Zobacz pełną wersję : [ Glamour/Beauty ] Blue Jasmine
hellbike
30-07-2018, 06:59
1. 12133
2. 12134
3. 12135
4. 12136
5. 12137
6. 12138
7. 12139
8. 12140
9. 12141
podoba mi sie pojedynczo i calosciowo. z drobna uwaga: 1 odstaje od zestawu kontrastem (ciemna modelka, jasne tlo) a 8 prostota - w znaczeniu doslownym: cala reszta zdjec jest pod lekkim katem, a to jedno nie.
Skomentowałem na OC, tu też muszę? ;)
Dla mnie też 1 odstaje i to w dół. Mocno. Nic mi się tam nie podoba, jestem ciekaw co urzekło autora że takim zdjęciem otwiera cykl, swoją stronę www itp.
Co do reszty też można mieć uwagi i to czasami spore. Np. 9.
Reszta - dobór miejscówek - OK, ma ciekawe stylizacje - OK, ciuchy to chyba największy plus tych zdjęć (tylko czy to zasługa fotografa?), makijaż - tu bym się czepiał, bo jak się świeci to trzeba lepiej panować nad światłem i twarzą, włosy różnie, na niektórych fotkach słabo.
Te ciuchy "robią" zdjęcia. Ale i tak fajnie wyszło. Mnie się podoba ta odjechana kolorystyka.
Carlos_lo
04-08-2018, 16:04
ja mysle, ze modelka jest fantastyczna, reszta klasyczny kiczowaty misz masz; nie potrafie znalezc rytmu fotografii ew czegos co mnie zaskoczy; no chyba, ze ta bezstylowosc jest nowym stylem:) jestem zaskoczony; chetnie bym modelke u Jacka zobaczyl; jesli nie - sam sie do niej usmiechne
Sent from my iPhone using Tapatalk
5 i 6 zatrzymały mnie na dłużej, świetna modelka!
..chetnie bym modelke u Jacka zobaczyl;Od razu ci mówię, że nie zobaczysz, umawiaj się sam :)
Carlos_lo
04-08-2018, 18:49
a ja wiem czemu tak mowisz...;)
2pompony
06-08-2018, 15:27
Wielkie brawa za stylizacje, fotograf popsuł efekt ciężkiej pracy garderobianej/nych... Już nie mówię o obróbce - może się podobać lub nie, ja uważam, że ludzie robią takie sztuczki, bo nie potrafią uzyskać porządnego, świetnego koloru, więc takie braki usiłują maskować dziwactwami. Ale nie to mnie najbardziej zniechęca...
Już na etapie kadrowania są takie niedociągnięćia, potknięcia i wpadki, że aż żal, że tak pracochłonnie ubranej babki nie zrobił ktoś znający się na rzeczy. Dodatkowo niewypał ekspozycyjny na jedynce nie zachęća do dalszego ciągu...
hellbike
07-08-2018, 04:54
Pomyślałby ktoś, że ostatnio o mnie napisali, że jestem młodym fotografem mody, którego warto obserwować, a publikacją tej fatalnej sesji były zainteresowane Marie Claire Ukraine i Glamour Hungary :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Carlos_lo
07-08-2018, 07:04
no i dobrze ze cos sie dzieje; wsparcie jest potrzebne; z przyjemnoscia bede obserwowal rozwoj, wrzucaj wiecej i powodzenia:)
jurkarol
07-08-2018, 08:07
a modelka nosi maskę czy potrafi twarz ożywić? ciągle ta sama mina. może to zasada fotografii glamour.
2pompony
07-08-2018, 10:56
Pomyślałby ktoś, że ostatnio o mnie napisali, że jestem młodym fotografem mody, którego warto obserwować, a publikacją tej fatalnej sesji były zainteresowane Marie Claire Ukraine i Glamour Hungary :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
I potwierdzając to co powiedziałem - słusznie napisali, że młodym, którego warto obserwować. To znaczy takiego, z którego być może pewnego dnia coś interesującego wyrośnie, jeśli się weźmie do nauki i postara. Bo na razie widać tylko chęć do pójścia w pewnym kierunku, ale to nie marsz, a raczej raczkowanie - więc obserwacja nie zaszkodzi.
Dla mnie zdecydowanie wyróżnia się nr 5. To jest jak dla mnie na +.
Reszta jest jakby z zupełnie innej sesji.
(...)fotograf popsuł efekt ciężkiej pracy garderobianej/nych... Już nie mówię o obróbce (...)
Nie zgodzę się, bo wszystko w utartej lecz szeroko akceptowanej manierze. Koncept - nie ma nic do zarzucenia w ogółach, jest kilka szczegółów.
1. Niedoeksponowany ciuch - 5 minut w kontrastach tonalnych i zrobione. Najslabsze z całości.
2. Jak wyżej, plus liquify na lewe oko - asymetria jest ok w fashion, dopóki nie wyraża zmęczenia
3. Kąt - miednica wyszła ciężko
4. Super
5. Super, ale występlować dłoń i koraliki zza uda.
6. Super, jeno modelke postawiłbym na palcach. Palce w górę wyrażają podświadomie dyskomfort.
7. Super
8. Super
9. Super. Ciąć nieco niżej (bliżej kolana, zdjęcie uzyska lekkości).