PDA

Zobacz pełną wersję : HP Pavilion przełączanie grafiki

siemalysy
08-09-2018, 20:58
Siema ;-)

Od dłuższego czasu nie mogę w AMD Catalyst Control Center zmienić wydajności karty graficznej dla przeglądarki Chrome. Domyślnie jest ustawione jako oszczędzanie energii. W miejscu gdzie kiedyś była możliwość zmiany teraz jest kłódka. Wygląda to tak, jak poniżej:

13746

Może macie pomysł jak to obejść? Jest to w ogóle możliwe?

OjTam
08-09-2018, 21:31
Zobacz w ustawieniach Chrome czy nie masz włączonego oszczędzania energii. Może się coś gryzie.

siemalysy
08-09-2018, 21:39
Nic takiego nie jest włączone. W Chrome mam nawet załączone korzystanie z przyspieszenia sprzętowego. Tak się to chyba nazywa.

crusiek
09-09-2018, 17:35
Najwidoczniej na tych oficjalnych sterownikach się nie da, być może jakbyś jakieś stare podrzucił to może i w którejś wersji się uda. A z ciekawości, jak byś Firefoxa zainstalował masz to samo dla tej przeglądarki?

crusiek
09-09-2018, 17:39
Chyba jakiś czas temu o coś podobnego pytałeś chyba właśnie odnośnie ff?, Pamiętam, że można było zrobić kopię exeka zmienić mu nazwę i odpalać z tej niestandardowej. Wtedy chyba można zmienić ustawienia na max performance ale to lipa bo po każdym update przeglądarki trzeba akcję powtarzać.

siemalysy
09-09-2018, 19:31
Tak. Kiedyś już pytałem gdzieś w zabawowym wątku. Znalazłem w necie jakieś info z kombinowaniem z plikiem startowym, ale nic to nie zmieniło. Sytuacja wygląda identycznie na Chrome i firefox.

crusiek
09-09-2018, 20:13
Faktycznie, jest napisane, że po updateach (chyba fall creators update) ten myk nie działa :/

- - - - kolejny post - - - - - -

Tak. Kiedyś już pytałem gdzieś w zabawowym wątku. Znalazłem w necie jakieś info z kombinowaniem z plikiem startowym, ale nic to nie zmieniło. Sytuacja wygląda identycznie na Chrome i firefox.

Dobra, a spróbuj coś takiego:

Wejdź w ustawienia -> Ekran -> Ustawienia grafiki (po prawej na dole) -> Wybierz aplikacje: Aplikacja klasyczna -> Przeglądaj -> dotrzyj do exeka od chrome.

Potem Opcje i ustaw tam, zobacz czy to zadziała .....

13838

siemalysy
09-09-2018, 20:40
Nic się nie zmieniło. W takim przypadku wysoka wydajność jest dla zintegrowanej grafiki Intela.

13839

A wysoką wydajność chciałbym ustawić dla drugiej karty od AMD.

crusiek
09-09-2018, 21:18
No to jak w Biosie nie możesz ustawić "Primary Graphics Card" lub coś w ten deseń, to nie wiem ... zakładam, że to tylko w tych droższych jest...

W akcie desperacji można próbować cofać się w edycji windowsa (instalka na świeżo ...), może przed fall creator update albo nawet creator update ... choć nie wiem, czy w pojedynczych łatach systemu byś nie dostał znowu :/

Po za tym to mam pustkę w głowie, ale może ktoś inny coś podpowie, co 20 000 głów to nie jedna :)

Osobiście generalnie nie lubię lapków, bo lubią generować więcej problemów niż stacjonarki :) Ostatnio na gwałt musiałem pisać skrypt do uruchamiania inicjowania grafiki na dodatkowym monitorze, bo wysiadał po restarcie i nie pokazywał niczego (starszy chip intela)..... i tak na 12 lapkach hah....