613-Zabawa-w-RAWki-177)
nie.Znajomy
19-09-2018, 23:01
Przez ostatnie 3 dni byłem poza cywilizacją, bez dostępu do internetu, więc nie wiedziałem co się dzieje w zabawie.
Dziękuję za wszystkie głosy oddane na moją propozycję.