Zobacz pełną wersję : Koszt wymiany migawki w pełnej klatce
Против людей
04-09-2018, 19:45
Chciałbym poznać szacunkową kwotę. Chodzi głównie o modele D700, D610 i przede wszystkim D750
D750 - gratis.
Akcja serwisowa tylko dla określonych numerów seryjnych. Gratis tylko dla brudzących d600. W sprawie aktualnych cen obdzwoniłbym serwisy.
W sprawie aktualnych cen obdzwoniłbym serwisy.
A ja jeszcze zapytał kolegi TOP67.
Ja mogę tylko powiedzieć, że najdroższa jest migawka do D700. Ale wcale nie migawka pada najczęściej. W tym modelu szybciej zużywa się mimośród podnoszący lustro.
A w migawkach często zrywają się tylko lamele, które można kupić dużo taniej.
Czy w D600 od razu wymieniają migawkę czy najpierw czyszczą? Ja u siebie kilka razy to robiłem i problem powraca po jakimś czasie. Jak mam wysyłać do serwisu i żyć bez aparatu to nie wiem... Będę musiał chyba jakiegoś Coolpix'a A poszukać :)
stachmuszel
06-09-2018, 11:36
Ja mogę tylko powiedzieć, że najdroższa jest migawka do D700. Ale wcale nie migawka pada najczęściej. W tym modelu szybciej zużywa się mimośród podnoszący lustro.
A w migawkach często zrywają się tylko lamele, które można kupić dużo taniej.
W D700 jest najdroższa migawka, ale chyba też najtrwalsza?
To mógłby powiedzieć tylko Nikon, który zna wolumen sprzedaży i napraw w swoich serwisach. Ale jest to bardzo prawdopodobne stwierdzenie.