Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Zabawa w RAWki 173 - GŁOSOWANIE

crusiek
01-08-2018, 21:37
Witam wszystkich w ten upalny wieczór :-)

W pogodzie kulminacja upałów, natomiast w zabawie w RAWki zakończyliśmy zbieranie prac, najwyższa więc pora rozpocząć ankietę, która wyłoni zwycięzcę tej edycji :)
Zapraszam Was do czynnego udziału w głosowaniu 173 edycji RAWków. Dziękuję wszystkim naraz i każdemu z osobna za przesłane prace.

W tej edycji uzbierało się 14 prac.

Głosujemy na maksymalnie 3 (słownie: trzy!!!) prace jakie Wam się podobają.

Bardzo prosiłbym o sumienne podejście do tematu i nie głosowanie na więcej. Przypominam, że głosowanie ma charakter publiczny.

Autorem zdjęcia jest: kipcior

Termin głosowania mija za 6 dni - wtorek (07.08.2018r.)
Głosowanie jest wydłużone na okres wakacyjny o czym wspominałem już w poprzedniej edycji.

Numer danego zdjęcia znajduje się NAD nim.

W przypadku remisu nastąpi jednodniowa dogrywka.

Po skończonym głosowaniu proszę autora rawka oraz pozostałych uczestników o wypowiedzenie się na temat zwycięskiej pracy.

ORYGINAŁ

12239

Paczka z pracami znajduje się tu => klik (https://drive.google.com/file/d/1nx3dBf-nt35fQkv_U0agF7K7WixRv0g9/view?usp=sharing")

WASZE PROPOZYCJE

1

12238

2

12237

3

12236

4

12235

5

12234

6

12233

7

12232

8

12231

9

12230

10

12244

11

12243

12

12242

13

12241

14

12240

Po zakończonym głosowaniu zostanie ujawniona lista autorów wraz z numerami zdjęć.
Jeżeli ktoś się nie zgadza na ujawnienie to proszę o PW z taką informacją.

Chłodnej nocy życzę wszystkim :-)

.

spiritus
01-08-2018, 21:38
Ankiety nie ma ( ͡° ͜ʖ ͡°)

crusiek
01-08-2018, 21:42
Jest, jest, odśwież :) ... przynajmniej u mnie jest :D

spiritus
01-08-2018, 21:45
Jest, jest, odśwież :) ... przynajmniej u mnie jest :D

Ojj pan... za mało masz jeszcze stażu aby to zrozumieć :D

Teraz drugi klasyk... KTÓRO MOJE?

crusiek
01-08-2018, 21:50
Ojj pan... za mało masz jeszcze stażu aby to zrozumieć :D

Teraz drugi klasyk... KTÓRO MOJE?

No trzeba się trzy razy zastanowić :D Spotkał nas atak klonów :)

Staż faktycznie niedługi :) Chętnie zrozumiem :D

spiritus
01-08-2018, 21:54
Jak za dawnych dziejów wrzucałem głosowania to przeważnie się ktoś trafił, że ankiety nie ma. System pierwsze wrzuca post a później dodaje ankietę.
Trole forumowe czuwają... nolify jedne :D Człowiek ankiety nie zdążył zrobić a Ci już o głosowaniu wiedzieli. Ankieta się pokazała i zamiast głosować to.. "a sporo jeszcze czasu, zagłosuję jutro". I jak tu się nie wkurzać było czasami? :D

crusiek
01-08-2018, 21:58
Jak za dawnych dziejów wrzucałem głosowania to przeważnie się ktoś trafił, że ankiety nie ma. System pierwsze wrzuca post a później dodaje ankietę.
Trole forumowe czuwają... nolify jedne :D Człowiek ankiety nie zdążył zrobić a Ci już o głosowaniu wiedzieli. Ankieta się pokazała i zamiast głosować to.. "a sporo jeszcze czasu, zagłosuję jutro". I jak tu się nie wkurzać było czasami? :D

Aaaa :) ok. Tak myślałem, że o to chodzi :D

Fajnie by było tworzyć wątek jako niewidoczny i dopiero zatwierdzony wrzucać :) Na szczęście mi to jakoś nie przeszkadza :)

kipcior
01-08-2018, 22:42
Widzę, że będzie ciekawie. Lepiej już szukajcie rawki do nowej edycji ;)

ksh
01-08-2018, 23:13
Ja swoje rozpoznaje bo w jednym z okien dałem swojego selfiaka ;)

tbogdanowicz
02-08-2018, 06:37
Kilka to może nie klony, ale bliźniaki różniące się rozkładem piegów.
I nic szalonego nie ma - jak tu głosować?!?!?!

And.N
02-08-2018, 17:12
"Aktualna belka" wisząca na forum:
Niezarejestrowany,wywołaj RAWa i nadeślij do 01.08 godz 21.30
chyba straciła swą ważność ? Niepotrzebnie wprowadza w błąd. Sam raz się naciąłem bo przecież nie trzeba śledzić wszystkich wątków. To co na stronie głównej wszak najważniejsze...powinno być...

crusiek
02-08-2018, 17:29
Czołem :)
Mało głosujących, tak więc póki co przecieku brak .... :)

crusiek
02-08-2018, 17:53
chyba straciła swą ważność ? Niepotrzebnie wprowadza w błąd. Sam raz się naciąłem bo przecież nie trzeba śledzić wszystkich wątków. To co na stronie głównej wszak najważniejsze...powinno być...Zgadza się, czekamy na zmianę ... [emoji5]

OjTam
02-08-2018, 19:32
chyba straciła swą ważność ? Niepotrzebnie wprowadza w błąd. Sam raz się naciąłem bo przecież nie trzeba śledzić wszystkich wątków. To co na stronie głównej wszak najważniejsze...powinno być...

Belka z głosowaniem na lipcowe (czerwcowe właściwie) Foto M-Ca też jeszcze wisi. Jacek_Z na wakacje wybył? :D

crusiek
02-08-2018, 19:45
Trzeba sobie radzić samemu :D

12277

Jacek_Z
02-08-2018, 21:18
Jacek_Z na wakacje wybył? :DGorzej. Jestem chyba jedynym w tym kraju, któremu jest ... zimno! :) :) (a nie cierpię upałów) Zachorzałem, jestem w łóżeczku, mam 38.8 telepie mną. Mniej siedze przy kompie bo mnie oczy bolą jak patrze na monitor.

ksh
02-08-2018, 21:20
Malaria ?

Jacek_Z
02-08-2018, 21:25
:) Nie. Przeziębienie/grypa/angina - diabli wiedzą, przecież nie pójde do lekarza. Chyba cierpiąc od upałów siedziałem za długo w wodzie (jeziorze). Ja nie mam tkanki tłuszczowej ;) więc zawsze kąpałam się krótko, a teraz siedziałem w wodzie długo.

ksh
02-08-2018, 21:26
No tak... prawdziwy mężczyzna nie chodzi do lekarza ani nie czyta instrukcji.

crusiek
02-08-2018, 21:38
Przy takiej temperaturze to i może być od toksyn sinic...
Gorączka i dreszcze to też jedne z objawów :)

Dex
02-08-2018, 22:02
Jacek_Z, choróbsko trzeba zapić ;)

Jacek_Z
02-08-2018, 23:50
Ja pijam jedynie wino i to niewiele.
Sinice raczej nie. Wyjatkowo w tym roku ich nie było. Odwrotnie niz w reszcie kraju ;)

crusiek
03-08-2018, 14:47
Mamy w tej chwili 12 głosów, należy się więc mały przeciek :)

Na 1 miejscu jest jedna praca.
Na 2 miejscu jest również jedna praca.
Na 3 miejscu jest .... jedna praca :)

Różnice są mikroskopijne, więc jeszcze wiele się może zmienić.

Bez głosu mamy 4 prace.

Zahir
03-08-2018, 16:47
Ja swoje rozpoznaje bo w jednym z okien dałem swojego selfiaka ;)

no to Panie chłosta i batożenie za łamanie regulaminu się należy :mrgreen:

OjTam
03-08-2018, 20:35
Zagłosowane. Kreciowniku, namieszałem coś? :mrgreen:

Widzę, że Dex znów zamanifestował swoją obecność. ;)

tbogdanowicz
03-08-2018, 20:45
No to i ja głosłem, czy tam głosnąłem jesli tak jest bardziej poprawniej.
(Pewnie wszystkie moje polonistki by zemdlały.)

GL
04-08-2018, 01:50
Czy naprawdę nikt nie widzi, że oryginał pomimo oczywistych niedociągnięć wygląda znacznie lepiej niż te nieszczęsne próby poprawienia go?

6868
04-08-2018, 07:47
Czy naprawdę nikt nie widzi, że oryginał pomimo oczywistych niedociągnięć wygląda znacznie lepiej niż te nieszczęsne próby poprawienia go?... tja, takie zycie ;-)

tbogdanowicz
04-08-2018, 08:22
Czy naprawdę nikt nie widzi, że oryginał pomimo oczywistych niedociągnięć wygląda znacznie lepiej niż te nieszczęsne próby poprawienia go?
Łukasz Gniadek
A dałeś swoją wersję, lepszą od tych będących przedmiotem głosowania?
Na tym polega ta zabawa, że ludzie pokazują co potrafią i później porównują to co zrobili z innymi. Przecież można porozmawiać co i dlaczego komuś się podoba lub nie. Twój głos też jest dla nas istotny i jeśli masz takie zdanie, to miło by było gdybyś skonkretyzował co masz na myśli. Pewnie wiele osób chętnie to przeczyta. Ja na pewno.

crusiek
04-08-2018, 08:33

Zapraszamy w takim razie do zmierzenia się z RAWkiem w kolejnej edycji :P ;) ;)

---

Mamy 20 głosów, no to przeciekam:

1 miejsce - jedna praca
2 miejsce - dwie prace
3 miejsce - jedna praca

Liczba prac bez głosu zmalała do dwóch sztuk :)

kipcior
04-08-2018, 09:59

Nie zgodzę się z Tobą. Obróbka jest sprawą czysto indywidualną i pomijając kwestie techniczne może wydobyć z rawka to co chcielibyśmy zobaczyć. To wcale nie musi przedstawiać rzeczywistości, która w tym świetle prezentowała się tak sobie. Sam rawek zresztą też jej przecież nie pokazuje.
Wg mnie jest tu kilka prac dobrych, kilka złych i reszta niedopracowanych. Zwykły rozkład Gaussa. A sam rawek jest beznadziejny :)

crusiek
04-08-2018, 10:34
Bardzo cieszy mnie, że dyskutujemy na temat prac :)
Tym bardziej zachęcam do udziału w kolejnych edycjach celem pokazania swojej wizji i konfrontacji z pracami innych :) kipcior rawek jest spoko, nie bądź taki samokrytyczny :)

zvierzak
04-08-2018, 14:27
Niestety tym razem czas nie pozwolił podesłać, miałem całkiem inną wizję niż pokazane prace. Łukasz Gniadek jest to zabawa każdy może pokazać swoją wizję, więc nie rozumiem do czego pijesz. To że tobie podoba się oryginał nie znaczy że właścicielowi się podoba, może szuka inspiracji.

GL
04-08-2018, 16:04
Badźmy poważni i nie nazywajmy wizją ciagnięcia suwaków poza granicę strawnosci wizualnej. I nie chodzi o to że musi być realistycznie, lecz o umiar i wyczucie. Światlo wcale nie bylo złe na tym zdjeciu, przeciwnie stważało pewien potencjał w postprodukcji. Raw jest poprawnie naświetlony, więc to w gruncie rzeczy prosta sytuacja. Nie piszę tego żeby się czepiać, czy hejtować, ale wszedłem w ten dział pierwszy raz i mnie zatkało. Przypomnialo mi się jak pierszy raz w życiu usiadłem do ACR i bylem podekscytowany zrobiwszy ze zdjeciem coś w podobnym stylu. To trochę jak z Iranksmi, które robią sobie bardzo mocne makijaże bo nie wolno im za wiele pokazać poza twarzą. Niestety efekt jest przeciwskuteczny , a wrecz karykaturalny, bo maja one naturalnie bardzo wyraziste rysy i po swoich zabiegach przypominają komiksowego Jockera.

And.N
04-08-2018, 16:22
Badźmy poważni i nie nazywajmy wizją ciagnięcia suwaków poza granicę strawnosci wizualnej. I nie chodzi o to że musi być realistycznie, lecz o umiar i wyczucie. Światlo wcale nie bylo złe na tym zdjeciu, przeciwnie stważało pewien potencjał w postprodukcji. Raw jest poprawnie naświetlony, więc to w gruncie rzeczy prosta sytuacja. Nie piszę tego żeby się czepiać, czy hejtować, ale wszedłem w ten dział pierwszy raz i mnie zatkało. Przypomnialo mi się jak pierszy raz w życiu usiadłem do ACR i bylem podekscytowany zrobiwszy ze zdjeciem coś w podobnym stylu. To trochę jak z Iranksmi, które robią sobie bardzo mocne makijaże bo nie wolno im za wiele pokazać poza twarzą. Niestety efekt jest przeciwskuteczny , a wrecz karykaturalny, bo maja one naturalnie bardzo wyraziste rysy i po swoich zabiegach przypominają komiksowego Jockera.

Jestem bardzo ciekawy, jak powinna wyglądać poprawna obróbka tego zdjęcia. Może pokażesz ? Może okazałoby się, że wcale nie różni się od kilku prac tu zaprezentowanych ? Czy wszystkie są "karykaturalnie" przesadzone ?

Zahir
04-08-2018, 16:32
przyłączam się do powyższej prośby :)

GL
04-08-2018, 16:37
Niestety jestem bez dostępu do komputera przez dłuższy czas. Nic wiec nie jestem w stanie zrobić. Jest oczywiscie kilka wersji, które na tle pozostałych wygladają powściągliwie, nie znaczy to jednak, że nadal nie są przesaturowane i przekontrastowane, albo np za mocno wyciagniete z cieni. W sumie jest to trochę być moze efekt wzajemnego nakręcenia się, na zasadzie że dam tylko ciut wiecej niż inni, ale ze inni już szarżują, jest coraz mocniej. Myslę, że jeśli taki konkurs ma mieć sens, należaloby zacząć od "ratowania" zdjcia, dopiero w następnej turze wizjami. Przepraszam za literowki i błędy, nie ogarniam za bardzo pisania na telefonie.

Zahir
04-08-2018, 16:41
przecież nikt nie widzi prac innych uczestników zabawy (to nie konkurs ;) ) przed publikacją całości... trochę słabo, że nie masz dostępu do internetu, chętnie bym zobaczył jak taki obrazek powinien wyglądać, a tak to pfff...

And.N
04-08-2018, 16:52
...W sumie jest to trochę być moze efekt wzajemnego nakręcenia się, na zasadzie że dam tylko ciut wiecej niż inni, ale ze inni już szarżują, jest coraz mocniej. ...
Uczestnicy przed wstawieniem zdjęć do głosowania nie widzą jak kto wykonał obróbkę, poza osobą prowadzącą konkurs. Choć raczej bardziej odpowiednie określenie byłaby zabawa (jak nazwa konkursu). Niektórzy pewnie lubią taką mocną obróbkę i wprowadzają swoje wizje zmieniając dość mocno oryginał. W głosowaniach takie prace zazwyczaj dostają sporo głosów, a te "powściągliwe" przeważnie mniej:). Może to też powód takiej, a nie innej obróbki:).

GL
04-08-2018, 17:00
na ulicy też wiecej się obejrzy za lalą z powiekszonymi pierciami, napompowanymi ustami, wscieklym makijażem, obcislymi jaskrawymi leginsami. Pytanie, czy jest właściwa droga dla stylisty i wzór do nasladowania ;)

And.N
04-08-2018, 17:05
na ulicy też wiecej się obejrzy za lalą z powiekszonymi pierciami, napompowanymi ustami, wscieklym makijażem, obcislymi jaskrawymi leginsami. Pytanie, czy jest właściwa droga dla stylisty i wzór do nasladowania ;)

To już każdy musi sam sobie odpowiedzieć:) (tu zdecydować w głosowaniu)
Cóż, urozmaicenie musi być. Byłoby nudno jakby wszystko było na jeden wzór, "poprawne":)

Jacek_Z
04-08-2018, 19:26
.. wszedłem w ten dział pierwszy raz i mnie zatkało..
1. Czyli dotąd nie widziałeś podobnych zdjęć?
2. Mało widziałeś :) Co powiesz na taką obróbkę? http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=289839
i inne RAWki w opcji NO LIMIT :) gdzie trzeba zmontować RAWy
To jest zabawa :)

OjTam
04-08-2018, 19:34
2. Mało widziałeś :) Co powiesz na taką obróbkę? http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=289839

Te to jeszcze nic.
Dorzuciłbym 160SpecEd (http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=287620)
BlackMetalOffce ze 163 (http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=288346).
I ciapung z dziwnych wizji, edycja 156 (http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=285805).

To tylko parę przykładów. Były mniej i bardziej odjechane. :mrgreen:

crusiek
04-08-2018, 20:02
Właśnie mi sie przypomniało, że tematyczne się dziś kończą. Przez brak belki zupełnie mi wyleciało z głowy, że jest aktywna zabawa .... A miałem taką fajną wizję ech [emoji41]

tbogdanowicz
04-08-2018, 20:22
Właśnie mi sie przypomniało, że tematyczne się dziś kończą. Przez brak belki zupełnie mi wyleciało z głowy, że jest aktywna zabawa .... A miałem taką fajną wizję ech [emoji41]

A po czym???:twisted::twisted::twisted:

crusiek
04-08-2018, 20:27
A po czym???:twisted::twisted::twisted:

Po śniadaniu :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

tbogdanowicz
04-08-2018, 20:43
Lekkie roślinne, z ziółkami? :mrgreen:

OjTam
04-08-2018, 20:45
To jest Krecik. Diabli wiedzą, co on tam w tunelach i norkach znajduje. :mrgreen:

tbogdanowicz, miałeś już dawno awka sobie ustawić, ale coś Ci to nie idzie. Więc może taki:

https://i.pinimg.com/736x/47/da/54/47da5484d94fd0e4948224ec48aa2dfd--funny-illustration-d-illustrations.jpg
źródło (https://i.pinimg.com/736x/47/da/54/47da5484d94fd0e4948224ec48aa2dfd--funny-illustration-d-illustrations.jpg)
:lol:

crusiek
04-08-2018, 20:51
Lekkie roślinne, z ziółkami? :mrgreen:

Nie potwierdzam, nie zaprzeczam. ;)

tbogdanowicz
04-08-2018, 20:53
Genialne!!!
A jak z prawami autorskimi???

ksh
04-08-2018, 20:54
https://kilkaslowopiwie.files.wordpress.com/2017/05/lesny-krecik-browar-lakomin.jpg
źródło (https://kilkaslowopiwie.files.wordpress.com/2017/05/lesny-krecik-browar-lakomin.jpg)

tbogdanowicz
04-08-2018, 20:55
Nie potwierdzam, nie zaprzeczam. ;)

A może grzybki??? Ponoć obrodziły po tych deszczach??? Choć u Ciebie to raczej sinice.

Wiem!!! Herbatę zrobiłeś na wodzie z Bałtyku!!!

OjTam
04-08-2018, 20:57
Genialne!!!
A jak z prawami autorskimi???

Znalezione na necie, do użytku nie komercyjnego. No i używałbyś miniatury. Bierz, nie krępuj się. ;)

- - - - kolejny post - - - - - -

https://kilkaslowopiwie.files.wordpress.com/2017/05/lesny-krecik-browar-lakomin.jpg
źródło (https://kilkaslowopiwie.files.wordpress.com/2017/05/lesny-krecik-browar-lakomin.jpg)

Śmiechłem. :D
Choć nasz Kreciownik, to bardziej bałtycki niż leśny. ;)

crusiek
04-08-2018, 21:04

Super! Muszę to mieć! :)

A może grzybki??? Ponoć obrodziły po tych deszczach??? Choć u Ciebie to raczej sinice.

Wiem!!! Herbatę zrobiłeś na wodzie z Bałtyku!!!

Teraz zupełnie poważnie, 2 razy w życiu spróbowałem różnych wynalazków - w czasach średniowiecznych ;), nie spodobało się i nigdy więcej nie tknąłem :)

Znalezione na necie, do użytku nie komercyjnego. No i używałbyś miniatury. Bierz, nie krępuj się. ;)

- - - - kolejny post - - - - - -

Śmiechłem. :D
Choć nasz Kreciownik, to bardziej bałtycki niż leśny. ;)

Prawda, bałtycki i sinicowy :)

tbogdanowicz
04-08-2018, 21:27

All rights reserved. No part of this website may be reproduced unless for personal use without prior written permission from The CGSociety.

Mam obawy, czy upublicznianie na forum podlega pod: "unless for personal use".

OjTam
04-08-2018, 21:30
Awatarki jako "personal use" podlegają msz.
Do mnie ani Marvel, ani Netflix się (jeszcze?) nie doczepił. :p

crusiek
05-08-2018, 21:16
Dobry wieczór :)

Jeszcze tylko 2 głosy do kolejnego przecieku :D

Zachęcam do oceny zdjęć poprzez głosowanie :) :)

crusiek
06-08-2018, 16:08
Witam forumowiczów :)

Mamy 30 głosów i dość ciekawą sytuację.

Na pierwszym miejscu - 3 prace.
Na drugim miejscu - 1 praca.
Na miejscu trzecim również jedna praca.

Mam nadzieję, że jeszcze kilka osób namiesza bo osobiście nie lubię dogrywek :)

Już nie ma pracy bez głosów.

OjTam
06-08-2018, 19:43

Mam nadzieję, że jeszcze kilka osób namiesza bo osobiście nie lubię dogrywek :)

Oż Ty w dzioba. :shock:
Takie dogrywki, to ja dziękuje.
Tylko ciekaw jestem, czy czasem co najmniej 2 z tych 3 nie dostały głosu(-ów) ode mnie. :D

crusiek
06-08-2018, 20:27
Oż Ty w dzioba. :shock:
Takie dogrywki, to ja dziękuje.
Tylko ciekaw jestem, czy czasem co najmniej 2 z tych 3 nie dostały głosu(-ów) ode mnie. :D

Ano w dzioba ;)

1 głos przybył, ale nic nie zmienił :D

Nbogdan
06-08-2018, 20:39
Ale że niby jak?
Wysłałem tylko jedną?
:mrgreen:

crusiek
06-08-2018, 20:41
Ale że niby jak?
Wysłałem tylko jedną?
:mrgreen:

Jedną na jedno konto? ;)

tbogdanowicz
06-08-2018, 20:49
Szanowni Państwo. Nie róbcie sobie żartów z poważnej zabawy!!!
Zaraz okaże się że 5 prac będzie na 1 miejscu!

Nbogdan
06-08-2018, 20:51
Jedną na jedno konto? ;)
Nie wiem, nie znam się, zarobiony jestem.:mrgreen:

crusiek
06-08-2018, 21:03
Szanowni Państwo. Nie róbcie sobie żartów z poważnej zabawy!!!
Zaraz okaże się że 5 prac będzie na 1 miejscu!

Obyś nie wykrakał :)

tbogdanowicz
07-08-2018, 06:41
Krrraaa, krrraaa, krrraaa, krrraaa, krrraaa, krrraaa ...!!!

A tak przy okazji, gdzie do krrraaa, są wynki???

crusiek
07-08-2018, 08:34
Krrraaa, krrraaa, krrraaa, krrraaa, krrraaa, krrraaa ...!!!

A tak przy okazji, gdzie do krrraaa, są wynki???Jeszcze trochę czasu zostało [emoji5]

tbogdanowicz
07-08-2018, 15:21
Dni mi się pomyliły. Strasznie długo trwa ta edycja.

crusiek
07-08-2018, 17:09
Dni mi się pomyliły. Strasznie długo trwa ta edycja.

Powiem Ci szczerze, że mam tyle pracy, fajnych nowych pomysłów, że dni uciekają mi przez palce w zastraszającym tempie :) Mam wrażenie, że dopiero co wstawiałem głosowanie :)

ksh
07-08-2018, 17:13
Ja szukałem już kolejnej edycji żeby wysłać bo myślałem że ta się już z miesiąc temu zakończyła, jak będzie dogrywka to chyba pod koniec września ? ;)

crusiek
07-08-2018, 17:23
Ja szukałem już kolejnej edycji żeby wysłać bo myślałem że ta się już z miesiąc temu zakończyła, jak będzie dogrywka to chyba pod koniec września ? ;)
koesh, jest strasznie blisko do dogrywki :)

Mógłbym pewnie czekać ze swoim głosowaniem do końca, żeby takie sytuacje ominąć, ale byłoby to co najmniej nie na miejscu :D

Niedługo sezon ogórkowy się skończy, to i częstotliwość się zwiększy, póki co jest dość sensownie jeżeli chodzi o ilość głosujących i przesyłanych prac.

Jacek_Z
07-08-2018, 17:54
Jedno jest z przodu.
A ja już też głosowałem.

ksh
07-08-2018, 18:39
Emocje jak dzisiejszy finisz w Szczyrku ;)

crusiek
07-08-2018, 18:49
Emocje jak dzisiejszy finisz w Szczyrku ;)

Tylko nam nie "zejdź" przez te emocje ;)

crusiek
07-08-2018, 21:53
ZAPRASZAM DO ZAGŁOSOWANIA W >> DOGRYWCE << (http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=290682)
:)

Zahir
07-08-2018, 22:11
ciekawe, przynajmniej z mojej perspektywy, wyniki :D

crusiek
07-08-2018, 22:12
To co, w następnej edycji dogrywka z 4 prac? [emoji6]

Mam nadzieję, że jednak nie [emoji23]

crusiek
07-08-2018, 22:14
ciekawe, przynajmniej z mojej perspektywy, wyniki :DAno ciekawe [emoji3]

kipcior
07-08-2018, 22:32
Ja z kolei jestem nieco rozczarowany. Jedna z prac dogrywkowych bardzo mi się podoba i sądziłem, że wygra ale pozostałe dwie w ogóle do mnie nie przemawiają :)

crusiek
08-08-2018, 22:29
Drogie koleżanki, szanowni koledzy :)

Do wyłonienia zwycięzcy obecnej edycji PONOWNIE konieczna była DOGRYWKA (http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=290682) :-)

W głosowaniu głównym wzięło udział 36 osób (jedna osoba mniej niż w poprzedniej edycji), w dogrywce mieliśmy 31 głosów, czyli blisko 3 razy więcej niż w dogrywce edycji 172 (11 głosów).

Głosowanie nie było jednoznaczne od początku i w zasadzie pod koniec prowadził cały czas Nbogdan, ostatni głosujący jednak pozamiatał i zafundował nam dogrywkę :)

Edycję nr 173 wygrywa crusiek .... (z góry bardzo dziękuję za głosy oddane na moją pracę. Przysiadłem do niej na dłużej niż zwykle i przesłałem na skrzynkę jako drugi) :)
Drugie miejsce zajął Bartek-
Trzecie miejsce należy do Nbogdan

Wielkie gratulacje i równie wielkie podziękowania :)

RAWka do kolejnej edycji zabawy poszukuję namiętnie... mam nadzieję, że znajdę coś takiego, żeby zbyt dużego wstydu nie było :-)

Proszę o wypowiadanie się na temat zdjęć. Zachęcam do napisania kilku słów od siebie o zdjęciach, obróbce :)

# 1 crusiek

12481

#2 Bartek-

12482

#3 Nbogdan

12480

Pliki XMP -> 12483

Spokojnej nocy :-)

siemalysy
09-08-2018, 20:29
Siema :-)

Gratulacje dla zwycięzcy ;-) Gratki wszystkim, którym się chciało ruszyć suwakami :-) Gapa taki ze mnie, że jak miałem chwilę to nic z rawkiem nie zrobiłem. Jedynie pobrałem na dysk. Jednak czasu zabrakło na obróbkę. Biję się w pierś i postanawiam poprawę :-)

Pozdrowionka :-D

crusiek
09-08-2018, 20:49
Siema :-)

Gratulacje dla zwycięzcy ;-) Gratki wszystkim, którym się chciało ruszyć suwakami :-) Gapa taki ze mnie, że jak miałem chwilę to nic z rawkiem nie zrobiłem. Jedynie pobrałem na dysk. Jednak czasu zabrakło na obróbkę. Biję się w pierś i postanawiam poprawę :-)

Pozdrowionka :-D

Trzymam kciuki za więcej chwil wolnych, szczególnie do posiedzeń przy RAWkach :)

kipcior
09-08-2018, 21:03
A ja tylko dodam, że praca nr 7 najbardziej przypominała zastaną rzeczywistość. Jedynie niebo jest tu trochę nieudane, bo ono z tego co pamiętam było ładne, wyraziście niebieskie między chmurami.

crusiek
09-08-2018, 21:41
.
ZAPRASZAM do nowej zabawy! (http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=290706)
.