PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Latarnia

Greg77
23-07-2018, 23:30
Zdjecie z maja 2016, pogrzebane w szufladzie.

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2018/07/DSC_0842copy-1.jpg
źródło (http://greg77.com/z/DSC_0842-copy.jpg)

ManiakPL
23-07-2018, 23:33
Super kolorki, ciekawy kadr, po prostu piękne.

krzysztofz24
23-07-2018, 23:41
Gra i buczy. Dodatkowym smaczkiem zdjecie jest ulozenie chmur, jakby linie zbiegaly sie do latarni. Dodaje to bardzo udanie dynamiki na zdjeciu.

ecml
24-07-2018, 11:29
Fajnie zgrana dynamika chmur i wody, bardzo mi się taka prezentacja podoba.

marti5
25-07-2018, 10:21
MEGA! [emoji122][emoji122][emoji122]

Co to za miejsce?

Dho'ine
25-07-2018, 11:02
Wszystko mi pasuje poza kompozycją. Przyciął bym prawą stronę bo te budowle zawadzają po prostu i jakoś ta wieża mi nie pasuje na środku mimo że nie jestem trójpodziałowym purystą. No i leci na prawo. Reszta super.

sl011
25-07-2018, 11:37
Bardzo fajnie dostrzeżona kompozycja z promienistymi chmurami "zrobiła" to zdjęcie.
Jak kolega wyżej, też odnoszę wrażenie, że coś nie całkiem gra z prawej strony. Szkoda byłoby mi odcinać prawą stronę, bo są tam fajne chmury. Ale mimo to coś mi tam nie gra.
I gdybym to ja kadrował, chyba odciąłbym ten fragmencik skały na samym dole na środku.
Poza tym bardzo mi się podoba.

2pompony
25-07-2018, 12:43
Powiedziałbym tak: parę lat temu to zdjęcie zarobiłoby parę plusów, parę utyskiwań nad kompozycją, parę wydziwiań czemu tak a nie inaczej, parę pochwał dla obróbki, ktoś by coś pozytywnego powiedział a propos czasu otwarcia migawki i temu podobne - byłoby jednym z wielu dobrych zdjęć krajobrazowych, z dobrym światłem, świetnymi kolorami, stosunkowo niezłą kompozycją (chmury dobrze robią) - słowem jednym z wielu dobrym zdjęćiem w tym dziale.

Ale dziś nie mogę się nachwalić! Gdzie tu jeszcze na forum są podobnie dobre kolory (no jeszcze u Harba i może ze dwu innych), gdzie tu taka obróbka: jest i widać, a wszystko smacznie, gdzie tu takie światło bez wymęczenia, kontrasty, ekspozycja... Dzisiaj to trzeba sobie jasno powiedzieć - to zdjęcie na tle innych jest nie dobre, a świetne!

Greg77
25-07-2018, 20:09
MEGA! [emoji122][emoji122][emoji122]

Co to za miejsce?

To jest latarnia Fanad Head, chrabstwo Donegal, Irlandia.

Wszystko mi pasuje poza kompozycją. Przyciął bym prawą stronę bo te budowle zawadzają po prostu i jakoś ta wieża mi nie pasuje na środku mimo że nie jestem trójpodziałowym purystą. No i leci na prawo. Reszta super.

Nie bede nic przycinal, mnie pasuje a czy leci w prawo, coz, zdjecie robione z boku i do tego lekko z dolu, chcialem prostowac, ale sprawdzilem pion i jest bardzo blisko, wiec postanowilem nie ruszac, horyzont prosty jak strzala.

Bardzo fajnie dostrzeżona kompozycja z promienistymi chmurami "zrobiła" to zdjęcie.
Jak kolega wyżej, też odnoszę wrażenie, że coś nie całkiem gra z prawej strony. Szkoda byłoby mi odcinać prawą stronę, bo są tam fajne chmury. Ale mimo to coś mi tam nie gra.
I gdybym to ja kadrował, chyba odciąłbym ten fragmencik skały na samym dole na środku.
Poza tym bardzo mi się podoba.

Przyznaje, zapomnialem o tych kamieniach wychodzacych z dolu, mialem usunac, ale skupilem sie na czyms innym, moj blad, reszty nie ruszam.

Powiedziałbym tak: parę lat temu to zdjęcie zarobiłoby parę plusów, parę utyskiwań nad kompozycją, parę wydziwiań czemu tak a nie inaczej, parę pochwał dla obróbki, ktoś by coś pozytywnego powiedział a propos czasu otwarcia migawki i temu podobne - byłoby jednym z wielu dobrych zdjęć krajobrazowych, z dobrym światłem, świetnymi kolorami, stosunkowo niezłą kompozycją (chmury dobrze robią) - słowem jednym z wielu dobrym zdjęćiem w tym dziale.

Ale dziś nie mogę się nachwalić! Gdzie tu jeszcze na forum są podobnie dobre kolory (no jeszcze u Harba i może ze dwu innych), gdzie tu taka obróbka: jest i widać, a wszystko smacznie, gdzie tu takie światło bez wymęczenia, kontrasty, ekspozycja... Dzisiaj to trzeba sobie jasno powiedzieć - to zdjęcie na tle innych jest nie dobre, a świetne!

Swietnie powiedziane, jak zawsze u ciebie, dziekuje za uznanie.

vienko
26-07-2018, 11:38
Pieknota!

Alienus
30-07-2018, 22:53
Wszystko już zostało powiedziane. Pozostało dalej bić brawa...

Carax
22-09-2019, 11:33
Dobrze, że na stronie głównej pojawiają się losowe zdjęcia. Dzięki temu można trafić na takie perełki. Kawał dobrej roboty.