Zobacz pełną wersję : Sosna
No i po sośnie, będą już tylko inne zdjęcia z Pienin.
PS: a tylko tak, dla poddierżki razgawora ;)
2pompony
06-09-2018, 16:49
Ale że co, bo nie do końca rozumiem? Z tą sosną, ktoś ją w końcu urżnął?
Nie wiem czego szukać: burza nad Trzema koronami, wandale spalili sosenkę, sosna odmawia współpracy, sosna ubrana w koszulkę z napisem Konstytucja... O co chodzi w niusie z sosną?
Śmigłowiec ją trącił i gałąź ułamał. Będą nowe zdjęcia i nikt nie powie: "było już" :D
2pompony
06-09-2018, 16:53
W mordę, co za tuman (chyba że ratował czyjeś życie i nie miał innego wyjścia).
2pompony
Do uszkodzenia doszło w trakcie akcji ratunkowej, którą na szczycie Sokolicy prowadzili wspólnie ratownicy GOPR i TOPR. Jak podaje RMF, ci ostatni przylecieli śmigłowcem, by zabrać młodą turystkę, która upadła i uderzyła się w głowę. - W trakcie tej akcji ratunkowej, na skutek silnego pędu powietrza wytworzonego przez wirnik śmigłowca, złamana się korona tej sosny - mówi Michał Sokołowski, dyrektor Pienińskiego Parku Narodowego.
Czytaj więcej: https://gazetakrakowska.pl/pieniny-najslynniejsza-polska-sosna-zostala-zniszczona-zdjecia/ar/13472276
teraz tylko czekać na wysyp zdjęć ze złamaną sosenką :D
2pompony
06-09-2018, 17:33
Dzięki za uściślenie. Ulgi mi to wielkeij nie przynosi, ale wolę myśleć że to była naprawdę pilna konieczność ratunkowa, niż fanaberie hordy pijanych menagerów w wynajętym helikopterze na wycieczce koncernowej...
krzysztofz24
06-09-2018, 17:52
Kurde, jaka szkoda ze tak sie stalo..:-(
Tak to wygląda.
13671
13672
Echh, się wybierałem i du.a
Może by sztuczną postawić?
Może by sztuczną postawić?
A masz w piwnicy choinkę sosnę? Jak tak to targaj na górę i będzie cudnie.
500 lat tam stoi, skubana jedna. Żeby jej tylko teraz nie zeżarło choróbsko jakieś. Ciekawe czy zabezpieczą jakoś „skaleczenie”.
Piszą, że wyślą dendrologa, żeby obadał sprawę
uszkodzenie wynikło z akcju ratunkowej w tym miejscu. Ratowanie życia więc wyższa koniecznośc. Podobno maja wysłac dendrologów by obadali i zabezpieczyli drzewko.
Trochę szkoda, ale bez przesady. To tylko drzewo.
alez szpetnie to wyglada...! koniecznosc wyzsza, wiadomo, ale smutno tak czy siak. taka ikona, najslynniejsze fotograficznie drzewko Rzeczypospolitej...
dobrze, ze jeszcze zdarzylem w zeszlym roku sie w Pieniny wybrac...
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2018/09/37330055874_d3a975dc18_c-1.jpg
źródło (https://c1.staticflickr.com/5/4474/37330055874_d3a975dc18_c.jpg)
tomasz2706
12-09-2018, 17:05
alez szpetnie to wyglada...! koniecznosc wyzsza, wiadomo, ale smutno tak czy siak. taka ikona, najslynniejsze fotograficznie drzewko Rzeczypospolitej...
Fajne ujęcie. Szkoda tylko, że to już zdjęcie historyczne.
Fajne ujęcie. Szkoda tylko, że to już zdjęcie historyczne.
wielka szkoda. ale co zrobic...
grissley
21-09-2018, 09:10
Mnie się udało ją ustrzelić dosłownie na chwilę przed tym zdarzeniem :o
Ale fotki nie wstawiam, bo brzydsza niż Twoja :p