PDA

Zobacz pełną wersję : Futerały Lowepro, pytanie do użytkowników

Musashi_Miyamoto
13-06-2007, 16:12
Cześć, od niedawna przyglądam się futerałom na obiektywy firmy Lowepro, czy może ktoś z was posiada coś takiego, jak to się sprawdza, w końcu z plecakiem nie będę ciągle i wszędzie maszerować, a czasem 2 obiektywy mi wystarczą więc może ma to możliwość podpięcia do paska, bo co do jakości to rozumiem, że bardzo dobra jak to Lowepro;) a może polecacie co innego?

Pozdrawiam Jaca

Rafał_Sz
13-06-2007, 16:52
Polecam jednak plecak. No chyba, że chcesz wygladąć jak fundamentalista islamski w dniu sądu:)

david
13-06-2007, 16:55
Polecam, futerał to bardzo praktyczna rzecz, zwłaszcza na długie piesze wędrówki, kiedy noszenie torby na ramieniu przestaje być wygodne. Posiadają paski na rzep, co umożliwia przypięcie ich do zwykłego paska od spodni bez konieczności rozpinania, świetnie też nadają się do mocowania przy pasach biodrowych plecaków. Oczywiście w głównej mierze przeznaczone są do pasa biodrowego Lowepro. Wybierz tylko odpowiedni rozmiar i na pewno nie będziesz zawiedziony, zapomniałem dodać że pokryte są wytrzymałą tkaniną i wypełnione miekką pianką.

markB
13-06-2007, 16:59
Też polecam, w szczególności jeśli często zmieniasz obiektywy. Szybszy dostęp. Mogą być jednak niewygodne przy dłuższych marszach, szczególnie te większe rozmiarowo.

david
13-06-2007, 17:04
Polecam jednak plecak. No chyba, że chcesz wygladąć jak fundamentalista islamski w dniu sądu:)
Plecak i owszem, ale jeżeli masz dużo czasu. Pamiętam gdy nosiłem szkła w plecaku to często nie chciało mi się go zdejmować, żeby założyć coś dłuższego, idąc ze znajmomymi zostawałem w tyle lub ktoś musiał na mnie czekać. Teraz wszystko noszę przy pasie, ciach, ciach i już szkło zmienione. Wszystko zależy od potrzeb, jeżeli wybierasz się w teren z nastawieniem na focenie i poświęcenie na jeden obiekt np. pół godziny to plecak będzie gites.

mini21
13-06-2007, 17:59
Też się przymierzam do kupna futerału na obiektyw, ale moim zdaniem wydawanie 100 zł na Lowepro jest bez sensu.
Jeśli masz pas lowepro to ok, ale jeśli nie to na allegro można znaleźć dużo taniej takie futerały np:

http://allegro.pl/item204290838_futeral_na_obiektyw_rozne_rozmiary_f _vat_od_ss.html

mini21
13-06-2007, 18:00
albo takie tamraca:
http://allegro.pl/item203117669_tamrac_m_a_s_system_5378_mx_futeral_ na_obiektyw.html

mini21
13-06-2007, 18:05
a jest jeszcze coś takiego:

http://allegro.pl/item204874142_futeral_na_obiektyw_soligor_cl_typ_m _7_2x7_5x11_5.html

Musashi_Miyamoto
13-06-2007, 23:36
Dzięki bardzo, za info jak i linki, jeszcze nie wiem jaka firma, ale napewno cos wybiorę, pewnie padnie na Tamrac jeśli Lowe będzie dużo droższe;) Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki Jaca

Zink
14-06-2007, 12:37
(...) Posiadają paski na rzep, co umożliwia przypięcie ich do zwykłego paska od spodni bez konieczności rozpinania (...)
Taka mała korekta: ja mam Lowepro Nova 2 i nie ma ona pasków na rzepy, tylko przyszyte na stałe.

Poza tym ta torba, którą ja mam ma suwaki bez zapadek (takie małe coś, dzięki czemu suwak się sam nie rozpina,nawet jak działa siła rozciągająca go na boki). Niby nie są potrzebne, ale akurat w jednym miejscu by się przydały: w suwaku od tylnej kieszonki, bo potrafi się sam rozpinać w wyniku ocierania się o ubranie.

david
14-06-2007, 19:29
Taka mała korekta: ja mam Lowepro Nova 2 i nie ma ona pasków na rzepy, tylko przyszyte na stałe. Tak, ale wnioskuję że autor miał na myśli futerały na obiektywy.

Zink
16-06-2007, 12:35
Tak, ale wnioskuję że autor miał na myśli futerały na obiektywy.
Faktycznie, przeoczyłem ten mały szczegół :).