Zobacz pełną wersję : Nikkor 18-35mm f3.5-4.5D opinie
nettmanek
23-06-2018, 18:59
Witam. Czy ktoś z was posiada nikkora 18-35mm F 3.5-4.5D? Jeśli tak proszę o opinie :)
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
ck_dezerter
23-06-2018, 19:32
Ja miałem go 3 lata temu z d700 i optycznie był taki sobie - tzn przymknięty do około 5.6 i wyżej był w miarę w całym kadrze, otwarty był słaby na brzegach. Kolorki takie dość "szarobure", Wykonanie - takie sobie. Z plusów: lekki, nie za duży i tani. Jak masz trochę więcej kasy, to kup tę nowszą wersję. Ja ją mam teraz i jest znacznie lepsza.
Mithrandir
24-06-2018, 17:10
Ja też miałem, właśnie zbyłem, bo za dużo szerokich kątów się po domu walało ;-) No moja sztuka była bardzo dobra, na pełnym otworze nazbyt go nie dręczyłem, więc się nie wypowiem, ale na przysłonach krajobrazowych (8 i więcej) ostrość bardzo dobra, poza wąskim paskiem na samym brzegu (który mi zresztą nie przeszkadzał, bo i tak zwykle wypadał po zmianie proporcji przy obróbce). Nie był gorszy od 17-35 2.8, a jak się dobrze przyjrzeć, to nawet i odrobinę lepszy w niektórych miejscach i kombinacjach. Poza tym, jak kolega wspomniał, mały, lekki i tani. Generalnie bardzo pozytywnie wspominam.