Zobacz pełną wersję : Zabawa w RAWki 171
siemalysy
17-06-2018, 16:22
Cześć :-)
Witam Was serdecznie w te niedzielne, mundialowe popołudnie. Ruszamy z kolejną, już 171 zabawą w RAWki. Jest to cykl edycji 171-180 :-) Zapraszam Was serdecznie do zmierzenia się z RAWkiem i wzięcia udziału w zabawie:-)
Bardzo proszę aby w mailu podczas wysyłania prac dopisać:
"Wyrażam/Nie wyrażam zgodę/y na opublikowanie pliku XMP"
Proszę pamiętać o prawidłowym rozmiarze zdjęć :-)
REGULAMIN: http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=217031
Zaczynamy sezon wakacyjny i wydłużamy czas zabawy.
Termin nadsyłania prac mija 27.06.2018 o godzinie 21:00 (środa)
Głosowanie i komentarze w odrębnym wątku
Wyłonienie zwycięzcy (4 dni), lub dogrywka (1 dzień)
Autorem rawa jest: koesh
Plik NEF (Nikon D 7000) do pobrania: 10751
Plik DNG (Nikon D 7000) do pobrania: 10752
Obrobione pliki wysyłamy na maila
[email protected]
W razie problemów z pobraniem pliku, proszę o PW.
Pliki JPG i XMP proszę oznaczać swoim nickiem.
Pamiętajcie żeby prace wysyłać na prawidłowy adres. Czyli ten standardowy:
[email protected]
Zastrzeżenia do obróbki: Dozwolone wszystko co w regulaminie.
10750
Powodzenia !
Pozdrawiam,
koesh
Miłej zabawy :-D
Życzę miłego popołudnia :-)
siemalysy
TAKI rawek w zwykłej edycji? No jak to tak... Było go w Spec Eda dać...
Ciekawe to wydłużenie. :p
10753
siemalysy
17-06-2018, 16:46
OjTam dzięki za czujność [emoji4]
OjTam dzięki za czujność [emoji4]
Ależspokoniemazaco. :p
Z tele edytowałeś? No no.
siemalysy
17-06-2018, 17:10
Tak. Z tele.
siemalysy
17-06-2018, 19:13
O! Belka już wisi :-) Jacek_Z dzięki za szybką akcje :-D
spiritus zerknij tu. Ruszyła nowa zabawa. Tak piszę z troski żebyś nie zapomniał jak bierze się udział w RAWkach i nie zapomniał jak używać Lr :-P
TAKI rawek w zwykłej edycji? No jak to tak... Było go w Spec Eda dać...
No tak ale wtedy by były same skrzydlate koty :(
No tak ale wtedy by były same skrzydlate koty :(
No, zdecydowanie co innego mi do głowy przyszło. ;)
Ech, zero pomysłu... Może w PSie by ćuś wykombinował, ale w ACR...
Oooo jak miło :)
"Gołomp" w ludzkiej postaci :D
spiritus
19-06-2018, 11:37
Może być?
10803
Może być?
Jest klimacik :D
Data nadsyłania 27.06 jest poprawna czy pomyłka ?
Data nadsyłania 27.06 jest poprawna czy pomyłka ?
Poprawna. Pomyłką był 27.03. ;)
Terminy weszły w tryb wakacyjny.
siemalysy
19-06-2018, 20:38
Siema :-)
Co tu tak cicho?
Sam ze sobą mam gadać? :p
Długie terminy nie sprzyjają mobilizacji do pracy. Ale coś prześlę po weekendzie :)
siemalysy
20-06-2018, 17:18
Sam ze sobą mam gadać? :p
Nie narzekaj ;-) Zakamuflowałeś się i milczysz :-P
Długie terminy nie sprzyjają mobilizacji do pracy. Ale coś prześlę po weekendzie :)
Kiepska wymówka :-D
Nikt nie chce obrabiać mojego ptoka ?
siemalysy
20-06-2018, 17:36
Jak na razie nie ma chętnych.
- - - - kolejny post - - - - - -
Ja od siebie dorzucę coś na pewno ;-)
Walczę z ptokiem, ale puki co, wszystko w kosh. ;)
siemalysy
20-06-2018, 19:13
Walcz, walcz :-) Wierzę w Ciebie i Twoje umiejętności :-)
Żeby to w Spec Eda trafiło... Ech...
Choć jeszcze jeden pomysł mam.
siemalysy
20-06-2018, 19:27
Nie ma lekko. Ważne, że masz pomysł, więc coś stworzysz ;-)
Nikt nie chce obrabiać mojego ptoka ?Ale że jak, trzymasz go normalnie w klatce jak nie stoi tam gdzie stoi ? [emoji6][emoji6]
Nikt nie chce obrabiać mojego ptoka ?
Ale że jak, trzymasz go normalnie w klatce jak nie stoi tam gdzie stoi ? [emoji6][emoji6]
Zamkną nam ten wątek...:roll:
:lol:
[emoji38]Fakt, teraz jak to przeczytałem cytowane, to jakos źle brzmi [emoji848] [emoji23] ale chodzilo mi tylko o dobro tego pana co tam stoi z tym mieczem [emoji23]
tbogdanowicz
21-06-2018, 06:30
Ale za co??? Za to ze ktoś może mieć trudności ze zrozumieniem treści rozmowy?
To może wprowadźmy zakaz umieszczania zdjęć kobiet w czymś innym niż worek, bo ktoś może się podniecić?!?!?!
I wcale nie żartuję!!!!
Ostatnio wyczytałem że jakiemuś klesze przeszkadzają kobiety, które pokazują w lecie za dużo ciała. To niech porzuci to cało "księżowanie", może znajdzie sobie żonę i się uspokoi.
Mentalność taka sama jak talibów.
W dziale aktowym, jeden taki próbuje umoralniać. Żeby tylko tu nie zajrzał, bo zaraz będzie słał donosy do moderacji :evil::evil::evil:!!!
Mi się wydaje że wstałeś za wcześnie, więcej luzu i dystansu do tego co się wypisuje.
tbogdanowicz
21-06-2018, 09:05
Mi się wydaje że wstałeś za wcześnie, więcej luzu i dystansu do tego co się wypisuje.
Ja???
Ja jestem tak wyluzowny jak niedzielny poranek:
https://www.youtube.com/watch?v=_oD8zej7fU8
Właśnie chodzi mi o to by nikt tutaj się nie czepiał słów czy zdjęć do póki nikogo się osobiście nie obraża.
"Poprawności" wokół mamy już wystarczająco dużo.
Ja???
Ja jestem tak wyluzowny jak niedzielny poranek:
https://www.youtube.com/watch?v=_oD8zej7fU8
Właśnie chodzi mi o to by nikt tutaj się nie czepiał słów czy zdjęć do póki nikogo się osobiście nie obraża.
"Poprawności" wokół mamy już wystarczająco dużo.
Skoro się tak na moją wypowiedź oburzyłeś, to chyba nie bardzo...
Nie przypuszczałem że mój ptak wywoła tylko kontrowersji :)
tbogdanowicz
21-06-2018, 16:11
Skoro się tak na moją wypowiedź oburzyłeś, to chyba nie bardzo...
Hmmm..., ja się tylko zdziwiłem ze ktoś może chcieć zamykać ten wątek.
Tutaj i w zagadkach już takie różne rzeczy wypisywaliśmy, że teksty o ptaku to nic.
A tu zdjęcie pamiętasz?:
10843
Dużo czasu, więc wszyscy pewnie czekają do ostatniej chwili i po niedzieli prace się posypią na skrzynkę,
ciężko coś wymyślić jak nic nie wymyślę to wyślę choć czystego .jpg_ka z tego rawka :)
siemalysy
21-06-2018, 17:57
Siema :-)
Wrzucamy na luz :-) Nikt nic nam tu nie zamknie :-) Nie musimy być tu mocno poprawni. Nie w tym wątku, nie w czasie kiedy ja to prowadzę. Żartujmy ile wlezie, wymieniajmy opinie, nawet kłóćmy się w dobrej sprawie. Jedynie obrażania innych forumowiczów nie zniosę! A jak będzie potrzebny ktoś kto będzie stał na straży prawa i porządku zawołamy spiritusa :-D
https://www.youtube.com/watch?v=ZhiTF06FIH0
Miłego dnia :-)
A tak na marginesie. Na skrzynce pustki. Chyba odpalę Lr i coś obrobię. Może otworzę worek z pracami :-P
Żarty żartami a tu trzeba się powoli za rawka zabierać hmmmmm.... jeszcze tylko 90 zdjęć do obróbki pourlopowej zostało i zasysam :)
Krecik, pamiętaj. Murphy nie śpi. ;)
Nic mi nie mów, przejechałem 1600 KM, a dzisiaj mi aku padł .... :)
To i tak. Mogło coś po 789 paść. :twisted:
siemalysy
21-06-2018, 21:05
Nic mi nie mów, przejechałem 1600 KM, a dzisiaj mi aku padł .... :)
Takie awarie w perspektywie wcześniejszej dalekiej podróży są akceptowalne. Ja w ub. roku za akumulatorem miałem taką sytuację, że w piątek wróciłem z pracy, zaparkowałem auto. Stało do rana w poniedziałek. Ja do auta, naciskam na kluczyk, a centralny nie otwiera. Wiedziałem już, że do pracy na czas nie dojadę. Padł mi też akumulator. Trzeba było kupić nowy ;-)
crusiek, a tak przy okazji jak urlop? Pytam pod kątem wypoczynku, wędrówek, ale też pod kątem foto?
No w sumie mogło :d Mogłem to przewidzieć.... aku 6 lat, ma prawo już być niekompetentny :)
Takie awarie w perspektywie wcześniejszej dalekiej podróży są akceptowalne. Ja w ub. roku za akumulatorem miałem taką sytuację, że w piątek wróciłem z pracy, zaparkowałem auto. Stało do rana w poniedziałek. Ja do auta, naciskam na kluczyk, a centralny nie otwiera. Wiedziałem już, że do pracy na czas nie dojadę. Padł mi też akumulator. Trzeba było kupić nowy ;-)
crusiek, a tak przy okazji jak urlop? Pytam pod kątem wypoczynku, wędrówek, ale też pod kątem foto?
Noooo, wróciłem, 2 dni pojeździłem krótkie dystanse, do przedszkola młodego zawiozłem, rano ok, a pod wieczór cisza :) zrobił półtora obrotu i teraz już całkiem padaczka :D
Urlop bardzo spoko. Byłem Na małej łące, w drodze na giewont powrót - deszcz przegonił, polanie stężyckiej, potem powrót był ciężki bo starszy miał dość i ostatnie 500 metrów szedłem z aparatem z przodu w torebuni i obiektywami, dzieckiem na plecach (2.5 roku) i dzieckiem (7 lat) na barana :D
Drugi dzień to ciągły deszcz, więc piwo i wypoczynek, a dwa kolejne to Rusinowa polana, Gęsia szyja, Murowaniec, Czarny Staw Gąsienicowy. To tak w skrócie.
Po drodze zamki, kościółki, przed przyjazdem do Kościeliska - Wieliczka. Na prawdę uważam, że mimo pogody w kratkę było super :)
Pod kątem fotografii, jest kilka zdjęć, które wyszły fajnie, jedno na flickra wrzuciłem, nad resztą jeszcze myślę, trafiłem też przypadkiem na ładny zamek (ruiny zamku właściwie) Pilcza w Smoleniu, ładnie się go fociło i coś nawet wyszło.
Nooo i jeszcze od koesha zabrałem taki fajny obiektywik przerobiony Porst MC 135mm f2.8 postukałem trochę portretów, kwiatków, listków itp, ale czekam na wyjazd do Teściów na działeczkę a wcześniej na pole lawendowe z dzieciaczkami, tam wyciągnę potencjał z niego :D
tbogdanowicz
21-06-2018, 21:56
Czarny Staw wyszedł całkiem ciekawie.
Jeśli nie wstawiasz, to mógłbyś linkę rzucić.
Pobawiłem się RAW'kiem (może powinienem napisać ptakiem???) i wyszedł mi taki potworek, że sam się zastanawiam czy śmieć się czy płakać nad swą twórczością, przez duże TWU!
siemalysy
21-06-2018, 21:58
crusiek czarny staw podoba mi się. Fajnie, że urlop się udał :-) Ja jadę we wrześniu w Tatry. Już nie mogę się doczekać.
Prosiem bardzo :)
Linka (https://flic.kr/p/LhLs7b)
crusiek czarny staw podoba mi się. Fajnie, że urlop się udał :-) Ja jadę we wrześniu w Tatry. Już nie mogę się doczekać.
Niech Ci więc pogoda dopisze :)
Nie lubisz tłumów tak jak ja widzę :D
Swoją drogą po drodze do Murowańca śmigłowiec TOPRu chyba z 5 razy latał, raz złapałem przez tele akcję przy źlebie, ale i tak 300 mm nie starczyło, żeby dojrzeć co ratownik stamtąd wyciągał... :)
Czarny Staw wyszedł całkiem ciekawie.
Jeśli nie wstawiasz, to mógłbyś linkę rzucić.
Pobawiłem się RAW'kiem (może powinienem napisać ptakiem???)
Zakamuflowana opcja, teraz jak ktoś napisze, że się bawi RAWkiem, to już ma przekichane :)
siemalysy
21-06-2018, 22:09
Zdarzyło mi się też, że latał przy Murowańcu jak schodziliśmy od strony Kościelca. Tam chyba transportują rannych, poszkodowanych i quadem transportują w dół. A śmigło leci na dalszą akcje.
Fakt. Za tłumami nie przepadam, ale w tym roku jedziemy później. Może zdarzy się początek jesieni ;-)
Zakamuflowana opcja, teraz jak ktoś napisze, że się bawi RAWkiem, to już ma przekichane :) Czyli już tylko krok w temat "rozmiar się nie liczy" oczywiście rawka.
Jeden, pierwszy krok :D
https://www.youtube.com/watch?v=xMxCj8B6Sg8
szafirowa
21-06-2018, 22:52
Prosiem bardzo :)
Linka (https://flic.kr/p/LhLs7b)
Ten 10-20 to Nikkor czy Sigma?
Edit: Aaa, chyba Sigma, skoro f/3.5
Ano sigma :)
Ale widzę teraz, że nie ten link wstawiłem ech.
Miał być TEN (https://flic.kr/p/26WWX6a), a nie moja zapyziała gęba :)
szafirowa
21-06-2018, 23:00
Ano sigma :)
Ja się przymierzam do Nikkora, nie ukrywam, że głównie z powodu wagi, ale jeszcze myślę, myślę...
Edit: Dopiero teraz spojrzałam na Twoją stopkę, głupia ja.
Bierzesz w góry tele, czy się odechciewa?
Noooo, 400 gram różnicy robi swoje. Jak nie zależy Ci na jaśniejszym świetle to jest spoko jak za tą cenę. Ja w sumie chcę docelowo zmienić na Sigmę 8-16. Póki co pobujam się z tym i nauczę techniki.
Natomiast jakbym miał brać Nikkora to 10-24, ale to już ceny znacznie wyższe.
szafirowa
21-06-2018, 23:10
Noooo, 400 gram różnicy robi swoje. Jak nie zależy Ci na jaśniejszym świetle to jest spoko jak za tą cenę. Ja w sumie chcę docelowo zmienić na Sigmę 8-16. Póki co pobujam się z tym i nauczę techniki.
Natomiast jakbym miał brać Nikkora to 10-24, ale to już ceny znacznie wyższe.
No właśnie wyższa cena 10-24 jest mocno zniechęcająca, biorąc pod uwagę to, że jeszcze muszę kupić tele i macro. Lepsze światło niekoniecznie, bo raczej planuję brać na krajobrazy a nie na wnętrza. Chooociaż krajobrazy nocą też bym chciała. Ale to chyba da radę...
A o RAWK-u pamiętam, tylko chwilowo czasu brak :)
tbogdanowicz
22-06-2018, 07:13
Czarny staw bardzo lubię, a to które wstawiłeś z Rodzinką też sympatyczne. Tylko jedno Dziecię Ci się schowało.
---------------
Nikkor 10-24 to mój ulubiony obiektyw podczas wyjazdów. Następny jest 70-300. Sam się czasem dziwię, jak rzadko używam pośrednich ogniskowych.
Obecnie nie myślę o zmianie sprzętu, bo mam za mało czasu na zdjęcia, ale Sigma 8-16 kusi..., do tego 80-400...
Tylko jeszcze te ceny :(.
Bierzesz w góry tele, czy się odechciewa?
Jakoś mi uciekło Twoje pytanie.
Brałem 3 obiektywy, wszystkie użyłem wielokrotnie.
Tele przydało się na zbliżenia gór i to bardzo, szeroki kąt do panoram fajny, ale tele dało mi to zbliżenie tematu, którego pozostałymi obiektami bym nie uzyskał, bardzo, bardzo się przydaje. Tym bardziej się nie zastanawiałem czy brać, jak miałem świadomość, że prędko w to samo miejsce nie wrócę. Do tego też kilka panoram na zbliżeniu zrobiłem nim właśnie. Dodatkowo akurat w miarę dobrze trafiłem, była stosunkowo dobra przejrzystość powietrza, więc mogłem sobie pozwolić na duże zbliżenia.
szafirowa
22-06-2018, 11:38
Brałem 3 obiektywy, wszystkie użyłem wielokrotnie.
Tele przydało się na zbliżenia gór i to bardzo, szeroki kąt do panoram fajny, ale tele dało mi to zbliżenie tematu, którego pozostałymi obiektami bym nie uzyskał, bardzo, bardzo się przydaje. Tym bardziej się nie zastanawiałem czy brać, jak miałem świadomość, że prędko w to samo miejsce nie wrócę. Do tego też kilka panoram na zbliżeniu zrobiłem nim właśnie. Dodatkowo akurat w miarę dobrze trafiłem, była stosunkowo dobra przejrzystość powietrza, więc mogłem sobie pozwolić na duże zbliżenia.
Dzięki za odpowiedź. Dopóki mam tylko obiektyw podstawowy i portretówkę, to nie mam kłopotu, ale zastanawiam się czasem, czy, kiedy już kupię resztę, będzie mi się chciało nosić na wycieczki cały komplet, zwłaszcza tele, który zazwyczaj jest najcięższy.
siemalysy
22-06-2018, 20:33
Siema,
Na skrzynce pustki...
To jest ten czas kiedy głupie pytania się pojawiają...
Spokojnego wieczoru.
To jest ten czas kiedy głupie pytania się pojawiają...
A jakie np? :)
Co tu robimy? Dokąd zmierzamy? Jaki jest cel istnienia? etc...
siemalysy
22-06-2018, 22:01
Patrz poniżej ;-)
Co tu robimy? Dokąd zmierzamy? Jaki jest cel istnienia? etc...
Czytasz mi w myślach.
Czasoprzestrzeń, równoległe światy, dlaczego znowu za bardzo posłodziłem kawę...
siemalysy
22-06-2018, 22:07
...posłodziłem kawę...
Tym sobie głowy nie muszę zaprzątać, nie piję kawy :-P
Czasoprzestrzeń, równoległe światy,
To akurat proste, w porównaniu z tym:
dlaczego znowu za bardzo posłodziłem kawę...
Słodzisz kawę? :shock:
Tym sobie głowy nie muszę zaprzątać, nie piję kawy :-P
Kiedyś wypiłem kawę zalaną Red Bullem.
Przejechałem 15km autostradą, zanim przypomniałem sobie, że ja przecież auta nie mam.
:p
Zawsze z kolbowego z mleczkiem i słodzona, jak czarna to nie słodzę.
Jeszcze z mleczkiem... No no... Dogadzacie sobie, Towarzyszu, widzę. ;)
PS. A z cynamonem próbowałeś?
Ja lubię kawkę z rana z mleczkiem i cukrem, a jak czarną to bez :) chyba sobie zaraz zrobię jedną jeszcze :D
tbogdanowicz
23-06-2018, 08:26
Ja lubię kawkę z rana z mleczkiem i cukrem, a jak czarną to bez :) chyba sobie zaraz zrobię jedną jeszcze :D
Ciekawa definicja "z rana" 22-06-2018, 22:41. Hmmm..., późno wstajesz.
Powiem Wam, że cieszę się w sumie, że nie urlopowałem się w Tatrach tydzień później, biorąc pod uwagę dzisiejsze ZIMOWE zdjęcia :D
https://tatromaniak.pl/aktualnosci/w-tatrach-sypnelo-sniegiem-tak-wyglada-dzisiejszy-poranek-zdjecia/
PS. A z cynamonem próbowałeś?
Smakowych nie lubię, wolę sobie wybierać jakieś ziarenka i mieć zabawę z dopasowaniem mielenia itd i udawać smakosza bariste ;)
Powiem Wam, że cieszę się w sumie, że nie urlopowałem się w Tatrach tydzień później, biorąc pod uwagę dzisiejsze ZIMOWE zdjęcia :D
https://tatromaniak.pl/aktualnosci/w-tatrach-sypnelo-sniegiem-tak-wyglada-dzisiejszy-poranek-zdjecia/
Już bym chyba śnieg w tym przypadku wolał. ;)
Smakowych nie lubię, wolę sobie wybierać jakieś ziarenka i mieć zabawę z dopasowaniem mielenia itd i udawać smakosza bariste ;)
Nie o smakową mi chodzi. O zwykłą czarną z cynamonem.
siemalysy
23-06-2018, 15:55
crusiek śnieg nie jest zły [emoji2]
Generalnie wszędzie się ochłodziło to i śnieg w Tatrach mocno nie dziwi [emoji4]
Nadal zero prac ?
https://i.imgur.com/CbqMTl3.gif
źródło (https://i.imgur.com/CbqMTl3.gif)
siemalysy
23-06-2018, 21:08
Nie inaczej. Okrągłe zero :-(
tbogdanowicz
23-06-2018, 21:20
Nie inaczej. Okrągłe zero :-(
Zdjęcie jest ...., trudne.
Albo odlot, albo realizm.
Mam, co podesłać, ale jeszcze myślę czy to robić.
siemalysy
24-06-2018, 16:27
Cześć!
Minął tydzień, dokładnie cały tydzień od wystartowania zabawy. Przez ten czas na skrzynkę nie wpłynęła ŻADNA praca. Trochę to smutne. Gdyby to nie był wakacyjny termin nie byłoby co wstawiać do głosowania. Smutne trochę :-( Może jednak po tej edycji wrzucić na luz i co najmniej do września zawiesić zabawę...
Jesteś pewien, że w przypadku normalnego terminu było by 0? Może mecz obstaw? ;)
Ja to pewnie coś na ostatnią chwilę wrzucę. Dziwny ten rawek. W sam raz do SpecEda by był...
Albo i nie. Wiesz co?
Pokop po forum, i znajdź mi coś do TEGO (http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=289600).
Skoro Ty co tydzień ględzisz, to i ja mogę. :p
siemalysy
24-06-2018, 16:34
Pewien nie jestem, ale mimo wszystko mija tydzień, a na skrzynce hula wiatr.
szafirowa
24-06-2018, 17:45
Pewien nie jestem, ale mimo wszystko mija tydzień, a na skrzynce hula wiatr.
Bo RAW jest faktycznie trudny.
Wysłałam coś, ale nie jestem zadowolona. Nic innego jednak nie wymyślę już...
siemalysy
24-06-2018, 19:12
Ale to, że trudny, nie do końca może być wytłumaczeniem kiepskiej frekwencji. Ważne jest wyzwanie i dobra zabawa ;-)
Na skrzynce jest 1 praca.
Wszystko zależy od wyniku meczu jaki za chwilę będzie ;)
Coś tam wymodziłem. Ale gołomp jeszcze w klatce siedzi. (Patrz poprzedni post) koesh gdzie to robione było?
siemalysy
24-06-2018, 19:47
Wszystko zależy od wyniku meczu jaki za chwilę będzie ;)
Ja już siedzę jak na szpilkach... Znajomy mi podesłał co zrobić po meczu niezależnie od wyniku:
>>>CENZURA (https://www.facebook.com/karol.miszczuk.10/videos/2068104476848517/)<<<
Jak nasi będą pakować walizki to będzie czas na rawki ;) ?
koesh gdzie to robione było?
Rynek Główny w tle Plac Mariacki.
siemalysy
24-06-2018, 20:57
koesh czyżby Boniek z T. Iwanem już bukowali bilety do W-wy?
Oj tam... zaraz będzie remis i po zmianach świeżych "jokerów" wbijamy dwie kolejne bramki.
siemalysy
24-06-2018, 20:59
Oby Twoje przewidywania się sprawdziły. Bo ja już utraciłem nadzieję i nie mam sił...
Byłem po jedną sprawę na mieście. I wszędzie człowieki patrzą na iluś tam wysoko opłacanych patałachów, biegających po trawie za kawałkiem plastiku w kształcie kuli... I czym się tu tak podniecać...
Byłem po jedną sprawę na mieście. I wszędzie człowieki patrzą na iluś tam wysoko opłacanych patałachów, biegających po trawie za kawałkiem plastiku w kształcie kuli... I czym się tu tak podniecać...
Ano w pełni się zgadzam. :)
https://www.youtube.com/watch?v=ESVjzf4FzyU
tbogdanowicz
24-06-2018, 21:36
Kurcze, z tym zdjęciem nie ma co zrobić.
Już dwa razy zaczynałem i jedyne co mi wychodzi to bezsensowna kolorowanka :-(.
Kurcze, z tym zdjęciem nie ma co zrobić.
Już dwa razy zaczynałem i jedyne co mi wychodzi to bezsensowna kolorowanka :-(.
Fakt, ciężko wydobyć ptaka z tego kurnika ... :)
Fakt, ciężko wydobyć ptaka z tego kurnika ... :)
To go z kurnikiem do Fukushimy. A co. :D
To go z kurnikiem do Fukushimy. A co. :D
Trzeba będzie :D
Trzeba będzie :D
Ja mam gotową wizję ala ahtystha na LSD. Ale jeszcze nie wiem czy wyślę. ;)
Ja mam gotową wizję ala ahtystha na LSD. Ale jeszcze nie wiem czy wyślę. ;)
Ja się chyba jutro zajmę.
Dzisiaj obrabiam fotki z święta morza.
Zauważ marynarza z drugiego planu, liczy dwoma aparatami włosy na potylicy prezydenta :D
10923
liczy dwoma aparatami włosy na potylicy prezydenta :D
Masowy samobójca już dostał zlecenie. :p
Zarzuć coś jeszcze.
Masowy samobójca już dostał zlecenie. :p
Zarzuć coś jeszcze.
Taki jeden mały na na szybko. Wrzucę jutro w wątek portowy jak coś.
Teraz już wyłączam kompa :)
10924
Fajny brzydal. Szkoda tylko, że bandery nie widać.
Fajny brzydal. Szkoda tylko, że bandery nie widać.
O ile się nie mylę:
https://pl.wikipedia.org/wiki/Hanko_(2005)
O ile się nie mylę:
https://pl.wikipedia.org/wiki/Hanko_(2005)
Herb pod sterówką wygląda na taki sam, więc pewnie się nie mylisz. ;)
Północ się zbliża, różne spiritusy zaczynają krążyć. :mrgreen:
Kierownik strasznie niecierpliwy, do terminu jeszcze daleko. Ale żeby nie stresować kierownika to moje zgłoszenie poleciało na skrzynkę.
Noo tooooo czas na rawka :)
Wysłałem na skrzynkę jednorożcem :)
siemalysy
26-06-2018, 20:01
Aktualizacja:
5 prac na skrzynce.
Ściągnięte, ale daliście trudnego rawka tym razem ;)
To tak przynajmniej o 45 za maOOOOO
siemalysy
26-06-2018, 20:15
crusiek cieszę się, że trzymasz moją stronę ;-) Też tak uważam.
crusiek cieszę się, że trzymasz moją stronę ;-) Też tak uważam.
Nie śmiałbym inaczej postępować :)
Kilka godzin zostało, ciekawe jak tam skrzynka :) Pewnie pęka w szwach a kierownik nie nadąża zapisywać załączników :D
Ale że jak, to do dzisiaj? tak nagle?
No właśnie, ni z gruszki, ni z pietruszki, nagle się czas skończył [emoji23]
Ale że jak, to do dzisiaj? tak nagle?
No dobra, poszło. Za mało czasu było ;)
Wysłałem, choć miałem nie.
Jakoś dalej żadnego zgłoszenia od Lysego w FM nie widzę...
siemalysy
27-06-2018, 21:02
OjTam nie dostałeś powiadomienia?
ZAPRASZAM (http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=290050)
;-)
OjTam nie dostałeś powiadomienia?
Czytaj uważnie:
Jakoś dalej żadnego zgłoszenia od Lysego w FM nie widzę...
Podkreśliłem.
siemalysy
28-06-2018, 17:51
No tak. Dopiero skojarzyłem, że o miesiączkach mowa :-)
że o miesiączkach mowa :-)
Czyli z czerwonym trafiłem. :mrgreen: