PDA

Zobacz pełną wersję : plecak Tamrac Adventure 9 czy Naneu K3

swider
14-06-2007, 11:26
Wiem, ze to kolejny temat z serii 'to czy tamto', ale bardzo prosze o pomoc. Jakies za i przeciw obu modeli, co w jednym jest do bani, a co jest dobre. Moim zdaniem Tamrac bedzie lepszy, ale znow K3 widzialem tylko na necie i z opisow na forum, nie ogladalem go 'na zywo'. Help!

swider
15-06-2007, 12:00
naprawde nikt nie moze mi nic doradzic :( Przeczytalem wszystkie tematy odnosnie tych plecakow, ale nie znalazlem odpowiedzi :(

Danel
15-06-2007, 12:37
Witam, oto link do tego drugiego
http://www.cyberfoto.pl/recenzje-i-testy-uzytkownikow/79840-test-opis-k-3-naneu-pro.htm
mi się podoba i nie wykluczone że też taki kupię:)

DXT
15-06-2007, 12:42
Trzeba organoleptycznie - najlepiej wyladowane sprzetem przymierzac - ja wybralem K3 - ze wzgledu na stelaz i jakosc wykonania.

fIlek
15-06-2007, 13:08
Ja wybrałem Tamraca - za niezwykłą wytrzymałość i szczelność. Był ze mną kilka razy w górach i na pustyni. Nawet ziarenka piasku i kropli wody nie wpuścił do środka.

450yamaha
15-06-2007, 13:40
a ja polecam Slingshota 300 :D

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://cambags.com/canon/300d_10_20d/slingshot/images/lowepro_slingshot_300aw/loweproslingshot300aw_tamrac_velocity9_adventure9_ canon20d_toyguru_3.jpg)

swider
15-06-2007, 21:36
dzieki Wam za informacje i za zdjeice, ktore mi sie bardzo przydalo! Jednak Slingshot jest dla mnieza maly, bo bede rowniez z tym plecakiem chodzil po gorach. fIlek uzyl dosc mocnych argumentow, w szczegolnosci dla mnie :) Zastanawiam sie tylko nad takim faktem, ze ktos napisal w watku o Naneu Alpha, ze wkladki, ktore odgradzaja sprzet foto strasznie sie pyla i raczej nie jest to dobre dla sprzetu, w K3 tez tak jest?

DXT
16-06-2007, 12:12
Nie wiem co tam moze pylic skoro od zewnatrz jest gruby wodoszczelny material.Lazilem po gorach,po lesie,nad morzem w trakcie sztormu,czy po piaskach w Lebie - nic mi do srodka nie wlecialo i duzy plus ze mozna sie do dolnej kieszeni dostac tez od gory(kiedy wieje i sypie piachem to bardzo przydatne)

swider
16-06-2007, 12:19
To nie chodzilo o to, ze z zewnatrz dostaje sie jakis kurz, pyl, tylko ze wkladki sa zrobione z takiego materialu, z ktorego wychodza jakies wloski i pylki. Nie wiem, nie mialem okazji sprawdzac, to byla tylko przytoczona opinia.

fIlek
16-06-2007, 12:22
swider dobrze pamiętasz, kilka osób na to narzekało. W K3 jednak ten problem nie występował, a przynajmniej nic o nim nie mówiono...

swider
16-06-2007, 12:52
to dobrze, ze nie ma z tym problemu :) Ale dalej mam zagwozdke :( I mam jeszcze jedno pytanie do posiadaczy K3, rowniez w innym watku, ktos napisal, ze ten plecak odstaje ok. 30 cm od plecow :shock: szczerze mowiac mnie to zdziwilo, jak to jest?

DXT
16-06-2007, 13:07
Jest tak ze wzgledu na stelaz i sam sposob umiejscowienia sprzetu - to jak sredniej wielkosci torba foto z doszyta od gory komora na np.ciuchy czy inne podreczne duperele.

Juliusz
17-06-2007, 00:59
Nie wiem czy w tamracu wychodzą włoski, nitki czy inne robaczki ale napewno jest bardzo ciekawie rozwiazana kwestia rozlokowania sprzetu w środku - łatwo szybko dostać się do czego się chce, jak dla mnie to dosyć spora zaleta. Ja jednak wybrałem model adventure 6 - troche mniejszy ale ma wcześniej wspominaną zaletę, możliowść dostania się do dolnej kieszeni od góry.

moner_kj
17-06-2007, 23:22
Gdy zobaczyłem ten wątek na forum postanowiłem zagadnąć znajomego, który kupił niedawno właśnie Tamraca Adventure 9 i to co polubił w nim najbardziej to to, że wreszcie znalazł sprzęt który mieści zarówno jego aparat i komputer - czyli wszystko co mu do szczescia potrzeba :-)

swider
18-06-2007, 11:13
no wlasnie to tez jest duzy +. Chyba sie jednak zdecyduje na Tamraca, dzieki wszytskim za odpowiedzi! :D

Juliusz
29-06-2007, 01:03
I jak wrażenia? Po przemyśleniu sprawy Tamraca ostatnio zacząłem zastanawiać się nad opcją noszenia jednego bagażu z aparatem i komputerem zamiast dwóch oddzielnych ;)

swider
29-06-2007, 22:33
to jest spore udogodnienie z ta kieszenia na laptopa. Do tego duza komora na jedzonko, jakas bluze (np. w gory) Jednak zdecyduje sie na Tamraca, tylko w chwili obecnej brak funduszy :)

nowart
02-07-2007, 00:19
Tak z ciekawości dla tych, którzy się zastanawiają nad K3. Jestem użytkownikiem SlingShota300 ale ostatnio przymierzałem owego K3 i przyznać muszę, że jakość wykonania a zwłaszcza system nośny plecaka zrobił na mnie ogromne wrażenie. Ten stelaż to naprawdę coś świetnego - wygodne toto jak diabli !!

jmalina
04-07-2007, 22:07
Osobiście mam K3 system nośny jest rewelacyjny bardzo wygodny dostep do sprzętu, można wrzucic jakiegos ciucha i termos z kawą. Dla mnie jest idelny. Jestem w nim zakochany i wszedzie go zabieram torba na sprzęta leży w szafie.. Dodam ze sporo jeżdze po rajdach off-road a tam są trudne warunki i jeszcze sie nie zawiodlem na tym plecaku..

tomek s
08-07-2007, 12:41
Mam Tamraca Adventure 7, nie jest duży, ale taki właśnie chciałem, najpotrzebniejsze rzeczy się mieszczą, na sprzęt sporo miejsca. Komfort użytkowania i noszenia bardzo wysoki, zwłaszcza po przesiadce z torby. Polecam
pzdr

hudybart
08-07-2007, 13:27
Ja też miałem dylemat poszedłem do sklepu przymierzyłem k3 i mugłbym go z pleców nie zdejmować.Naprawde solidnie wykonany, wygodny. Plecak godny polecenia.

Juliusz
09-07-2007, 23:56
Ha! I kupiłem w końcu Tamraca Adventure 9 - tak chodził za mną i w końcu mnie dogonił. Coś pięknego - czasami nawet używam go tylko jak przenoszę sam komputer, bez aparatu. Wreszcie nie boję się że lada moment strace swojego laptopa bo każdy wie jak wygląda torba na lapotopy z którą przsechadzałem się wcześniej. Jestem naprawde zadowolony!

REserved
25-09-2007, 02:46
Sorki za rozkopywanie starych watkow..
Bo z tego co wiem, k3, nie posiada miejsca na laptopa...a szkoda.
Ale natrafilem na K3L. Ktory juz w tak owa kieszen zostal zaopatrzony.. tylko teraz zastanawia mnie to..
Jezeli laptop jest w plecaku czy to nie przeszkadza w swobodnym dostepie do aparatu?

http://www.allegro.pl/item247548230_naneu_pro_k3l_nowy_1680_d_nylon_lapt op_f_vat.html

Pozdrawiam.

marekm
25-09-2007, 09:59
Trochę pewnie przeszkadza.

W plecaku Tamrac Adventure 9 dostęp do aparatu jest od czoła, a nie od góry jak w plecakach Naneu Pro i Lowepro. Dostęp do aparatu jest prostszy, ale pojawiały się wątpliwości czy aparat nie wypadnie jeżeli ktoś nam otworzy zamek od dolnej komory.

REserved
25-09-2007, 15:50
No coz.. chyba zaryzykuje.. w koncu nie mozna miec wszystkiego prawda?

Dosyc duzy plecak, posiada plaszczyk, miejsce na notbooka, lustrzanke, ze 3 szkielka, *******ki.. a i jeszcze na jakis zeszyt, kurtke i bulke ;]
Noi do tego cena.. prawie ideal.

Rozmyslalem nad Naneu K3L, badz CompuRover AW. Jednak chyba przekonal mnie do siebie ten pierwszy. Szczegolnie cena!

Pozdrawiam!

swider
26-09-2007, 17:50
trzeba przyznac, ze cena jest bardzo kuszaca i ta dodatkowa kieszen na laptopa... jak dla mnie 2 b. duze plusy!