Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] A Maritime Landscape with an Imperial Star Destroyer
https://wpkx.pl/_DSC1870C%20A%20Maritime%20Landscape%20with%20an%2 0Imperial%20Star%20Destroyer.jpg
źródło (https://wpkx.pl/_DSC1870C%20A%20Maritime%20Landscape%20with%20an%2 0Imperial%20Star%20Destroyer.jpg)
"Niezwyciężony", krążownik drugiej klasy, największa jednostka, jaką dysponowała baza w konstelacji Liry, szedł fotonowym ciągiem przez skrajny kwadrant gwiazdozbioru.
Osiemdziesięciu trzech ludzi załogi spało w tunelowym hibernatorze centralnego pokładu. Ponieważ rejs był stosunkowo krótki, zamiast pełnej hibernacji zastosowano pogłębiony sen,
w którym temperatura ciała nie opada poniżej dziesięciu stopni. W sterowni pracowały tylko automaty. W ich polu widzenia, na krzyżu celowniczym, leżała tarcza słońca,
niewiele gorętszego od zwykłego czerwonego karła. Kiedy jej krąg zajął połowę szerokości ekranu, reakcja anihilacyjna została wstrzymana.
Przez jakiś czas w całym statku panowała martwa cisza.
Bezdźwięcznie działały klimatyzatory i maszyny cyfrowe. Ustała najdelikatniejsza wibracja, towarzysząca emisji świetlnego słupa, który przedtem wypadał z rufy
i jak nieskończonej długości szpada, zanurzona w mroku, popychał odrzutem statek.
"Niezwyciężony" szedł z tą samą szybkością przyświetlną, bezwładny, głuchy i pozornie pusty.
Stanisław Lem
Zamiast piwa zrób żeby było widać obrazek znów, bo zacny to okaz
Przepraszamy za usterki...
Adminowi zachciało się serwer upgradeować w sobotni wieczór i nie wszystko poszło tak, jak miało pójść.
C.d.n.
Tak się zastanawiałem.. obrazek jest niezły do "przerobienia" ;)
Po pewnym pentaxowym spotkaniu i focie która zrobiłem znajomemu... przerobiłem ją na plakat filmów klasy D :
13064
yyy.... żeby nie być źle zrozumianym - fota mi sie podoba bardzo i myślę że gdyby ją pierdyknąć na jakąś gigant ścianę to ludziska by przystawali i długo się gapili :)
Chociaż ta z ptaszorami chyba jednak wygrywa.. (no i latającym wielorybem)
Marcin, dziękuję.
PS Czy gdzieś nie napisałeś, że "nie umiesz" przerabiać fot?