PDA

Zobacz pełną wersję : Profilowany czy zwykły?

jm
13-06-2007, 23:59
Krótkie pytanie - pasek neoprene lepiej kupić zwykły - prosty czy profilowany? Może ktoś miał jeden a potem drugi i się wypowie?
Już miałam kliknąć na allegro zwykły jak zobaczyłam, że istnieje też wersja profilowana - to jestem niezdecydowana....

carlos_76
14-06-2007, 08:02
Miałem nieprofilowany i był super, ale profilowany powinien być wygodniejszy ;-)

swider
14-06-2007, 11:29
ja mam profilowany firmy 'Matin' i jestem bardzo zadowolony. Karolina jest na forum gdzies juz taki watek, tam sie wypowiedzialo kilka osob.

jm
14-06-2007, 12:22
Dzięki za podpowiedzi. Zamówiłam profilowany:)
Czytałam jakieś wątki o paskach ale chyba niedokładnie na ten temat...Jak pasek dojdzie i starczy mi czasu, to się podziele wrażeniami:)

grzegorzant
15-06-2007, 00:12
A jaki pasek wybrałaś ?
ja też się rozglądam, więc może będziemy mieli takie same paseczki ?:-D
PZDR

jm
15-06-2007, 00:19
A jaki pasek wybrałaś ?
ja też się rozglądam, więc może będziemy mieli takie same paseczki ?:-D
PZDR

Napisałam powyżej - zdecydowałam i zamówiłam profilowany:)

flyski
15-06-2007, 00:25
Karolina co z Twoim pięknym avatarem ? :)

jm
15-06-2007, 00:31
Karolina co z Twoim pięknym avatarem ? :)

o jeju...Ty go jeszcze pamiętasz?

pyetya
15-06-2007, 00:38
mam profilowanego matina - polecam gorąco

flyski
15-06-2007, 00:43
Avatar to jednak taki znak rozpoznawczy który powoduje że się od razu wie, że tak powiem, kogo się czyta... i się człowiek przezwyczaja :)

grzegorzant
15-06-2007, 00:53
Napisałam powyżej - zdecydowałam i zamówiłam profilowany:)
:mrgreen:
ok. a który paseczek wybrałaś?

swider
15-06-2007, 11:58
pewnie Matin :D

450yamaha
15-06-2007, 13:41
ja ostatnio też kupowałem pasek i kupiłem Lowepro Transportera, nie ma porównania z oryginalnym badziewiem Nikona :D hmm co moge powiedziec, duzo wygodniejszy, nie działa tak jak Pilarka Stihla (nikona :D)

jm
16-06-2007, 12:46
No więc profilowany pasek neoprene - MATIN :) jest u mnie.

Jeszcze zanim go zapięłam do aparatu zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie; solidnie wykonany, z dobrego materiału, odpowiednio sprężysty. Zapięłam do aparatu - no i przyznam, że pozytywne wrażenie jeszcze się spotęgowało - baaardzo miękko i wygodnie:)) Przeczytałam liczne opinie na temat tych pasków i muszę przyznać że ten pasek jest chwalony w 100% zasłużenie!

Pasek, który ja mam jest nieco krótszy od firmowego Nikona - jest możliwość regulacji ale osoby bardzo wysokie powinny wziąć to pod uwagę przy zamawianiu - i zamawiać wersję dłuższą.
Dla mnie nie ma to żadnego praktycznego znaczenia.

Pozdr

450yamaha
16-06-2007, 12:52
Mój Lowepro ma regulację, od 90 cm do 120 czy 130 cm :)

jm
16-06-2007, 13:30
Mój Lowepro ma regulację, od 90 cm do 120 czy 130 cm :)

Matin też taką regulację posiada (choć w cm dokładnie nie mierzyłam) - jednak długośc maksymalna całkowita jest troszkę mniejsza niż w firmowym Nikona...ot co:)
A wspominam o tym dlatego, że widziałam w ofercie Matina te same paski ale właśnie dłuższe (i też z regulacją)

450yamaha
16-06-2007, 13:33
Ja też nie mierzyłem, to jest wartość podana przez producenta, na różnych stronach do znalezienia ;)

grzegorzant
20-06-2007, 10:22
A kliknijcie no jeszcze, czy ta klamerka przy matinie ma jakiś sens i czy się nie wypina:evil:
U sprzedającego widzę chyba paski z klamerką i bez (dlatego pytam)
pozdrawiam

450yamaha
20-06-2007, 12:35
U mnie w Lowepro Transporter jest wszystko ok, nie wypięło się jeszcze ani razu.

jm
20-06-2007, 14:58
A kliknijcie no jeszcze, czy ta klamerka przy matinie ma jakiś sens i czy się nie wypina:evil:
U sprzedającego widzę chyba paski z klamerką i bez (dlatego pytam)
pozdrawiam

Ja mam Matina profilowanego bez klamerki więc zagadnienie w ogóle nie istnieje...
Jak pamiętam opisy aukcji, to sprzedawca zapewniał, że klamerki są super i nic się nie wypina - zakładając, że mam na myśli tego samego sprzedawcę, co Ty;)

Generalnie widząc ogólną jakość materiałów i wykonania mojego paska (Matin) - zaufałabym sprzedawcy, że klamerki są solidne i nic się nie wypina.

Tak naprawdę to jedynie żałuję, że zdecydowałam się na zakup tego Matina neoprene tak późno...

grzegorzant
20-06-2007, 20:43
ja też troche czekałem ;) ale już jedzie - jutro ma byc.
pozdrawiam

MarviN
20-06-2007, 20:50
Może też się skuszę na taki paseczek, bo faktycznie ten nikonowski wpija się po czasie w szyję...
Mogę wiedzieć gdzie i za ile kupujecie te paseczki?
Heh, tyle że już nie będzie dumnego żółtego napisu... :)

grzegorzant
20-06-2007, 20:54
ja alledrogo, linku nie podam z wiadomych przyczyn. Wpisz nazwę matin i wybierz.
pozdrawiam

igorzak
20-06-2007, 20:57
...linku nie podam z wiadomych przyczyn...
Z jakich?

michal8791
20-06-2007, 20:57
dzisiaj dostałem Profilowany pasek Matin, po rozpakowaniu paczki pierwsze wrazenie hmmm grubszy, szerszy, bardziej miekki od fabrycznego. Po załozeniu prawie siadłem z wrazenia, wygoda dzien do nocy miedzy tym a firmowym, nic nie uwiera, nie ociera poprostu az nie chce sie go zdejmowac z szyi aparatu.
Mam tylko jedna obawe, czy w upalne dni przy dłuzszym noszeniu aparatu, ten szary, w dotyku jakby gumowany materiał nie bedzie odparzac. Czas pokaze, napewno pasek wart jest swojej (niskiej) ceny.

michal8791
20-06-2007, 21:04

Jesli o mnie chodzi to dobrze ze nie bedzie juz zółtego napisu, choc w jakims stopniu zredukuje mozliwosc utraty sprzetu na rzecz "amatora cudzej własności".

grzegorzant
20-06-2007, 21:42
Z jakich?
kryptocośtam

grzegorzant
20-06-2007, 21:42
dzisiaj dostałem Profilowany pasek Matin, po rozpakowaniu paczki pierwsze wrazenie hmmm grubszy, szerszy, bardziej miekki od fabrycznego. Po załozeniu prawie siadłem z wrazenia, wygoda dzien do nocy miedzy tym a firmowym, nic nie uwiera, nie ociera poprostu az nie chce sie go zdejmowac z szyi aparatu.
Mam tylko jedna obawe, czy w upalne dni przy dłuzszym noszeniu aparatu, ten szary, w dotyku jakby gumowany materiał nie bedzie odparzac. Czas pokaze, napewno pasek wart jest swojej (niskiej) ceny.
O właśnie, na takie wrażenia liczę :)

450yamaha
20-06-2007, 21:44
i takie również są, po zakupie Lowepro Transportera :) Po prostu miodzio :D

darsedz
20-06-2007, 22:34
i takie również są, po zakupie Lowepro Transportera :) Po prostu miodzio :D
a czy warto dopłacić 20 zł do Voyagera?

450yamaha
20-06-2007, 22:36
no właśnie się zastanawiałem, ten Voyager ma minimalnie szerszą tą część co przylega do szyi, mają nalepioną tą samą gumę, a poza tym te paski są identyczne. Wg mnie nie warto dawać 20 zł więcej.. Nie ma za co :)

darsedz
20-06-2007, 22:41
a gdzie kupowales, bo chciałem go ogladnąc, może jest w Poznaniu jakis sklep z nimi?

450yamaha
20-06-2007, 22:47
Voyagera ma kumpel, a Transportera hm.. Będać na Świętym Marcinie w księgarni, przypomniałem sobie ze przeciez niedaleko jest foto-dura. Wszedlem popatrzec co maja, przy okazji moją uwagę zwrócił właśnie transporter, obejrzałem go sobie, wróciłem do domu, przemyslalem jeszcze troche, i stwierdzilem ze nie ma co dawac tych 20 zł wiecej na voyagera, wiec pojechalem na Ratajczaka do foto-dury i kupiłem Transportera. Ale z tego co mi pewna miła pani mówiła, to był ostatni pasek jaki mieli, nie wiem kiedy będą mieć nowe.

darsedz
20-06-2007, 22:51
dzwonilem dzis do nich... nie maja paskow lowepro :(

jm
20-06-2007, 23:47
Nooo jestem pod wrażeniem jak bardzo ten wątek się rozrasta...;) - pasek niby prosta rzecz a jednak...może być profilowana;)

Ja się nie boję i podam gdzie kupowałam - http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=479244

Nawiasem mówiąc celowo wybrałam wersję BEZ napisu!
Powody takiej decyzji ktoś już wyżej podał. Jak miałam oryginalny pasek Nikona to zawsze celowo go usiłowałam przekręcić tak aby napis nie był widoczny....

450yamaha
20-06-2007, 23:52
o, i to jest kolejna rzecz dla której warto zmienić pasek, nie widać tego ohydnego żółtego napisu NIKON! Grr też się zawsze starałem tak go zakładać aby był napisem do szyi....

darsedz
21-06-2007, 08:35
i nie chodzi tu o logo... druga strona bez "podszewki" nie uwiera :)

grzegorzant
21-06-2007, 09:35
Nooo jestem pod wrażeniem jak bardzo ten wątek się rozrasta...;) - pasek niby prosta rzecz a jednak...może być profilowana;)

Ja się nie boję i podam gdzie kupowałam - http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=479244

Nawiasem mówiąc celowo wybrałam wersję BEZ napisu!
Powody takiej decyzji ktoś już wyżej podał. Jak miałam oryginalny pasek Nikona to zawsze celowo go usiłowałam przekręcić tak aby napis nie był widoczny....

no i jednak będziemy mieli takie same paseczki:-D
pozdrawiam

swider
21-06-2007, 11:34
mozna tez kupic u nich bezposrednio na stronie (ja tak zrobilem). Mila obsluga, wszystko sprawnie i bez komplikacji :)

Robert_P
21-06-2007, 12:54
Mam z klamerkami od roku i nigdy się nie wypieła,mimo że na szyju prawie 2 kg, aczkolwiek wogóle ich nie uzywam więc wydaje mi się że to zbędny dodatek.

grzegorzant
21-06-2007, 14:35
właśnie dotarł - no i nie będę się rozpisywał.
POLECAM !!
acha wziąłem sobie z jakże ulubionym napisem, a co... :)
pozdrawiam

450yamaha
21-06-2007, 15:08
ale przynajmniej nie jest brzydki żółty na pół paska :-D
Co do klamerek, to przydaja sie, przy dwóch aparatach jest o wiele wygodniej, starczy tylko wypiąć pasek z jednego i wpiąć do drugiego, nie trzeba ściągac jednego i zakładać drugiego.

darsedz
21-06-2007, 15:14
Co do klamerek, to przydaja sie, przy dwóch aparatach jest o wiele wygodniej, starczy tylko wypiąć pasek z jednego i wpiąć do drugiego, nie trzeba ściągac jednego i zakładać drugiego.
albo przy 2 paskach i jednym body... w zależności od ubioru - pasek czarny lub rózowy :D

450yamaha
21-06-2007, 15:16
też można, albo gdy jeden nam się 'przepoci' :D

Jacek Wrzesińsk
21-06-2007, 21:27
Zmierzyłem sobie z ciekawości oryginalny pasek i wyszło mi że ma 36mm,natomiast te Matiny mają 43mm,nie przeszkadza to że szersze?Pytanie do użytkowników.(Pytam bo widziałem jeszcze paski Matina 35mm)

darsedz
21-06-2007, 22:46
różnica pomiędzy 43 a 36 mm to mniejsze naciski powierzchniowe na obciążone miejsca ciała, wiec mniejszy ucisk - wiekszy komfort... myśle, że wszelkie niedogodności z tych 7mm więcej są rekompensowane przez "pozytywne" odczucia zwiazane z paskiem...

rambobambo
21-06-2007, 22:50

Ja ten napis NIKON z paska sobie wyskubałem :)

michal8791
22-06-2007, 12:13
Ja ten napis NIKON z paska sobie wyskubałem :)

To tez jest jakies rozwiazanie ale to nadal ten sam pasek i jesli chodzi o moja osobe, to nadal by mnie uwierał i obcierał, a to po dłuzszym noszeniu staje sie to uciazliwe

swider
22-06-2007, 14:13
Zmierzyłem sobie z ciekawości oryginalny pasek i wyszło mi że ma 36mm,natomiast te Matiny mają 43mm,nie przeszkadza to że szersze?Pytanie do użytkowników.(Pytam bo widziałem jeszcze paski Matina 35mm)
napewno nie przeszkadza, tylko pomaga! Naprawde ten pasek jest godny polecenia! :)

rambobambo
22-06-2007, 18:28
No chyba sobie zamówię to cacko i sprawdzę na własnej skórze jak to się nosi :D

450yamaha
22-06-2007, 19:43
zdecydowanie warto, tego się nie da nawet porównać do zwykłego firmowego paska :-D

Jacek Wrzesińsk
22-06-2007, 19:48
No to na pewno sobie kupię ten pasek, bo ostatnio tak mi się wrzynał ten oryginalny, że myślałem że mnie szlag trafi:evil:

rambobambo
22-06-2007, 20:00
Dobra zamówiłem właśnie więc czekam na paczkę :)

mini21
23-06-2007, 00:17
A ja mam takie pytanie.
Czy ktoś miał możliwość przymierzenia paska profilowanego i nieprofilowanego?
Czym one właściwie się różnią?

No i może jeszcze jedno dziwne pytanie, czy braliście paski z klamrami czy bez?

rambobambo
23-06-2007, 00:18
A ja mam takie pytanie.
Czy ktoś miał możliwość przymierzenia paska profilowanego i nieprofilowanego?
Czym one właściwie się różnią?

No i może jeszcze jedno dziwne pytanie, czy braliście paski z klamrami czy bez?

ja bez klamerek zamówiłem

450yamaha
23-06-2007, 00:19
z :)

mini21
23-06-2007, 00:22
Chyba w niedziele wybiorę się do Stodoły (giełda foto) i kupie sobie takie cóś.
Nosząc pasek nikonowski, po 5 min. mam całą mokrą szyje.

Nie wiem czy ten coś na to pomoże, ale z tego co czytam i tak jest dużo wygodniejszy.
Jedynie zastanawia mnie różnica między profilowanym, a tym nieprof.
Czym tak właściwie się różnią?

swider
23-06-2007, 14:09
ja kupowalem bez klamerek (nie sa mi potrzebne). A co do pocenia, to wczoraj wybralem sie na ptaki i powiem, ze kark jednak mi sie spocil pod tym paskiem, ale i tak jest o niebo lepszy od nikonowskiego, tzn. nie obciera, jest elastyczny (czytaj: nie czuc ciezaru sprzetu na szyi) i do tego mily w kontakcie ze skora :)

mini21
23-06-2007, 16:53
Bo szczerze mówiąc zastanawiam się, czy kupić pasek czy może Pasek nadgarstkowy.
Na pewno obie rzeczy byłby ciekaw, ale zastanawiam się co się bardziej sprawdzi-czy trzymanie w łapie aparatu non stop (a co wtedy z paskiem na ramię/szyję-zwisa czy się go wtedy zdejmuje?) czy na szyi i co chwila go podnosić.

Najlepszym wyjściem byłoby pewnie zakupienie obu, ale na razie krucho z kasą więc nie wchodzi to w grę.
Co do paska nadgarstkowego, zastanawiam się jeszcze czy jego max. szerokość wystarczy na d70s + baterypack

Może ktoś ma oba, albo chociaż używał zarówno paska jak i paska nadgarstkowego i mógłby się wypowiedzieć, co jego zdaniem jest bardziej praktyczne.

Pozdr.

rambobambo
23-06-2007, 17:02
hmm nigdy nie używałem nadgarstkowego ale wydaje mi się bardziej praktyczniejszy pasek na szyje

kronos28
23-06-2007, 19:44
nadgarstkowy wygodny na streeta bo się aparat mniej w oczy rzuca - niema się tego wielkiego paska tylko trzyma sie aparat w ręku, szybko do oka, trach i nikt nawet nie zakuma ze się zdjęcie robilo. Wygodny przy robieniu zdjęć "z kolana".
Zwykły pasek dobry na jakieś wyprawy gdzie się strzela landszafty, ptaszki itd.

mini21
23-06-2007, 19:58
nadgarstkowy wygodny na streeta bo się aparat mniej w oczy rzuca - niema się tego wielkiego paska tylko trzyma sie aparat w ręku, szybko do oka, trach i nikt nawet nie zakuma ze się zdjęcie robilo. Wygodny przy robieniu zdjęć "z kolana".
Zwykły pasek dobry na jakieś wyprawy gdzie się strzela landszafty, ptaszki itd.

Dzięki za podpowiedz.
Z tego wynika, że dla mnie raczej grip (tzn. nadgarstkowy) bo raczej częściej bawię się w street niż w widokówki.
Wiem, że temat trochę nie ten, ale może posiada ktoś taki uchwyt nadgarstkowy?
Jest ich teraz sporo na alledrogo.
Cenowo zaczynają się od 29 zł, a kończą na 79.
Są też różne numeracje np. I, II, i III.

Czy ktoś wie, który jest dedykowany do D70s?

kronos28
23-06-2007, 20:07
wszystkie, są uniwersalne

mocuje się je do gwintu statywowego i mocowania paska po prawej stronie aparatu.

Różnią się tym że bardziej lub mniej opinają rękę i z czego są zrobione.

Ten (http://allegro.pl/item206227940_grip_super_bezpieczny_pasek_na_nadga rstek_promocja.html)jest dosyć ciekawy bo ma mocowanie do ręki i zabezpiecza w ten sposób aparat przed przypadkowym wyrwaniem z ręki, przez złodzieja czy tam wybićeim z ręki.

GripIII ma klamerkę zapinającą i tym się różni do GripII

Grip I jest z nich najmniejszy ergo chyba bym brał go do lekkiego aparatu. Ja mam Grip II i sobie chwalę, choć teraz patrząc to ten z mocowaniem do ręki ciekawy.

mini21
23-06-2007, 20:10
Dzięki serdeczne.
Jutro zobaczę na giełdzie czy będzie coś takiego.

Władca Pixeli
24-06-2007, 05:21
Można też owinąć zwykły pasek naokoło nadgarstaka :mrgreen:
Mam taki pasek na nadgarstek. Niestety wymiana jest upierdliwa i po jakimś czasie traci się ochotę na zamiany.
Dodatkowo przy Nikonowskim pasku przy wymianie baterii trzeba go odkręcać.
Plusem jest, że wygląda bardzo profesionalnie ;)

kronos28
24-06-2007, 13:40
ale w tych Gripach II i III można zamontować oba paski na raz, jest mocowanie od tego Gripowego do zwykłego paska. Prawda że te Gripy blokują panel od baterii

mini21
24-06-2007, 13:44
Ja właśnie wróciłem z giełdy.
Tylko 1 stoisko z gripami.

Co do twoich pytań:
1.zgadza się, można zamontować oba paski.
2.tak, blokują, co niestety jest ich wadą

kronos28
24-06-2007, 14:06
i co, kupiłeś?

mini21
24-06-2007, 16:43
Tak.
Pierwsze wrażenie pozytywne, jest wygodny, wyłożony tym "super potochłonnym materiałem", tylko trochę czasu zajmuje dobre ułożenie go do swojej ręki.

Jest tam trochę paseczków które tu trzeba pociągnąć, tam rozluźnić, ale ogółem jest ok.

Ja kupiłem ver. II za 65 zł.

rambobambo
27-06-2007, 11:13
dotarł do mnie pasek profilowany matina ... no kucze rewelacja mięciutki elastyczny i w ogóle inna bajka w porównaniu z tym nikonowskim tamten to normalnie szmata :)

Blister
27-06-2007, 15:25
do mnie też dziś dotarł ten profilowany pasek matina i moje wrażenia są podobne, teraz to nie mam ochoty nawet go zdejmować karku, jest naprawdę godny polecenia:D

carlos_76
27-06-2007, 18:59
A do mnie dotarł wczoraj pasek LowePro Voyager C. Ten to jest prawdziwy potwór ;-)
7 cm szerokości !!! ale nosi się go baaardzo wygodnie, mimo że na początku miałem mieszane uczucia.
Kupowałem oceniając wyłącznie ze zdjęć w necie. Ale nie żałuję każdej wydanej złotówki.

rico1973
29-06-2007, 20:29
carlos_76 ja dzisiaj kupiłem voyagera s. Co sądzisz o tych szybkozłączkach, bo mnie one trochę niepkoją. Dosyć łatwo je przypadkowo ścisnąć a wtedy bęc i jest problem.

Eryk
29-06-2007, 21:29
Warto dopłacać do Lowepro, czy brać Matina?

450yamaha
29-06-2007, 21:33
Lowepro :D

michal8791
29-06-2007, 22:18
Ci co maja LOWEPRO beda mowic ze LOWEPRO, Ci co maja MATINA beda mowic ze MATINA ja mam Matina i jestem zadowolony tak wiec Eryk wybór nalezy do Ciebie.

Mnie dziwi inna rzecz, nie to zebym sie czepial (kazdy kupuja to co na co ma ochote) ale jak mowie dziwi mnie postawa niektorych co kupuja pasek z klamrami a pozniej martwia sie czy aby napewno jest to bezpieczne, czy aby sie przez przypadek nie odepnie aparat i zaliczy glebe. Ja tez zastanawialem sie czy moze nie kupic z klamrami ale doszedłem do wniosku ile razy bede uzywał ich, ile razy bede odpinał aparat za pomoca klamer, jak o mnie chodzi to mi wygodniej jest zdjac aparat z szyji normalnie niz odpinac go klamrami i pozniej bawic sie w przypinanie i jak mowilem nie czepiam sie tylko troche dziwi mnie to kupowanie a pozniej martwienie sie.

Jacek Wrzesińsk
30-06-2007, 19:44
Zamówiłem profilowany, w poniedziałek powinien być,zobaczymy!:-D

Eryk
30-06-2007, 20:28
Lowepro :D
Masz porównanie z Matinem?

450yamaha
30-06-2007, 20:32
mam "proównanie" jak to napisałeś

Eryk
30-06-2007, 20:35
Hehe, poprawione ;)

A mógłbyś więcej coś napisać?
Co przemawia za Lowepro, a co za Matinem?

450yamaha
30-06-2007, 21:36
nie ma tak ze jeden jest zdecydowanie lepszy od innego, to jest kawałek materiału, tu nie może być wiele cech do omawania :) Mnie przekonał Lowepro tym że wg mnie jest wygodniejszy, ma futerał na dwie karty na pasku, no i klamerki, które mi się bardzo przydają, przy pracy z dwoma body.

Gawronnek
30-06-2007, 21:45
była tu mowa o gripach, używam już z drugim body gripa I i miałem przez krótki czas gripa II, dal mnie I jest wygodniejsza, nie ma takiej możliwości żeby mi aparat wypadł czy został wytrącony, natomiast mogę go bardzo szybko zdjąć i włożyć do torby, wiem ze nie koniecznie każdy musi się ze mną zgodzić, ale jak nie foce to aparat jest w torbie, i po to kupiłem torbę z szybkim dostępem od góry, nie potrzeba nawet chować całego body wystarczy włożyć obiektyw a body oprzeć na torbie, moim skromnym zdaniem aparat noszony na pasku prowokuje różny element ;)

michal8791
30-06-2007, 22:52
Mnie przekonał Lowepro tym że wg mnie jest wygodniejszy, .... no i klamerki, które mi się bardzo przydają, przy pracy z dwoma body.
Porownywałes obydwa ze twierdzisz ze jest wygodniejszy oraz 450yamaha wyprowadz mnie z błedu jesli sie myle czy w komplecie do LOWEPRO dostałes dwa komplety klamerek i masz podpiete pod dwa body czy kupiles dwa paski i teraz uzywasz tej jednej czesci paska z neoprenu

darsedz
30-06-2007, 23:44
miałem oba paski w ręku i Voyagera S i nieprofilowany Matin z klamerkami - został Matin... ale chętnie wybrał bym taki będący kombinacją obu z nich - w LowePro pasowała mi góra - jest chyba przyjemniejsza w dotyku, guma Matina się rozciąga - nie wiem też jak będzie spisywała się podczas gorących dni (czy nie będzie pograżniała szyi). Klamerki z kolei Matin ma ciekawsze - bardziej pewne i dające sie spiąc w mniejszy pasek - Lowe ma jakby delikatniejsze, choć pod obciążeniem trudniej je rozpiąć - no i są bliżniaczo przyszyte - nie można spiąc w mały pasek.
pojemnik na karty - hmm niewiem na ile jest on szczelny boje się ze w przypadku deszczu istnieje możłiwosc zamoknięcia karty.

carlos_76
01-07-2007, 02:06
carlos_76 ja dzisiaj kupiłem voyagera s. Co sądzisz o tych szybkozłączkach, bo mnie one trochę niepkoją. Dosyć łatwo je przypadkowo ścisnąć a wtedy bęc i jest problem.

Nie sądzę, żeby Lowepro pozwoliło sobie na wypuszczenie paska z klamerkami, które "puszczają". Według mnie, nico1973, nie masz się co martwić. Natomiast muszę stwierdzić po kilku dniach użytkowania, że ten szeroki pasek nosi się naprawdę super wygodnie. Tym bardziej, że dociążyłem moje D80 gripem. Nie żałuje tych wydanych 89 zł. Polecam. :-D

Jacek Wrzesińsk
04-07-2007, 20:48
Dziś doszedł do mnie profilowany Matin,potwierdzam wszystkie pozytywne opinie!!