Zobacz pełną wersję : Zabawa w RAWki 174 - GŁOSOWANIE
Dobry wieczór :)
Najwyższa pora wyłonić zwycięzcę edycji 174 zabawy w RAWki :)
Zapraszam Was do głosowania jednocześnie dziękując wszystkim za przesłane prace.
W tej edycji mamy 13 prac.
Głosujemy na maksymalnie 3 (słownie: trzy!!!) prace jakie Wam się podobają.
Bardzo prosiłbym o sumienne podejście do tematu i nie głosowanie na więcej. Przypominam, że głosowanie ma charakter publiczny.
Autorem zdjęcia jest: crusiek
Termin głosowania mija za 6 dni - sobota (25.08.2018r.)
Głosowanie jest wydłużone na okres wakacyjny o czym wspominałem na początku cyklu zabaw.
Numer danego zdjęcia znajduje się NAD nim.
W przypadku remisu nastąpi jednodniowa dogrywka.
Po skończonym głosowaniu proszę autora rawka oraz pozostałych uczestników o wypowiedzenie się na temat zwycięskiej pracy.
ORYGINAŁ
12849
Paczka z pracami znajduje się tu => klik (https://drive.google.com/file/d/1eOEQ8u9yZRUMxKoUYUSgTzTMLnsV7nPu/view?usp=sharing")
WASZE PROPOZYCJE
1
12848
2
12847
3
12846
4
12845
5
12844
6
12843
7
12842
8
12841
9
12840
10
12839
11
12852
12
12851
13
12850
Po zakończonym głosowaniu zostanie ujawniona lista autorów wraz z numerami zdjęć.
Jeżeli ktoś się nie zgadza na ujawnienie to proszę o PW z taką informacją.
Dobrej nocy :-)
.
tbogdanowicz
20-08-2018, 06:46
Hmmm..., tak duża różnorodność... Czas na losowanie, to znaczy glosowanie. Wróć też źle! Głosowanie :p.
Hm, przyznać się. Komu aż tak się nudziło, że usunął babę a nawet molo w jednym przypadku? :p
Hm, przyznać się. Komu aż tak się nudziło, że usunął babę a nawet molo w jednym przypadku? :p
A nawet babę, molo i żaglóweczki :) :D
Rozumiem babę(albo /y, bo dwie są), rozumiem molo. Ale kurteczka żaglóweczki?!
Fstyt i chańpa. Bana mu. :lol:
siemalysy
20-08-2018, 20:12
Molo to nawet w dwóch przypadkach :-P
Przeciek wygląda następująco:
1 miejsce: 1 praca
2 miejssce: 3 prace
3 miejsce: 3 prace
:D
Bez głosu 4 prace.
Wiele się jeszcze zmieni, mam nadzieję :)
- - - - kolejny post - - - - - -
Rozumiem babę(albo /y, bo dwie są), rozumiem molo. Ale kurteczka żaglóweczki?!
Fstyt i chańpa. Bana mu. :lol:
Oooo tak banana mu!!!!! :D
Albo rok w podziemiach krecich (w ewentualnym zawieszeniu ;) ) :)
Molo to nawet w dwóch przypadkach :-P
A no tak. Ale 6 to na tyle odjechana, że jakoś przestałem o niej myśleć, jak tylko zescrollowałem w dół.
I teraz pytanie za 5pkt. Która moja...
Albo rok w podziemiach krecich (w ewentualnym zawieszeniu ;) ) :)
Zawieszenie w znaczeniu zawiasy (odroczenie) czy dosłownym? :mrgreen:
A no tak. Ale 6 to na tyle odjechana, że jakoś przestałem o niej myśleć, jak tylko zescrollowałem w dół.
I teraz pytanie za 5pkt. Która moja...
Zawieszenie w znaczeniu zawiasy (odroczenie) czy dosłownym? :mrgreen:
Myślałem o zawiasach, bo nie wiem, czy mnie by było stać na wyżywienie :D
Myślałem o zawiasach, bo nie wiem, czy mnie by było stać na wyżywienie :D
Jakie wyżywienie? :shock:
:lol:
Jakie wyżywienie? :shock:
:lol:
Jak już kogoś więzić, to wypadałoby go nie zagłodzić ]:->
Jak już kogoś więzić, to wypadałoby go nie zagłodzić ]:->
Kromka chleba, suchego rzecz jasna, i szklanka wody.
A skoro to krecia piwnica (kreciownica?) to i jakieś, łagodnie to nazwijmy, białko się trafi. ;)
Kromka chleba, suchego rzecz jasna, i szklanka wody.
A skoro to krecia piwnica (kreciownica?) to i jakieś, łagodnie to nazwijmy, białko się trafi. ;)
Białko dobra rzecz, co mi przypomniało, że warto by pójść na siłkę :D ale mi się nie chce .....
Białko dobra rzecz, co mi przypomniało, że warto by pójść na siłkę :D ale mi się nie chce .....
Mam siłkę 10h dziennie w robocie. Może by się jakieś białko przydało... Hm.
tbogdanowicz
20-08-2018, 21:21
To znaczy jakaś kobiałka?
To znaczy jakaś kobiałka?
Kobiałka pełna truskawek, mniam ;)
tbogdanowicz
21-08-2018, 19:45
Kobiałka pełna truskawek, mniam ;)
Kobiałka, do tego soczysta truskaweczka... :razz:
Głosujących osiemnastu, przecieku póki co nie będzie.
Pierwsze o czym pomyślałem przy otworzeniu tego zdjęcia na kompie to usunięcie czynnika ludzkiego po lewej. Dlaczego ja tej istoty nie widziałem wcześniej... robiąc zdjęcie.... ech :)
Krecik, usunięcia ze zdjęcia, czy definitywnie? :lol:
Krecik, usunięcia ze zdjęcia, czy definitywnie? :lol:
Nie mogę napisać, CIA czuwa :D
Nie mogę napisać, CIA czuwa :D
Raczej ABW albo CBŚ. :p
Kraje pomyliłeś.
tbogdanowicz
22-08-2018, 20:45
"Znasz-li ten kraj,
Gdzie [...]"
strach pisać w internecie...? Bo zaraz
"[...] pod drzwiami staną, i nocą. Kolbami w drzwi załomocą [...]"
:twisted::twisted::twisted:
...i szyby w drzwiach taśmą zakleją... ;)
Siemka :)
Stan głosowania wygląda następująco:
Na każdym z trzech pierwszych miejsc mamy po jednej pracy, różnice po jednym głosie tak więc jeszcze wiele się może zmienić :)
tbogdanowicz
23-08-2018, 08:44
...i szyby w drzwiach taśmą zakleją... ;)
Takie rzeczy to tylko w Warszawie. Co mogą o tym wiedzieć w Galicji...
Czołem :)
2 głosy do przecieku, 2 nowe bezlustra nikona. Przypadek? :twisted::twisted::twisted::twisted::twisted: ;)
Mamy 30 głosów to przecieknę sobie.... :)
Na pierwszym miejscu jest jedna praca, na drugim też jedna a na trzecim ...... również jedna :)
Różnica między drugim i trzecim miejscem to jeden głos; praca z miejsca pierwszego nie może czuć się bezpieczna, jeszcze można namieszać :)
Nie pamiętam czy wspominałem już wcześniej, więc w razie co się powtórzę.....nie ma pracy bez głosu :)
nie ma pracy bez głosu :)
Normalnie niemożliwe. Ktoś przypadkiem kliknął na mnie. Ja bym na siebie nie zagłosował ;)
Normalnie niemożliwe. Ktoś przypadkiem kliknął na mnie. Ja bym na siebie nie zagłosował ;)
Spoko, spoko. Komuś z podglądem na ankietę się nie chciało myśleć nad głosowaniem, i kliknął te co bez głosu były. ;)
Jakby ktoś dziś przechodził pod miejscem w którym robię, pomyślałby, że jakaś grubsza impreza.
Przez okno poszły po kolei:
a.) deska od klopa, sztuk jeden.
b.) drzwi, wewnętrzne, sztuk trzy.
c.) framugi, dwie drewniane i metalowe, sztuk jedna.
:mrgreen:
Spoko, spoko. Komuś z podglądem na ankietę się nie chciało myśleć nad głosowaniem, i kliknął te co bez głosu były. ;)
Jakby ktoś dziś przechodził pod miejscem w którym robię, pomyślałby, że jakaś grubsza impreza.
Przez okno poszły po kolei:
a.) deska od klopa, sztuk jeden.
b.) drzwi, wewnętrzne, sztuk trzy.
c.) framugi, dwie drewniane i metalowe, sztuk jedna.
:mrgreen:
Dobrze, że nikt nie oberwał.
Gdzieś widziałem przypadkiem jakiś serial o kimś, kto zginął od uderzenia deską klozetową spadającą z samolotu? :D
O przypomniałem sobie jak to było :D
To był serial "dead like me" jakoś tak wysżło, że oglądałem jeden odcinek :) i to był chyba cały kibelek spadający z MIRa :)
https://www.youtube.com/watch?v=ugWpj88EWt4
Czy u Ciebie też tak latało przez okno? ;)
Ujmę to tak. Jakby ktoś tym dostał, to z własnej winy. Teren odgrodzony, tasiemki, zakaz wstępu, etc.
Ja ostatnio przez okno pół serwerowni wywaliłem.....
Zachomikowałem przez lata karty ISA, VESA, procki 8086 i temu podobne, było co wywalać :D
Z dyskietek 3.5 i 5.25 mógłbym całe biuro sobie wytapetować :D ale to fajnie latało z 1 piętra :D
Zostawiłem sobie tylko kilka rodzynków :)
Kto usunal babe? Ona robila to zdjecie!
Ja ostatnio przez okno pół serwerowni wywaliłem.....
Zachomikowałem przez lata karty ISA, VESA, procki 8086 i temu podobne, było co wywalać :D
Z dyskietek 3.5 i 5.25 mógłbym całe biuro sobie wytapetować :D ale to fajnie latało z 1 piętra :D
Zostawiłem sobie tylko kilka rodzynków :)
Jakoś tak na wiosnę było ogłoszenie w paru miejscach odnośnie poszukiwania działających 8086 i starszego 8080, ciekawe ile płacili.
tbogdanowicz
23-08-2018, 21:21
Kto usunal babe? Ona robila to zdjecie!
To Crusiek jest kobietą :shock::shock::shock:???:twisted:
tbogdanowicz
23-08-2018, 21:26
A może jeszcze Maria Skłodowska-Curie też???
Grodzka też
Kurna, nie idźmy tą droga:twisted:
Jakoś tak na wiosnę było ogłoszenie w paru miejscach odnośnie poszukiwania działających 8086 i starszego 8080, ciekawe ile płacili.
Te na 100% działające zostawiłem sobie do złożenia :)
To Crusiek jest kobietą :shock::shock::shock:???:twisted:
O co Wy mnie drodzy moi koledzy forumowi posądzacie, "paczam" w dół i nie widzę tam kobiety .... ;) tzn czasami widzę, ale nie w tym rzecz :)
nooo.... teraz podobno jest więcej płciów ;)
Kurna, nie idźmy tą droga:twisted:
Co by się wątek niebezpiecznie nie rozwinął jestem za :)
Pasowałoby zagłosować... Bo jeszcze jak będę szedł, zatrzęsie się pode mną ziemia, spadnę w tunel, usłyszę coś w stylu "Don Kreto jest niezadowolony". I obudzę się wisząc głową w dół w kreciej piwnicy. :lol:
Pasowałoby zagłosować... Bo jeszcze jak będę szedł, zatrzęsie się pode mną ziemia, spadnę w tunel, usłyszę coś w stylu "Don Kreto jest niezadowolony". I obudzę się wisząc głową w dół w kreciej piwnicy. [emoji38]Dobrze rozkminiasz, mogłoby tak być [emoji23]
Jutro. Jak nie będę taki odmóżdżony. I dojdę która moja. :D
Jutro. Jak nie będę taki odmóżdżony. I dojdę która moja. :DTrzymam Cię za słowo, prawie ojcowskim uściskiem [emoji6]
Auć. Strach się bać, Don Kreciowniku. :p
Po długiej rozkminie, która moja (było jakąś rekinią mordę czy Jolly Rogera domalować), zagłosowane.
tbogdanowicz
25-08-2018, 21:43
I jak tam sytuacja, na chwilę przed finiszem???
I jak tam sytuacja, na chwilę przed finiszem???
Głosowanie się zakończyło, jak widać dogrywki tym razem nie będzie :)
Dobry Wieczór
Tym razem dogrywki nie będzie :)
Edycję nr 174 wygrywa wielki - gratulacje :-)
Drugie miejsce zajął 6868
Najniższy stopień podium wywalczył tevenet
Przesyłam wielkie gratulacje i podziękowania wszystkim uczestnikom :-)
Zwycięzcę ( wielki) bardzo proszę o podesłanie na skrzynkę
[email protected] RAWka do kolejnej edycji zabawy :-)
Proszę o wypowiadanie się na temat zdjęć. Zachęcam do napisania kilku słów od siebie o zdjęciach, obróbce :)
# 1 wielki
13046
#2 6868
13045
#3 tevenet
13044
Pliki XMP (https://drive.google.com/file/d/1_wCCCi24DRUxL9CdxwGGSCAyOGP4blY8/view?usp=sharing)
Życzę spokojnej nocy :-)
Dziekuje za oddanie glosu na moja prace :-)
tbogdanowicz
26-08-2018, 06:55
To skoro dostałem tak mało głosów to się wypowiem jako ten co nie trafia w Wasze gusta :-).
W przypadku tego typu zdjęć, wolę realistyczne pokazywanie świata. Czasem można zrobić coś odjechanego, lub naśladującego stare filmy ORWO jak np. kolega wielki, jednak z podiumowej trójki głosowałem tylko na zdjęcie kolegi tevenet. Choć DLA CZEGO USUNĄŁEŚ TĘ FILIGRANOWĄ KOBIETĘ???
6868 - gdyby nie to niebo, które jak na mój gust dałeś za bardzo wpadające w morski, to by było lepiej. Zresztą ten kolor "wchodzi" też na drzewa.
Osobiście nie jestem za w pełni realistycznym przedstawieniem danej scenerii. To nie zdjęcie do kroniki policyjnej gdzie każdy szczegół jest istotny:-). Nie jestem natomiast zwolennikiem przesadnej obróbki jak np. w pracach nr 1, 5, 11.
Z podiumowej trójki podobnie głosowałem na pracę nr 9 tevenet. Tak nawiasem mówiąc można głosować na swoją pracę i taki głos jest ważny ?
Edit.
Zwycięska praca nie powiem jest całkiem fajna i gdyby to był cykl (jaki kiedyś był) Analogowa Zabawa w RAWki to bardzo możliwe, że bym na nią głosował.
Tak nawiasem mówiąc można głosować na swoją pracę i taki głos jest ważny ?
Taki głos jest wtedy odejmowany, czyli nie jest ważny.
Dyskusja na ten temat odbyła się w lutym, nie wiem natomiast czemu nie trafiła do regulaminu, poprawię to aby była oficjalna podstawa do wstawienia żółtej kartki :)
Widzę że tym razem kompletnie nie trafiłem w gusta ale ktoś się zlitował i dał jeden głos :)
Widzę że tym razem kompletnie nie trafiłem w gusta ale ktoś się zlitował i dał jeden głos :)
Nie jest źle :) Może w następnej edycji będzie lepiej.
Ja swojej pracy nie dałem, tzn miałem wywołaną ale po co wrzucać kolejngo klona :)
Ciekawe jakiego rawka przygotuje nam kolega wielki :)
tbogdanowicz
26-08-2018, 11:58
Pewnie da coś małego :-), to znaczy mało wymagającego w obróbce, co będzie oznaczało wielki wybór przy głosowaniu i małe szanse na wygranie oraz stworzenie wielkiego dzieła.
Obym był w wielkim błędzie.
Wtedy będzie to wielki błąd, w skrócie wielbłąd.
Dziękuję wszystkim, którzy oddali na moją wersję głosy oraz pozostałym uczestnikom konkursu. Teraz czas na znalezienie jakiegoś raw'ka :)
Taki głos jest wtedy odejmowany, czyli nie jest ważny.
Dyskusja na ten temat odbyła się w lutym, nie wiem natomiast czemu nie trafiła do regulaminu, poprawię to aby była oficjalna podstawa do wstawienia żółtej kartki :)
Don Kreto, akurat ten pkt jest w regulaminie od grudnia tamtego roku, wszedł razem z Edycją Specjalną.
Tylko pytanie dlaczego nikt go później do regulaminu zwykłych nie dokleił...
no ja głosowałem na siebie :D w regulaminie nic nie było o tym, że kartki dajecie ;) za 4 głosy dziękuję. Jak na debiut, b.dobry wynik.
co do obrazka to chciałem:
- wyprostować trochę pomost (vertical transform w lr)
- wyciąć ludzi (również rowerek wodny) i zostawić tylko żaglówki
- j.w. preferuję realistyczne kolory ;)
do albumy nie wkleiłbym na pewno: 5 i 11 bo wyglądają jakby zabrakło tuszu w drukarce
Don Kreto, akurat ten pkt jest w regulaminie od grudnia tamtego roku, wszedł razem z Edycją Specjalną.
Tylko pytanie dlaczego nikt go później do regulaminu zwykłych nie dokleił...
Nooo, mi o zwykły chodziło... W sumie na ślepo byłem pewny, że jest wpis.
To się dopisze, noł problemo :)
tevenet. Choć DLA CZEGO USUNĄŁEŚ TĘ FILIGRANOWĄ KOBIETĘ???
Jedno, że ją usunąłem, drugie jak to niezdarnie zrobiłem ;)
Bardzo dziękuję za wszystkie głosy, chociaż ze swojej pracy nie byłem zadowolony i nie spodziewałem się w ogóle miejsca na podium.
Gratuluję zwycięzcy, mi się bardzo te kolorki spodobały!
Dzisiaj wieczorem wystartujemy z kolejną edycją :)
Don Krecio, laba się skończyła. Wracają normalne ramy czasowe. :twisted:
O, jutro mi dwa lata stukną odkąd straszę na forum, biegam z młotkiem, sieję zamęt i marudzę. :mrgreen:
Don Krecio, laba się skończyła. Wracają normalne ramy czasowe. :twisted:
O, jutro mi dwa lata stukną odkąd straszę na forum, biegam z młotkiem, sieję zamęt i marudzę. :mrgreen:
No właśnie się zastanawiam, czy dać dłuższą jeszcze, czy juz krótszą :>
Będzie impreza ????
Będzie spiritus ? :D
Daj średnią albo krótszą, niech się już ludzie obudzą :)
Zapraszam do NOWEJ ZABAWY (http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=290989)
:)
spiritus
27-08-2018, 13:18
No właśnie się zastanawiam, czy dać dłuższą jeszcze, czy juz krótszą :>
Będzie impreza ????
Będzie spiritus ? :D
spiritus dopiero z wesela wrócił...teraz już może być