PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Pałac Wąsowo

ecml
24-07-2018, 11:11
1.
11884

akustyk
24-07-2018, 11:55
i zaswiecila sie trawa, fluorescencyjna jakas... :)

ecml
24-07-2018, 12:03
i zaswiecila sie trawa, fluorescencyjna jakas... :)
Jeżeli to jedyna uwaga, to super ;D

akustyk
24-07-2018, 12:59
no kadr poza tym jest fajny i miejscowka ok. jakby nie gryzlo w oczy fluorescencja, to byloby fajne :) pzdr

ecml
24-07-2018, 13:13
Wydawało mi się, że jest ok, ale przygaszę sobie trochę tą trawę i zobaczymy.
Dziękuję za komentarz :)

2pompony
25-07-2018, 12:24
Dla mnie też kolory są OK, trawa na szczęście nei jest radioaktywna, a jest po prostu jasna.

To zdjęćie bardziej mi się podoba niż te dwa z działu Architektura, które dałeś - a to z racji bardziej wyrazistej i czytelniejszej by tak rzec kompozycji niż tam, a także z powodu wyraźnie lepszych kolorów (tamte są za chłodne, skutkeim czego zielenie są zbyt niebieskie jak na mó gust). Ale już sama czytelniejsza kompozycja mocno sprzyja odbiorowi - dobra kompozycja ostatnio jest na wagę złota. :)

Jeśli miałbym z czymkolwiek pomarudzić - powiedziałbym że za mało atmosfery wieczoru, który widać tylko po dalekich światłach; gdzie indziej jeszcze spokojnie raczej dzionek niż wieczór. Ale to w sumie małe marudzenie, bo całokształt oceniam na udaną.

ecml
25-07-2018, 13:10
Bardzo dziękuję za komentarz :)

moshica
25-07-2018, 13:15
Dodam i ja, wpasowuje się w mój gust, jest zieleń i zwierzyna, jest przymglony Łysy oraz ładny architektonicznie budynek, czego chcieć więcej ?
Bez zarzutu, przyjemne w odbiorze.

andrzej_abc
25-07-2018, 13:46
1.
11884

ZA JASNE - STANOWCZO ZA JASNE - na zdjęciu widać księżyc na zamglonym zachmurzonym niebie, więc poświata księżyca powinna budować tutaj atmosferę zdjęcia, poświata oraz samo oświetlenie pałacu, a tak wygląda to, jakby ktoś w "biały dzień" oświetlił pałac.
Przy odpowiedniej obróbce - chodzi o "światła" uzyskać można ciekawy efekt: TAJEMNICZOŚCI .... I INACZEJ BYM TO ZDJĘCIE WYKADROWAŁ ....

ecml
25-07-2018, 14:28
Ja też bym na Twoim miejscu robił wiele rzeczy inaczej.
Swoją drogą, po co ten krzyk?

andrzej_abc
25-07-2018, 15:07
Ja też bym na Twoim miejscu robił wiele rzeczy inaczej.
Swoją drogą, po co ten krzyk?

ecml - wstawiasz zdjęcia - ludzie to oceniają - więc nie oczekuj, że za słabe zdjęcie będziesz otrzymywał same pochwały, ja komentując czyjeś zdjęcia nie staram się kogoś zgnębić, ale wskazuje co można poprawić, natomiast sprawą autora jest to czy to akceptuje czy nie.
Zdjęcie zamieszczone w tym wątku pozwoliłem sobie "poprawić", było to chyba wczoraj, ale zostało usunięte, więc więcej nie będę wstawiał swoich "poprawek". ( a tak na marginesie czy takie było dobre, że wygrało z oryginałem).
Zapamiętaj - zawsze lepsza brutalna prawda, niż fałszywe pochlebstwo.

Pozdrawiam

nikoniarz
25-07-2018, 15:10
Zdjęcie zamieszczone w tym wątku pozwoliłem sobie "poprawić"

A o zgodę zapytałeś? ;)
Poza tym- Tobie może się nie podobać, innemu może się podobać. I co, kto ma rację?

andrzej_abc
25-07-2018, 15:36
a o zgodę zapytałeś? ;)
poza tym- tobie może się nie podobać, innemu może się podobać. I co, kto ma rację?

sądziłem, że grono ludzi skupione na jakimś forum może mówić, rozmawiać szczerze i otwarcie, a tu kicha - jak się nie podoba wypowiedź to należy ją usunąć. Czy też byś chciał słyszeć same pochwały - czy raczej prawdę o tym co robisz, jak robisz. Pytanie retoryczne - sam sobie na nie odpowiedz.

bejcman
25-07-2018, 15:46
Moze powinienes zmienic forum, po co tu tkwisz skoro tak zle Ci tutaj?
Edytujesz czyjes prace, narzucasz swoj punkt widzenia, nie wnoszac nic konstruktywnego do oceny zdjec, a potem puszysz sie i wyzywasz od kapusiow i dupowlazow.

Rycerz
25-07-2018, 16:54
Kpina a nie forum.

Grzeczniej prosze.
Mozesz krytykować ale rób to w sposób odmienny od dotychczasowego.
Nie zmieniaj i nie obrabiaj zdjęć innych forumowiczów jak cię o to nie poprosili.
Jeszcze raz napiszesz obraźliwy post a dostaniesz bana żebyś odpoczął i przemyślał temat.

pawl_s
25-07-2018, 17:20
Chciałeś obrobić po swojemu? Wystarczyło zapytać o zgodę autora zdjęcia i jeśli by on a nie moderator forum się zgodził, to nikt by się ciebie nie czepiał. A tak, „wlazłeś z buciorami” i się dziwisz.
Trochę za mało zamku na zdjęciu, no i trawa lekko za zielona ale poza tym podoba mi się.

Rycerz
25-07-2018, 20:21
Niektórzy lubią banany.

Greg77
25-07-2018, 20:48
Banan bananem, ale ta trawa tak bardzo zielona to znowu nie jest, lekko jasna, ale bez przesady...nie jest zle.

2pompony
25-07-2018, 20:56
Nie, ten ban to nie był z powodu trawy na zdjęciu, tylko słomy w butach zbanowanego, w tym wątku i w innych...