Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Latarnia
Zdjecie z maja 2016, pogrzebane w szufladzie.
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2018/07/DSC_0842copy-1.jpg
źródło (http://greg77.com/z/DSC_0842-copy.jpg)
ManiakPL
23-07-2018, 23:33
Super kolorki, ciekawy kadr, po prostu piękne.
krzysztofz24
23-07-2018, 23:41
Gra i buczy. Dodatkowym smaczkiem zdjecie jest ulozenie chmur, jakby linie zbiegaly sie do latarni. Dodaje to bardzo udanie dynamiki na zdjeciu.
Fajnie zgrana dynamika chmur i wody, bardzo mi się taka prezentacja podoba.
MEGA! [emoji122][emoji122][emoji122]
Co to za miejsce?
Wszystko mi pasuje poza kompozycją. Przyciął bym prawą stronę bo te budowle zawadzają po prostu i jakoś ta wieża mi nie pasuje na środku mimo że nie jestem trójpodziałowym purystą. No i leci na prawo. Reszta super.
Bardzo fajnie dostrzeżona kompozycja z promienistymi chmurami "zrobiła" to zdjęcie.
Jak kolega wyżej, też odnoszę wrażenie, że coś nie całkiem gra z prawej strony. Szkoda byłoby mi odcinać prawą stronę, bo są tam fajne chmury. Ale mimo to coś mi tam nie gra.
I gdybym to ja kadrował, chyba odciąłbym ten fragmencik skały na samym dole na środku.
Poza tym bardzo mi się podoba.
2pompony
25-07-2018, 12:43
Powiedziałbym tak: parę lat temu to zdjęcie zarobiłoby parę plusów, parę utyskiwań nad kompozycją, parę wydziwiań czemu tak a nie inaczej, parę pochwał dla obróbki, ktoś by coś pozytywnego powiedział a propos czasu otwarcia migawki i temu podobne - byłoby jednym z wielu dobrych zdjęć krajobrazowych, z dobrym światłem, świetnymi kolorami, stosunkowo niezłą kompozycją (chmury dobrze robią) - słowem jednym z wielu dobrym zdjęćiem w tym dziale.
Ale dziś nie mogę się nachwalić! Gdzie tu jeszcze na forum są podobnie dobre kolory (no jeszcze u Harba i może ze dwu innych), gdzie tu taka obróbka: jest i widać, a wszystko smacznie, gdzie tu takie światło bez wymęczenia, kontrasty, ekspozycja... Dzisiaj to trzeba sobie jasno powiedzieć - to zdjęcie na tle innych jest nie dobre, a świetne!
MEGA! [emoji122][emoji122][emoji122]
Co to za miejsce?
To jest latarnia Fanad Head, chrabstwo Donegal, Irlandia.
Wszystko mi pasuje poza kompozycją. Przyciął bym prawą stronę bo te budowle zawadzają po prostu i jakoś ta wieża mi nie pasuje na środku mimo że nie jestem trójpodziałowym purystą. No i leci na prawo. Reszta super.
Nie bede nic przycinal, mnie pasuje a czy leci w prawo, coz, zdjecie robione z boku i do tego lekko z dolu, chcialem prostowac, ale sprawdzilem pion i jest bardzo blisko, wiec postanowilem nie ruszac, horyzont prosty jak strzala.
Bardzo fajnie dostrzeżona kompozycja z promienistymi chmurami "zrobiła" to zdjęcie.
Jak kolega wyżej, też odnoszę wrażenie, że coś nie całkiem gra z prawej strony. Szkoda byłoby mi odcinać prawą stronę, bo są tam fajne chmury. Ale mimo to coś mi tam nie gra.
I gdybym to ja kadrował, chyba odciąłbym ten fragmencik skały na samym dole na środku.
Poza tym bardzo mi się podoba.
Przyznaje, zapomnialem o tych kamieniach wychodzacych z dolu, mialem usunac, ale skupilem sie na czyms innym, moj blad, reszty nie ruszam.
Powiedziałbym tak: parę lat temu to zdjęcie zarobiłoby parę plusów, parę utyskiwań nad kompozycją, parę wydziwiań czemu tak a nie inaczej, parę pochwał dla obróbki, ktoś by coś pozytywnego powiedział a propos czasu otwarcia migawki i temu podobne - byłoby jednym z wielu dobrych zdjęć krajobrazowych, z dobrym światłem, świetnymi kolorami, stosunkowo niezłą kompozycją (chmury dobrze robią) - słowem jednym z wielu dobrym zdjęćiem w tym dziale.
Ale dziś nie mogę się nachwalić! Gdzie tu jeszcze na forum są podobnie dobre kolory (no jeszcze u Harba i może ze dwu innych), gdzie tu taka obróbka: jest i widać, a wszystko smacznie, gdzie tu takie światło bez wymęczenia, kontrasty, ekspozycja... Dzisiaj to trzeba sobie jasno powiedzieć - to zdjęcie na tle innych jest nie dobre, a świetne!
Swietnie powiedziane, jak zawsze u ciebie, dziekuje za uznanie.
Wszystko już zostało powiedziane. Pozostało dalej bić brawa...
Dobrze, że na stronie głównej pojawiają się losowe zdjęcia. Dzięki temu można trafić na takie perełki. Kawał dobrej roboty.