PDA

Zobacz pełną wersję : Muszla oczna DK-21

Śprotek
24-08-2018, 13:58
Panowie, czy tanie zamienniki muszli ocznej DK-21 Nikona czymś różnią się od nowej?

Gdzieś mi się cholerstwo zsunęło a mam okulary plastikowe (grube soczewki) i nie chcę ich plastikiem rysować....

Widziałem na Alledrogo koło 6 zł jakieś zamienniki. Używalne to jest?

dziennikarz
24-08-2018, 14:37
Miałem Śprotek taką samą sytuację jak Ty. Nagle patrzę nie ma. Nie wiem jak to się może zsunąć, bo siedzi twardo. Może ktoś mi zwinął? A może się jej kękło i się zsunęła? Nie mam pojęcia. Kupiłem za 66 centów z darmową dostawą i Chińczyka. Nie różni się niczym.

Śprotek
24-08-2018, 15:59
Dzięki wielkie.
U mnie pewnie przy wyciąganiu z torby się zsunęła, bo w torbie aparat ciasno siedzi.
Czyli nie warto przepłacać za oryginał, dobrze wiedzieć. Dzięki za pomoc:-)

gremed
24-08-2018, 18:13
Dzięki wielkie.
U mnie pewnie przy wyciąganiu z torby się zsunęła, bo w torbie aparat ciasno siedzi.
Czyli nie warto przepłacać za oryginał, dobrze wiedzieć. Dzięki za pomoc:-)

Kup sobie od razu 2-3. Koszt żaden, przesyłka jedna a giną często.

dziennikarz
25-08-2018, 07:28
Kup sobie od razu 2-3. Koszt żaden, przesyłka jedna a giną często.

U Chińczyka faktycznie warto kupić więcej. Ja tak zrobiłem z zaślepką gorącej stopy, bo u mnie to właśnie one najczęściej są zaginionymi w akcji :) Kupiłem cały worek po 10 centów za sztukę. Muszle widziałem też na allegro po 4 zeta co jest ceną wyższą plus jeszcze wysyłka, ale od Chińczyka towar idzie miesiąc albo i dłużej a z allegro masz przy dobrych wiatrach na drugi dzień.

_Pawel
25-08-2018, 09:08
"Sanki" muszli okleiłem taśmą dwustronną i wreszcie skończyły się problemy gubiącej się muszli. Przy czym pierwsza chińska rozpadła mi się na dwie części. Nie zdążyłem podkleić i się guma zgubiła.

Śprotek
27-08-2018, 09:59
Dzięki wszystkim za odpowiedzi, kupiłem 4 za 56 centów sztuka na Aliexpress:-)

dziennikarz
27-08-2018, 15:23
Dzięki wszystkim za odpowiedzi, kupiłem 4 za 56 centów sztuka na Aliexpress:-)

No to za jakieś półtorej miesiąca dojadę :) To jedyna wada ali.

Śprotek
28-08-2018, 15:29
A w kwestii czasu dostawy z Ali Express to powiem wam że bardzo się zdziwiłem dlatego że jak zamówiłem kable ugreen USB po bardzo dużej cenie 25 zł za 2 kg a w Polsce 25 zł kosztuje jeden kabel właśnie tak jak zamówiłem okazało się że długość podróży wyniosła 3 tygodnie zamówiłem 31 lipca a 17 sierpnia kable były już u mnie Także naprawdę szybkość dostawy daje radę Wcale nie jest znowu aż tak długa patrząc na odległość

marioboss
28-08-2018, 15:46
W te wakacje miałem to samo .Nie mam pojęcia jak i kiedy to się zsunęło bo siedzi mocno.
Koszt w Euro RTV AGD - 65pln. Na Allegro - 6.50pln.

apphex
28-08-2018, 15:46
Ja mam od chińczyka za 3zł i od kilku miesięcy daje radę. Strasznie zbiera kurz - zdaje mi się, że bardziej niż oryginalna guma - ale nie ma co marudzić

yac
28-08-2018, 21:56
Znalazłem taką wczesną wiosną w Gdańsku na Podwalu, odłożyłem na murek i po jakimś czasie jak wracałem tą samą drogą leżała więc szkoda było zostawić.
Mam do oddania za free w Gdańsku